1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 4 roky

No, s těmi kontakty na kastli je to krapet jinak... Většinou je tam jen a pouze mínus kontakt a ze dvou důvodů. První je že je baterie utopena a na mínus pol se nedá dostat a druhý důvod je případné jiskření při připojení startovacích kabelů (je zde riziko exploze vzniklého vodíku z baterie).

Takže kydy o řídící jednotce jsou pro pobavení obecenstva... Jinak ale pěkně popsáno.

5

Větší baterie má svoje pro i proti. Déle vydrží, protože se při startu méně vybíjí. Tady je třeba uvést, že při 44Ah rozhodně neplatí, že baterie vydrží 44 hodin dodávat 1A, 1 hodinu 44A nebo 6 minut 440A. Baterie není kondenzátor a čím vyšším proudem ji vybíjíte, tím menší kapacitu má. U baterie o vyšší kapacitě dochází při startu v rámci cyklu k nižší hodnotě DOD (Depth of discharge), což výrazně prodlouží její životnost.

Na druhou stranu je dražší a těžší, takže se její provoz prodraží. Cenově to tedy nemusí vycházet příznivěji, než baterie menší.

3
Před 4 roky

Proto si moderní auto raději nakupovat. Starší jednoduchá ojetina poskytne stejnou službu, v budoucnu s mnohem menšími náklady na servis a údržbu.

42
Před 4 roky

Mám zatím všechna auta bez start-stopu. Původní baterky odešly po 7-12 letech. Poté kupuji pouze Varta silver dynamic a vydrží kolem 7-8let.

13
Před 4 roky
Zdeněk Špaček

Já ji mám na VW Caddy Vartu už 12 let.🙂

7
Před 4 roky

Zdravim, neni stejne pro 45 Ah baterku odebirat 45 A po 1 h jako po 45 h odebírat 1 A . Je to slozitejsi existuje na to vzorec

26
Před 4 roky
Václav Mikota

Tak nám ten vzorec prozraďte.

14
Před 4 roky

Tak to se autor článku předvedl! Tolik nesmyslů o autových akumulátorech jsem už dlouho nečetl. Povědomí o akumulátorech veřejnosti, ale i automechaniků je hodně chabá, a tento článek s tím ještě hodně zamíchal. Odborníci znalí problematiky se jistě chytají za hlavu.

6
Před 4 roky

Na všech bateriích většinou chybí nebo je nepřehledně, rok výroby baterie!

23
Před 4 roky
Jiří Kříha

Neumíš hledat mají to na kontaktu.Všecny!!

22
Zobrazit další reakci
Před 4 roky

K poslední větě : páruje se...Registruje se auto na STK, přidělení RZ atd....Jinak celkem o ničem....

9
Před 4 roky

No, v první řadě aby se mi tam vešla, a šla uchytit. Za druhé, potom koukám na výkon.

Před 4 roky

Jak se zničí nová baterka bez nového naprogramování?

6
Před 4 roky
Jiří Opelka

To je na delší debatu. Ale věřte že to tak je. Netýká se to veteránů.

4
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt