většina lidí v Česku mluví česky naši předci by vám měli dát palcátem po lebedi, nejsou retardi jen kvůli tomu, že neznají podělané anglické slovo...
Váš učitel českého jazyka by měl toto udělat nejen za prznění češtiny (váš projev je velmi nekultivovaný), ale také proto, že jste při hodinách zazdil téma slovotvorba a obohacování slovní zásoby.
Pokud by tomu tak nebylo, věděl byste, že přejímání je běžný způsob a dokonce nejběžnější způsob obohacování slovní zásoby jazyka v případě nových věcí či jevů (případ deepfake) - podobně máme v češtině slova internet, telefon, televize, fotbal, fotografie či kečup 😉.
Kdž naříkáte, že hodně lidí neví, co je deepfake, tak používejte češtinu a ne anglické výrazy !
Tak prosím uveďte český termín. Fakt jsem zvědavá, co z vás vypadne 😉.
No kdyby se zeptali co je falešné video tak by to nebyla taková senzace. Co taky čekat od Fóra 24, samo o sobě je pěkný fake.
Šafrovo ulhané fórum je samo plné deep fake..
Já to taky nevím a je mi to u zadku. Když někdo neumí česky, nebo se snaží být za každou cenu světový ať si je.
A vy umíte český termín pro deepfake?
Překvapte mě 😉.
Proč bych to měla znát? Potřebuji to k běžnému životu? Snad ještě žiji v ČR, kde uznávaným jazykem je čeština.
Ano, potřebujete vědět, co termín znamená a hlavně, jaký dopad tento zcela nový jev má na naší společnost.
Deepfake je české slovo, které bylo přejaté z angličtiny, podobně jako internet, e-mail, televize, víkend nebo kečup 😉.
To je ale průzkum ptákovina. Řekněte to česky a budou to chápat i ti, kteří mají vzhledem ke stáří 3 roky do smrti. Nebo už nejsme v Čechách?
Česky je to deepfake.
Jedná se o nové slovo pro nový jev. První, protože se jedná o termín z oblasti informačních technologií, byl vymyšlen v angličtině. Do češtiny byl přejat, podobně jako slova fotbal, televize či víkend.
Prejat byl i do dalších jazyků, např německy der Deepfake, francouzsky deep fake, italsky deepfake...
Dnešek nám cpe anglické výrazy a kdo je používá je "in". Pomatuju dobu, kdy inspektor poklepal kolegu na rameno a řekl "maladěc".
Deepfake? No ja bych rek ze ti budou ta media , jako je Forum a ČT ?🥴
Řikam to dobře?
Tolik chyb už jsem dlouho neviděl. V češtině.
Fórum 24 a deepfake mají hodně společného. Hošani nepředváděj moc jiného, než očerňování oponentů všemi způsoby. No a senioři jsou laciňoučký cíl, že ...
Celá koaliční hra na ochranu demokracie je jeden velký deep fake. Včetně Rakušana. Ten je ovšem omylem přírody. Takže ho nemá na svědomí AI.
Opět jedna osoba, která na sebe prozradila, že význam slova deepfake nezná 😕