Vynikající článek.Ja už o tom přemýšlela mockrát a pořád cítím pocit nedostatečnosti,že nejsem"vlastenec"Byla jsem na tuhle zemi hrdá,když byl p.prezident Havel,ale pak už jsem se jen styděla za Klause,Zemana...teď si užívám,že se zase chvilku stydět nemusím,ale za půl roku budou volby a ten pocit studu za Babise zase přijde.A protože jsem velmi ráda,že dcera zde nežije a ani mě nedojímá Nagano a "našilidi",tak vlastenec asi fakt nebudu.
Někdy to prostě člověk vzdá jako vy a je to škoda. Pro mě je vlastenectví hrdost na to co lidé té země dokázali,je to pocit sounáležitosti která vás žene k tomu aby jste se snažila dělat něco ve prospěch nějakého celku a právě to a tahle motivace pohání a motivuje lidi a vede k pokroku. Pokud by veškerou motivací lidstva byl jen osobní prospěch tak by jsme žili v džungli kde silnější požírá slabší. Jen si člověk nesmí plést národní hrdost s slepým nacionalismem který hlásá že nějaká skupina je lepší jen na základě příslušnosti k nějakému celku. To je zlo které v historii lidstva napáchalo a bohužel ještě napáchá mnoho zla. Z mého pohledu je vlastenec ten který je hrdý na svou zem ale nezavírá oči před jejími nedostatky a snaží se je napravit.
„Vlastenectví je, když na prvním místě milujete vlastní lidi; nacionalismus je, když na prvním místě nenávidíte jiné lidi než vaše vlastní.“
Odkaz
Už je načase to zúžit na mít rád lidi
Mě by spíš zajímalo, proč vy, tzv. dobří Rusové, neříkáte věcem jejích pravými jmény. Genocida Ukrajinců je "to, co se děje". Ruský fašizmus je "vlastenectví". Fotíte se s tenisovými raketami a žlutými hvězdami, jako kdyby vaše sebemenší nepohodlí bylo důležitější nebo stejně důležité jako utrpení Ukrajinců, kterým vaši "malčiki" zavraždili celou rodinu.
A když se objeví někdo, kdo upozorňuje na věci, které záměrně ignorujete, jako Katia Margolis, jdete mu po krku způsobem, kterým byste měli jít po krku Putinovi. Když teda říkáte, že jste proti Putinovi.
Chápu, že se potřebujete něčím živit. Ale opravdu nemáte jiná témata než jak Rusové trpí a jak nemají jinou možnost než přijmout to, co si ve skutečnosti sami stvořili a sami udržují? Proč nemluvíme o tom, jak ideologii ruského fašizmu udržují i tzv. dobří Rusové popíráním své zodpovědnosti a omlouváním psychopatických vrahů? Oni ti vaši "malčiki", než neslavně umřou, stihnout zabít, víte?
Nejspíš proto, že v Rusku je dlouhodobě tak mizerná situace,
že říkat pravdu je nebezpečné a psychicky zcela destruktivní..
Je docela příznačné, že tyhle státem přímo zřizované a podporované dětské militantní organizace vznikají v Rusku a jemu podobných režimech.
Třebs na Ukrajině, že?
Celou základní a střední školu jsem prožil za bolševika. Celou dobu jsme věděl že nám Komouši lžou. Podlehnout propagandě znamená být pohodlný na vlastní názor a líný přemýšlet. Už jen zakotvení vedoucí úlohy jedné strany v ústavě znamená že nejde o demokracii, nemožnost vycestovat na západ a podívat se na tu upadající společnost, to všechno byly indicie že nám lžou.
A to všechno vám bylo jasné v šesti letech? Jste génius, nebo lhář! Nebo jenom trouba.
