Paní Vondráčková myslím, že si tímto prohlášením ublizujete, obdivuji vás,jak i v tomto věku vypadáte a jste stále v bezvadné kondici a že máte malý důchod nemusíte přece řešit. Naopak si myslím,že byste ho mohla posílat na charitu.Bidu určitě mít nebudete.
Kdo ji za to může, jedině ona sama.Ty peníze které dostávala na ruku,si měla připlácet a nebo platit co nejvíce na sociální pojištění.Kdyby byla moudrá, tak mohla mět i 30000 kč dnes důchodu.Nakonec ty miliony má dobře investované,tak ať si žije trošku z toho a neplače.Kdo ty miliony po ní zdědí-pilot.Celý život se měla jako prase v žitě dáma.
Zamáčkla jsem slzu a zvažuji vyhlášení sbírky pro Helenu V. - evidentně sociální případ. Nechápu, čemu se diví. Podle výpočtů rozhodně nemyslela na odvádění slušného sociálního pojištění. I po navýšení je to velmi malý důchod. Ono odvádět minimum a chtít pak slušný důchod - co na to říct...
Jestli celou dobu jela jako svobodné povolání a pak OSVČ a každoročně důkladně optimalizovala, tak jí vypočetli vše podle odvedeného do sociálního fondu. Svůj důchod musí hledat v každoroční optimalizaci, tj. na svém účtu. To je celé a velmi jednoduché.
Záleží na výšce odvodů na sociální pojištění a to jako většina umělců platila v minimální výši
A to je ten jejich největší problém ! Přeji hezký den.
Nedávno přes datovou schránku jsem zjišťoval na sociálce kolik mám odpracovaných let a jaký bych měl důchod kdybych šel teď,vše sedí,po revoluci dělala paní Vondráčková co??OSVČ se divý že má malí důchod protože po optimalizaci platila min.daně,myslím si že u nich je sociální pojištění dobrovolné...
Dostane to co odváděla😏
Od Bílé hory tu umělci tak netrpěli ......🤣🤣, mimochodem podle Ústavu pro studium totalitních režimů se k podpisu takzvané anticharty v rámci kampaně připojilo 76 národních umělců, 360 zasloužilých umělců a přes 7000 „obyčejných“ umělců😏
No, není vám líto paní Vodráčkové. Vždyt' je chudinka o hladu a ten její přítel jistě také.
Ja navrhuji sbírku, posílám první příspěvek 1,- Kč. Snad sejde částka, která je zasytí.
No co, životní náklady na Floridě jsou kapánek vyšší …..
Zajímavé, že má málo, ale na soudy má dost. Zajímalo by mne, jaký bude žalobní petit, aby soud Vondráčkové vyhověl a nařídil ČSSZ důchod přepočítat v její prospěch. Většina těch rádoby umělců furt brečí, ale pořád se někde něčím chlubí. Teď letí silikony a plné pysky. Paní Vondráčková také neodolala.
Proboha proc si ti umelci porad stezuji ze maji mali duchod.Za mlada si uzivaly a platily na odvodech minimum tak co by chtely.