Výše důchodu je prostě spočítaná podle délky prokázaného pracovního poměru a taky podle toho kolik dotyčný odváděl na sociální pojištění, které musí být také prokázané. Jestli někdo pracoval na černo, šel do předčasné penze nebo odváděl málo, má samozřejmě menší penzi. Já byl například posledních dvacet let OSVČ a odváděl jsem většinou jen základní minimum, proto mám podprůměrnou penzi. A jelikož vím proč, nestěžuji si. Vystačím s ní a někdy mi i zbyde. Proto jsem ochoten umělcům Vondráčkové, Žilkové, Krampolovi a hlavně Obermajerové moje přebytky poslat.
Měli žít skromě a nemuseli dnes fňukat všichni umělci rozežraní.
Z článku na netu...Nejvyšší důchod se v Česku pohybuje nad hranicí 100 tisíc korun, přesnější číslo Česká správa sociálního zabezpečení nesděluje. Pobírají ho dva lidé....
A Blesk k tomu dodával, že jeden z nich je Karel Gott.
Takže jak si platil na důchod Gott a jak Vondráčková.Ať se přizná kolik si připlácela na důchod.
Druhý je Špidla
Je překvapivé, že jsou mnozí (nejenom umělci) překvapeni výší důchodu od státu. Státu buď odváděli minimum nebo raději nic - vydělaných peněz si užili a teď se diví. Oni se asi domnívali, že stát jim bude v důchodu hradit veškeré jejich útraty (dovolené, auta, byty apod.) v jejich plné výši. Kdo žil před důchodem nadstandardně a chce tak žít dál, měl si jednoduše našetřit. A konkrétně k paní Heleně netřeba nic dodávat:((
Má důchod podle toho co odvedla. Když ji důchod zvýšili tak jistě proto, že doložila potřebné doklady. Ne proto že by napsala ,,mám málo,,
A,že se jí ztratily doklady?Nic zvláštního - mně snad jedinému z firmy se ztratily doklady od 1979 -do 1989 . Sehnal jsem jen bývalé kolegy na čestné prohlášení - ale příjmy nikdo nedoloží a hotovo (Dostupné archivy neúspěšně dotazovány zbytečně).Ale můj problém asi nebude podobný s "Helenkou".
Třeba se s ní manželka majora Zemana, soudružka Obermaierová, podělí o trochu těch brambor, které (chudák malá) musí denně jíst. Bez másla a mléka... Je mi jich obou moc líto, ale vzhledem k tomu, že Helenka tady bude s námi ještě dalších minimálně 100-200 let, tak by nám totálně vysála penzijní systém a ve výši přiznaného starobního důchodu to holt muselo být zohledněno.
Chudinka! Tak co kdybysme na ni vyhlásili sbírku víček? Když teda nebude mít kvůli tomu důchodu brzo co do huby?😃 Na druhou stranu si myslím,že kdyby si nerozfofrovala ty ulité peníze,které neplatila na sociálku,tak tady nemusí teď fňukat. Jsou všichni stejní! Státu dluží a pak brečí.
Tenhle normalizační "národní poklad" jsem nikdy nemusela, ale zhnusil se mi od chvíle, kdy měla ta osoba tu nehoráznou drzost žalovat ikonu naší země, paní Martu Kubišovou.
Od té chvíle si před touto zpěvačkou můžu jen odplivnout.
Někteří lidé prostě nevědí, co je to stud, nemají svědomí ani charakter!
Hanba by je měla fackovat, ale oni místo aby chodili kanály, ještě ukazují drzé čelo.
A není to jen Vondráčková, takových jako ona je víc, než je pro naši zemi i společnost zdrávo...
Vaše komentáře si vždy rád, nejen přečtu, ale i ve velké většině s nimi souhlasím! 😎👍✌️
Pláču,slzami skrápím již tak promočený kapesníček.Taková nespravedlnost.A zvlášť v dnešní době,kdy jsou paliva tak drahá.Nakonec bude muset paní Helenka omezit lety svým soukromým letadlem, bude muset zřejmě odstavit svůj luxusní obytný vůz.Co jí chudeře zbyde? Hausbot na Živohošti by taky nejraději prodala,náklady jsou drahé.
Promiňte,zase mne bere záchvat pláče.
Že ji hanba nefackuje.
Ať si zjistí výši důchodů lidí, kteří nelezli režimu kamsi...nejezdili na Floridu (nejen, že by na to neměli, ale soudruzi by jim to ani nedovolili)...nesměli pracovat ve svých oborech...
A ti, co trpěli v komunistických vězeních?
Paní Heleno - styďte se 🙁(
Kdybychom my neodevzdávali patřičné dokumenty , nikdo by se s námi nebavil... Když pominu soukromé letadlo, hausbot atd., vadí mi zbytečné zatěžování soudů, které toho mají nad hlavu.