Jeden lenivý poustevník drží hladovku a hned se kolem toho dělá takový humbuk. A politici z obou stran si přihrávají svoji polívčičku. Jak ubohé. Neplatil, tak by měl dostat jen tolik, na co má nárok.
Vy budete duševní gigant
Jestliže někdo pracoval x-let v zahraničí, tak by měl mít nárok na důchod té země, kde odváděl dávky. Navíc, od roku 1990 mohl pracovat a odvádt dávky zde, takže je to vlastně trest pro všechny, kteří zde pracovali a jejich důchody jsou podprůměrné.
Pokud tam pracoval.
Platil si ten disident vůbec důchodové pojištění, pracoval v Austrálii a nebo ne. To vše má zásadní vliv na případný důchod a jeho výši. A nevymyslejte jak lidi zase a opět podpořit penězmi, když může důchod brát z ciziny Jurecko pomoc mu to vyjednat, třeba ti to zachrání post.
Ať je to jakkoliv, disitenti i lidé, kteří byli za totáče stíháni, když chtěli a potřebovli, tak pracovat mohli a to že nebudou moct vykonávat práci, na kterou měli podle vzdělání nárok, s tím museli počítat, když do toho šli. Lidí ( nebyli to "disidenti"), kteří se ozvali proti režimu za totáče a byli vyhozeni ze zaměstnání znám plno.Tak šli makat do fabriky a po r.89 opět pracovali v oborech, ze kterých byli vyhozeni. Neznám nikoho, kdo by si stěžoval na výši důchodu a nebo dokonce chtěl držet hladovku. Věřím, že by o to ani nestáli.Ti se tak chovali z přesvědčení a proto do toho šli. Píši o nich v minulém čase, protože většina z nich už nežije a nebo už jsou v důchodu.
Víte o tom, že pobyt ve vězení se nezapočítává do odpracovaných let a tudíž je i nižší důchod? Vy zase pindáte.
Zopakuji to, co jsem již psal v jiných příspěvcích.
Výše mzdy pro výpočet důchodu se počítá od roku 1986. Odpracovaná léta před rokem 1986 se počítají jako tzv. pojištěné doby. Tudíž p. Soukup, p. Gruntorád a další mohli od roku 1990 pracovat pokud by ovšem pracovat chtěli.
Lze souhlasít, aby se jim léta do roku 1989, kdy byli vězněni nebo vyhozeni z práce, počítaly jako pojištěné doby. Poté základ na důchod z toho co odvedli do roku 2015 kdy dosáhli důchodového věku. Jinak žádné výjimky. Mohli mít slušný důchod kdyby chtěli. Pohodlnější je ale poustevničit nebo filozofovat. A pak vydírat hladovkou a poutat pozornost.
Asi by někdo rád shodil vládu.
Souhlas
Tady je problém v tom, že kdyby všichni řešili problémy hladovkou, bude sice národ "štíhlejší", ale žádná vláda a ministr se na křesle neohřejí. Chápu disidenty, ale začít hladovku v tomto věku je vydírání. Proč to nezačali dříve, když byli ještě v plné síle?
Hladovku začal až ve chvílí kdy byla jeho žádost odmítnuta s tím že má žádat dávky.
Jako správný krok bych brala, aby se do roku 1990 u disidentů dopočítala chybějící doba pojištění ať už z důvodu, že byli ve vězení, nebo nemohli najít práci. Pokud pracovali, ale na méně finančně hodnocených pozicí, tak do výpočtu brát průměrný plat za roky 1986 až 1989. Pokud byli v nucené emigraci, tak až do konce roku 1990 opět brát jako dobu pojištění s tím, že to bude bráno jako vyloučená doba - kdy tato doba se počítá do odpracovaných let, ale bez přijmu a tím by se nesnižuje pak průměr částky ( jako vyloučená doba je například doba studia, u mužů základní vojenská služba a u žen doba péče o děti ) , z které se následně vypočítává důchod. Pokud však i po roce 1991 nadále žil a pracoval v zahraničí, pak by měl získat důchod v daném státě.
Přesně tak. Bývalých nemakačenků vydávající se za disidenty jsou mraky.
Víte před pár dny jsem se koukal jak aktivisti protestují snad úplně proti všemu co dělají jiní lidé a pak jsem šel na procházku se svojí ženou a tak mám nyní pocit, že jsem pro budoucnost téhle planety udělal více než by se slušelo a proto očekávám v budoucnu lepší důchod než ti co celý život tvrdě makali, platili řádně odvody a těší se na zasloužený důchod. Možná bych si ten důchod mohl vylepšit tím, že přestanu pracovat, začnu na vše nadávat, následně uteču do zahraničí třebas i z donucení, vrátím se až 20 roků potom co se tu politická situace zlepší a budu očekávat, že stát se o mě náležitě postará a nic mi v životě nebude chybět.
Také předpokládám že stejný zákon o penzích bude schovívavý i k matkám samoživitelkám, rodičům co se starali o těžce nemocné dítě a nemohli tak pracovat a vydělávat na řádné odvody ze kterých se jim pak bude počítat důchod. To samé platí o invalidech, ti si také jistě zaslouží minimálně průměrný důchod, ale dosáhne na něj jen hrstka.
Ale co čekat od lidí kteří z vrahů dělají hrdiny.
Napsal jste to velmi trefně,pane Kratochvíle.
Jestli má dotyčný disident legálně odpracované roky v zahraničí, rozhodné pro vyplácení důchodu, a náš stát má s tím státem smlouvu o uznávání odpracované doby, tak naše ČSSZ toto započte do odpracovaných let. Ale výše českého důchodu je odvislá od odvodů v Čechách. Ale jestli dotyčný pracoval v zahraničí na černo, tak má samozřejmě smůlu a odpracované roky mu chybí.Jestli mu jde Jurečka na ruku a slibuje mu okamžitě průměr, tak ať se jde bodnout. Matlal.
Byl by to trestný čin. I když je ministr nemůže si dělat co chce.
A co ostatní důchodci kteří průměrný důchod nemají ale jejich práci musel také někdo dělat. Těm pan Jurečka také dorovná důchod do průměru?
Tak toto mě pobavilo. To je neuvěřitelné kolik lidí nerozumí pojmu průměr.