1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Jeden lenivý poustevník drží hladovku a hned se kolem toho dělá takový humbuk. A politici z obou stran si přihrávají svoji polívčičku. Jak ubohé. Neplatil, tak by měl dostat jen tolik, na co má nárok.

85
Před 1 rokem
Honza Čech

Vy budete duševní gigant

33
Zobrazit další 4 reakce
Před 1 rokem

Jestliže někdo pracoval x-let v zahraničí, tak by měl mít nárok na důchod té země, kde odváděl dávky. Navíc, od roku 1990 mohl pracovat a odvádt dávky zde, takže je to vlastně trest pro všechny, kteří zde pracovali a jejich důchody jsou podprůměrné.

28
Před 1 rokem
Zdeněk Mračno

Pokud tam pracoval.

10
Zobrazit další 3 reakce
Před 1 rokem

Platil si ten disident vůbec důchodové pojištění, pracoval v Austrálii a nebo ne. To vše má zásadní vliv na případný důchod a jeho výši. A nevymyslejte jak lidi zase a opět podpořit penězmi, když může důchod brát z ciziny Jurecko pomoc mu to vyjednat, třeba ti to zachrání post.

17
Před 1 rokem

Ať je to jakkoliv, disitenti i lidé, kteří byli za totáče stíháni, když chtěli a potřebovli, tak pracovat mohli a to že nebudou moct vykonávat práci, na kterou měli podle vzdělání nárok, s tím museli počítat, když do toho šli. Lidí ( nebyli to "disidenti"), kteří se ozvali proti režimu za totáče a byli vyhozeni ze zaměstnání znám plno.Tak šli makat do fabriky a po r.89 opět pracovali v oborech, ze kterých byli vyhozeni. Neznám nikoho, kdo by si stěžoval na výši důchodu a nebo dokonce chtěl držet hladovku. Věřím, že by o to ani nestáli.Ti se tak chovali z přesvědčení a proto do toho šli. Píši o nich v minulém čase, protože většina z nich už nežije a nebo už jsou v důchodu.

48
Před 1 rokem
Mirka Machková

Víte o tom, že pobyt ve vězení se nezapočítává do odpracovaných let a tudíž je i nižší důchod? Vy zase pindáte.

18
Zobrazit další 2 reakce
Před 1 rokem

Zopakuji to, co jsem již psal v jiných příspěvcích.

Výše mzdy pro výpočet důchodu se počítá od roku 1986. Odpracovaná léta před rokem 1986 se počítají jako tzv. pojištěné doby. Tudíž p. Soukup, p. Gruntorád a další mohli od roku 1990 pracovat pokud by ovšem pracovat chtěli.

Lze souhlasít, aby se jim léta do roku 1989, kdy byli vězněni nebo vyhozeni z práce, počítaly jako pojištěné doby. Poté základ na důchod z toho co odvedli do roku 2015 kdy dosáhli důchodového věku. Jinak žádné výjimky. Mohli mít slušný důchod kdyby chtěli. Pohodlnější je ale poustevničit nebo filozofovat. A pak vydírat hladovkou a poutat pozornost.

Asi by někdo rád shodil vládu.

46
Před 1 rokem
Petr Maňák

Souhlas

Tady je problém v tom, že kdyby všichni řešili problémy hladovkou, bude sice národ "štíhlejší", ale žádná vláda a ministr se na křesle neohřejí. Chápu disidenty, ale začít hladovku v tomto věku je vydírání. Proč to nezačali dříve, když byli ještě v plné síle?

21
Před 1 rokem
Vojtěch "adalbert" Maruška

Hladovku začal až ve chvílí kdy byla jeho žádost odmítnuta s tím že má žádat dávky.

5
Před 1 rokem

Jako správný krok bych brala, aby se do roku 1990 u disidentů dopočítala chybějící doba pojištění ať už z důvodu, že byli ve vězení, nebo nemohli najít práci. Pokud pracovali, ale na méně finančně hodnocených pozicí, tak do výpočtu brát průměrný plat za roky 1986 až 1989. Pokud byli v nucené emigraci, tak až do konce roku 1990 opět brát jako dobu pojištění s tím, že to bude bráno jako vyloučená doba - kdy tato doba se počítá do odpracovaných let, ale bez přijmu a tím by se nesnižuje pak průměr částky ( jako vyloučená doba je například doba studia, u mužů základní vojenská služba a u žen doba péče o děti ) , z které se následně vypočítává důchod. Pokud však i po roce 1991 nadále žil a pracoval v zahraničí, pak by měl získat důchod v daném státě.

45
Před 1 rokem
Věra Neuwirthová

Přesně tak. Bývalých nemakačenků vydávající se za disidenty jsou mraky.

25
Zobrazit další reakci
Před 1 rokemUpraveno

Víte před pár dny jsem se koukal jak aktivisti protestují snad úplně proti všemu co dělají jiní lidé a pak jsem šel na procházku se svojí ženou a tak mám nyní pocit, že jsem pro budoucnost téhle planety udělal více než by se slušelo a proto očekávám v budoucnu lepší důchod než ti co celý život tvrdě makali, platili řádně odvody a těší se na zasloužený důchod. Možná bych si ten důchod mohl vylepšit tím, že přestanu pracovat, začnu na vše nadávat, následně uteču do zahraničí třebas i z donucení, vrátím se až 20 roků potom co se tu politická situace zlepší a budu očekávat, že stát se o mě náležitě postará a nic mi v životě nebude chybět.

Také předpokládám že stejný zákon o penzích bude schovívavý i k matkám samoživitelkám, rodičům co se starali o těžce nemocné dítě a nemohli tak pracovat a vydělávat na řádné odvody ze kterých se jim pak bude počítat důchod. To samé platí o invalidech, ti si také jistě zaslouží minimálně průměrný důchod, ale dosáhne na něj jen hrstka.

Ale co čekat od lidí kteří z vrahů dělají hrdiny.

31
Před 1 rokem
Libor Kratochvil

Napsal jste to velmi trefně,pane Kratochvíle.

2
Před 1 rokem

Jestli má dotyčný disident legálně odpracované roky v zahraničí, rozhodné pro vyplácení důchodu, a náš stát má s tím státem smlouvu o uznávání odpracované doby, tak naše ČSSZ toto započte do odpracovaných let. Ale výše českého důchodu je odvislá od odvodů v Čechách. Ale jestli dotyčný pracoval v zahraničí na černo, tak má samozřejmě smůlu a odpracované roky mu chybí.Jestli mu jde Jurečka na ruku a slibuje mu okamžitě průměr, tak ať se jde bodnout. Matlal.

39
Před 1 rokem
Jaroslav Švec

Byl by to trestný čin. I když je ministr nemůže si dělat co chce.

20
Zobrazit další 2 reakce
Před 1 rokem

A co ostatní důchodci kteří průměrný důchod nemají ale jejich práci musel také někdo dělat. Těm pan Jurečka také dorovná důchod do průměru?

139
Před 1 rokem
Ludvík Durdík

Tak toto mě pobavilo. To je neuvěřitelné kolik lidí nerozumí pojmu průměr.

15
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt