Spořit si v důchodu na důchod, je jako platit si hypotéku na dům, který mám už dávno zaplacený a ještě chtít odpočet úroků z daňového základu. Když může důchodce ještě spořit, tak na tom není tak zle, a stejně se jedná o zástěrku spoření pro děti. Kulišárna.
Cicvárku, ty jsi kulíšek.
Opravdu by mne zajímalo, čemu ještě lze v této zemi věřit. Soudy to v mých očích nejsou. Očividně politické odůvodněný postoj soudních špiček k vládním retroaktivním změnám zákonů, je nepřijatelný vymahatelnost práva je mizivá. Navrch mají dlužníci,političtí podvodníci, viz řešení DOZIMETRU a dalších kauz . Parlament tu lumpárnu stoosmičkou kryje a předseda vlády už raději nevylézá na veřejnost. Každý národ má vládu,kterou si zaslouží. Je jen na nás,jaká bude další vláda. Držím nám pěsti. Pokud to bude špatné,já mám kam emigrovat. A Vy?
Vždyť Ústavní soud odsouhlasil, že důchodci jsou vážnou ekonomickou hrozbou. Potvrdil tak slova vlády, že důchodci nemají stejná práva jako občan. K retroaktivitě zákona došlo, ale byla jen krátká a vážná ekonomická hrozba ( důchodce ) nemají nárok na nic.
Vysvětlí mě někdo jak to omezilo svobodně používat svůj majetek? Ještě by měli bankám zakázat měnit úrokovou sazbu. Taky jsem si dal peníze na účet při 5% a oni mě to teď drze snížili. Jaký je prvotní smysl důchodového spoření?
Pořádně si přečtěte smlouvu, co máte s bankou, když jste si zakládal účet. Máte tam někde napsáno, že úroková sazba je neměnná? Že se měnit nebude? A pak si přečtěte smlouvu, kterou jste podepisoval, když jste si zakládal penzijní připojištění. Je tam někde napsáno, že je možné, že Vám jednoho dne zruší státní příspěvky? Srovnáváte nesrovnatelné. A je zajímavé, že takových let nikoho nenapadlo, že penzijko je spoření na důchod a v penzi již ztrácí smysl a po x desetiletích je to obrovský problém. Měli to omezení udělat pouze u nových smluv a ty staré mají nechat být. To mi jako větší zhovadilost přijde, když člověk odejde po letech z ozbrojených složek, dostane výsluhu a nadále se nechá zaměstnat u státní firmy, to pak daňový poplatník jednoho člověka platí dvakrát. Ale toto nikoho z politiků netankuje, to jim jako absurdní nepřijde.
No nutelaku ty nemáš rad důchodce a důchodci té nenavidi s nimi asi dalších 5 milionu lidi jo mas to blby a dobře ti tak !!!
A ty si vezmi léky nebo se tvůj ošetřující psychiatr bude zlobit, že nedodržuješ předepsanou léčebnou proceduru...
Tak nějak mě připomíná Bidena.Ten neví co dělá a co říká,a tenhle si myslí
že ví co dělá a říká,jen z toho vždy vyjde lež a podraz,takže výsledek v podstatě stejný.
Neboj se nic, Fialo v roce 2025 budeš mít vše ..... SEČTENO......!!!!!
Jj a my taky
ÚS stejně rozhodne ve prospěch vlády,to víme už napřed přece, není o čem diskutovat 🤔nic nového pod sluncem 😂
Protože to je jedna pakaž která si jde na ruku.
Jak to u pepkova ÚS opět dopadne lze už snadno predikovat
Proč jsou smlouvy ,k podpisem klientů m. Zrušit a nikdo nepodepíše.Stat jak kyber.smejdi.
???