I vlastenectví je vrozený přírodní pud, není to jenom naučená "závislost", které je, na rozdíl od jiných závislostí, možné se zbavit. Pudem rozmnožování a expanzí svých genů jsou vybaveni úplně všichni živí tvorové na Zeměkouli, protože se jedná o základní evoluční zákon a bez toho by tady nic živého neexistovalo. Pravdou ale je, že nacionalismem nejsme zasaženi všichni stejně. Jako děti ho v sobě máme asi všichni, ale s věkem se u přemýšlivějších lidí začne vytrácet a je nahrazen příklonem k civilizaci - bez ohledu na národnost nebo rodovou příslušnost, či místo pobytu atd. Troubové ale v nacionalismu vytrvávají a bohužel, stejně tak i lidé chytří, ale z hlediska civilizačního primitivnější (přírodnější).
No, co takový „Hitlerjugend“ na ruSSký způsob. Je až zarážející, jak moc si za svůj vzor vzali ruSSáci fašistické Německo. I ty mundůry jsou si podobné. Jenom ty bubínky jim tam chybí🙂
Odkaz
Až do začátku realizace Plánu Barbarossa byly Třetí říše a SSSR spřátelené státy, které se dohodly na vzájemném neútočení a rozdělení sfér vlivu v Evropě. Akorát Sověti v době podpisu paktu Molotov - Ribbentrop netušili, že Hitler je ještě větší ma*or než Josif Vissarionovič... Takže inspirace rušistického Ruska fašistickým Německem není náhoda.
Přesně tak: Přestat s toxickým vlastenectvím je jako amputace končetiny.
Kdo by chtěl ztratit končetinu, když si ji může zachránit?
Jedině totální blázen, že.
Většina Rusů je sice závislá na alkoholu resp. drogách, ale totálních bláznů je přece jen menšina.
Takže si svoje vlastenectví uhájí, před celým světem.
Každopádně Rusák raději věří svému Vůdci než vlastním očím – ty mohou lhát, Vůdce nikoli. 😕
Nikdy nezapomenu na sovětského inženěra ruské národnosti, jenž mne v r. 1979 přesvědčoval, že „SSSR dodává Československu 100% elektrické energie“.
Žádné argumenty na něho neplatily, vedl si svou.
Bylo to v rychlíku Bratislava – Praha, takže jsem počkal na chvíli, kdy jsme míjeli rozsáhlý areál elektrárny Chvaletice, tehdy zbrusu nové, viz Odkaz : „Otočte se a podívejte se vpravo, tam je jedna z našich největších tepelných elektráren!“
Podíval se mi přímo do očí, namířil mi mezi ně prst jako pistoli: „Sovětský svaz dodává Československu 100% elektrické energie!“ 😛
Tehdy jsem pochopil, jak hluboká, přehluboká je ruská duše: Jako bezedná žumpa.
Rusáci jsou duchovní dědicové Mongolů, proto nedokázali vytvořit normální společnost.
Proto musejí neustále napadat a okupovat své sousedy, jinak se jejich smrdutá veleříše začne rozpadat: Odkaz
Otázka: Odejdeme z NATO díky referendu, vypsanému Vládou národní záchrany s. premiéra Babiše-Bureše, nebo NATO Doník zruší ještě před našimi (posledními svobodnými) volbami?
Mupy mup!
Ok. A čí dědicové a potomci jsou Ukrajinci?
Vyleze malý hovnivál z čmoudící, smradlavé kuličky ho*ven na rozkvetlou louku, a ptá se maminky: " Maminko, proč nemůžeme žít jako všichni na krásné, slunečné loučce plné kytiček, jako všichni, ale v té kouli smradu a hnoje? "
"Protože je to tvoje vlast chlapče!" odpovídá maminka.
Tím jsme se bavili už za socíku ve škole... 🙂.
Ono to s tím vlastenectvím ani v rusku není tak žhavé, jak to vypadá v propagandistických blábolech tamního režimu. A nikdy nebylo, vezmeme-li v potaz například jen to, kolik miliónů rusů se vzdalo nebo rovnou přeběhlo k nepříteli v obou světových válkách.
A a to se tedy lidi rusáckou vládnoucí diktaturou dali mnohem víc manipulovat než teď.
Moc jich nepřeběhlo,protože je okamžitě stříleli do zad,Jen Vlasov a Buňačin ,těm se to povedlo s několika tisíci vojáky.Proti tomu co měla Rudá armáda na frontách to nebylo ani 1%