Pana Doležala jsem měl tu čest poznat osobně kdy zavítal do našeho města v rámci reportáže o mém sportovním klubu. Absolutní profesionál, komunikativní, empatický, následný článek v Reflexu fantastický!!!! Včíl toliko k jeho tzv. "inkompetenci" prezentovanou místními frustráty..........
Také mám o něm dobré mínění, byť ho neznám osobně. Fandím mu.
Dle mých zkušeností běžný styl internetové komunikace takových těch "obyčejných lidí", "slušných Čechů", prostě lumpenproletariátu.
Asi je dobrý nápad občas nějaký takový exemplář zviditelnit v tisku, případně i povláčet přes policie a soudy. Zkrátka dát těmto jedincům vědět, že v Česku existuje kromě svobody slova taky trestní zákoník. A že to jejich nevyžádané "slušnočeské" otravování může mít pro ně poněkud adrenalinovější důsledky.
Takového kašpara jak je Doležal,je zbytečné kometovat naťož tomu hlupákovi něco psat .Sotva drží pohromady.Třepe se jak drahý pes.
No a teď běž na fizlárnu někoho naprášit.
Hpvno prostě smrdí,tak proč mu říkat KOKO.
Nemyslím si, že tomu pisálkovi vyhrožoval. Přišlo mi to pouze jako konstatování faktu, popřípadě upozornění na situaci, která může nastat. Podle mě by vyhrožování bylo, kdyby mu řekl, že mu dá přes ústa osobně.
Když někomu řeknu, ať nejede rychle nebo se vybourá, tak to je také vyhrožování? Ne to bych musel říct, nejezdi rychle nebo TĚ vybourám já.
Nechci se zastávat někoho, kdo akorát uráží, místo toho aby slušně napsal nějaké argumenty a připomínky, ale novináři by si měli zamést před vlastním prahem. Spousta jejich článků je napsána tak, že to akorát naštve lidi ale informace to nepředá žádné. A nemělo by celé zpravodajství být právě o tom předávání informaci?
Jednou jsem psal mail nějakému panu Mádlovi do Seznamu. Nemohl jsem totiž vystát, jaký zaujatý blábol napsal o MotoGP v Brně. Napsal jsem to slušně ale důrazně, myslíte si že odpověděl? Ne. Jednání na úrovni jim není vlastní. Raději budou ponižovat někoho, kdo jim bez servítků řekl, co si myslí(viz tento článek). Novináři hledají kontroverzi a senzaci a když potom můžou zažívat adrenalin v důsledku svých výplodů, tak jsou pohoršení, že jim někdo sprostě vynadá.
Tak na nebezpečné vyhrožování ho asi těžko odstíháte, maximálně pokutička v přestupkový za §7 (1) c) 1. (zák.č. 251/2016).
Teda pokud se podaří prokázat, že to psal on a pokud se ho podaří vůbec ustanovit a vytěžit(jak říkají policisté). Není problém napsat dopis na jiné jméno. Velice pravděpodobně to psal on, protože takhle jednoduše a bez možnosti vážnějšího postihu není potřeba anonymizovat totožnost.
Vše má své meze, to máte recht. Ale lidé plní emocí, bez jistého vybavení...Vy jste vybaven.. Co zaslouží určitý "obdiv" je, že se pán podepsal, stál si za tím, pokud jsem správně pochopila. Stejně na konec hovoru. Použil jste to jako varovný příklad?....A víte, že pes, který štěká většinou nekouše? Ale co ti, co se vzteklý vyřítí a jdou do toho...jak vyřešíte to? Když by to teoreticky nastalo? Nevím, ale mohlo by se to přece stát. Ta doba je příšerná....je to teoretická úvaha, pane Doležal. Chtěl jste znát názory.
Vy jste žena pana Černého?
Děkuji panu Doležalovi za celý postup a řešení. Souhlasím s ním - po internetu si každý druhý dovoluje nadávky a urážky, do očí by to většinou neřekl (a s plným jménem a adresou). Ti, kdo ho v diskusi kritizují, jsou asi stejní jako ten Černý z článku - bezcharakterní zbabělci.
Tak to ovšem trochu mícháte ne?
Mezi urážkami, nadávkami a kritikou je poněkud (a to velký) rozdíl. To by jste měl (stejně jako JXD) chápat.
Nebo chcete všem namlouvat, že kritika "novinářské" práce (a teď nemluvím jen o JXD) je na stejné úrovni jako urážky? No to doufám ne.
JXD je stejnej tragéd, jako ten jeho hater. Holt 30 let fetování se na mozku už tak nízké bytosti muselo značně podepsat.
Marihuana je na mozek o dost méně,než alkohol.Navíc má léčivé účinky pro řadu nemocí.Když jste volil do funkce prezidenta alkoholika Zemana s víc než 50 let chlastání za 1.ligu,to vám zřejmě nevadilo,že?🙂
Naštěstí už tu jeden precedens máme a ten Černý je proti tomu nic: Odkaz prý maximálně přestupek.
Když se takové věci nechají být, můžeme dospět i k tomu, že nějaký "Balda" bude vraždit doopravdy.
Takové situace nelze podceňovat
Už to nehul
Za ty slátaniny nelze se co divit, bohužel arogantnost a sprostota na adresu obyvatel ,kteří nesdílí jejich názory se obrací na ně samotné. Co hulváctví a lží na Babiše ,Zemana je "normální" novinařina ?
Co přesně by mělo znamenat slovo "hulváctví"? A můžete uvést jednu konkrétní lež "na babiše, zemana", kterou napsalo Forum24?