Měli by ještě odebrat důchody všem, co byli do roku 89 v KSČ. Je to je stejný, jako kdyby se po válce vyplácela renta těm, co byli v SS .
Portl,opět máš naváto,viď...?
V tomto musím dát jednou Kalouskovi za pravdu. Jsme si všichni rovni, ale někteří jsou si rovnější? Někdo se v roce 2019 vrátí do Čech a nelíbí se mu, že má malý důchod?
Satan Kalousek se ozval a dezolé kanály se otevřely...všude samá rudá krysa.
Jestli byl nebo nebyl disident snad je tak trochu jedno.Pokud pracoval a řádně odváděl do sociálního pojištění,tak ten důchod by měl tak,jako tak průměrný.Pracovala jsem 43 let coby prodavačka, sekretářka a účetní a průměrného důchodu jsem dosáhla taky.Tak na co si ten pán stěžuje dost dobře nechápu.
Stěžuje si na to, že mu stát nechce nic dát za celoživotní poustevničení (flákání) někde v buši v Austráli. Proč se nevrátil hned po revoluci a něco dělat?
Jurečka podlehl prachobyčejnému vydírání...ať chlap předloží pracovní historii za posledních 34 let a pak se teprve máme o čem bavit. Pokud za tuto dobu své zemi nic nepřinesl, nemůže si ani nic odnést. Brnkat na kytaru a broukat si při tom, není práce, pokud neodvádí daně a neplatí sociální pojištění.
No, podle toho fialového rypáku, na chlast nějakou tu kačku najde vždycky. 😉🤔
Důchod za ta léta "práce" v zahraničí jistě nemá, protože to jistě nebylo zcela "košer". Kdyby makal legálně, jistě by jej měl. Mám spoustu přátel, kteří důchod ze zahraničí berou zcela běžně. A pan Kalousek ? Super, super fór. To má úroveň.
Vím o případu, kdy úředníci (tedy žádný ministr) chtěli zatrhnout jedné osobě (nešlo o disidenta) pobírání důchodu ze Švýcarska - asi závist. Pomohla paní ombudsmanka Šabatová.
Jak by to mohli zatrhnout, když to vyplácejí Švýcaři?
Mám kolem sebe mnoho lidí, co nemohli za komunismu studovat na škole, pro kterou měli talent, protože jednoduše byli např. z křesťanských rodin a tudíž nedostali doporučení resp. jim do posudků napsali, že se studium nedoporučuje. Také tito lidé byli poškození.. A co matky, které měly hodně dětí, a mají extremně nízké důchody. Prostě lidí, kteří by mohli držet hladovku kvůli nízkým důchodům je opravdu hodně a jsou to lidé, kteří pracovali.
Jen konstatuji, mám také nízký důchod, a tak pracuji, ráda
Po emigraci si Soukup hrál na poustevníka, dle toho mu v Austrálii spočítali výši důchodu a my mu máme doplácet za flákání? Znám několik emigrantů,ale žádný nežádá doplácení malého důchodu.
Kalousek se bude (doufám, že za svoje!) přecpávat, dokud to s ním nesekne. To je snad jeho nejlepší nápad!