1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 5 roky

První nový Megane Grandtour jsem zakoupil 2010, další pak 2018. Mimořádně jsem byl v servisu pouze začátkem roku 2020, závada vypadala na vadnou škrticí klapku, nakonec vyřešeno přeinstalací softwaru. Jinak dle mého soudu krásné a velmi praktické auto.

Motor mám klasickou 1.6 bez turba. Všem upřímně doporučuji.

10
Před 5 roky
Ivan Misurec

1.6 stará dobrá klasika , výborný výběr

2
Zobrazit další reakci
Před 5 roky

Vždy je nejlepší vlastní zkušenost. Z posledních 14 let jsem měl třikrát Megane, vždy diesel, z toho dvakrát 1,9. Je to krásné auto a musím říct, že za skoro 500.000 km i dost kvalitní, bez nějakých vážnějších problémů.

Jasně, pokud je auto starší, už je větší pravděpodobnost, že dojde k nějaké poruše. Ceny náhradních dílů jsou pak vyšší, než průměr bývá.

Bohužel, negativní věc je snížení obsahu kvůli eko cílům. Takže srovnání, staré 1,9 měli stejnou spotřebu, jako novější 1,6, který ji nahradil, přitom měli stejně kw/koní.

Bylo i znát, že 1,6 se trápí při určité zátěži. Po pár desítkách tisíc km, mnou ujetých (auto nebylo nové), odešel vstřik.

Přesto bych Megane doporučil. Design, užitnost, cena, to stále převáží negativa.

3
Před 5 roky

Měl jsem Renault Fuego, Renault 9 a Renault 19. Až na šíleně měkká sedadla, na dlouhých cestách jsem fakt trpěl, to byla naprosto spolehlivá auta. Dnešní Renaulty mi moc neříkají. Jejich tvary jsou až moc složité a nevěřím tomu, že až budou starší, že budou sloužit stejně dobře jako například Renault 9. Té elektroniky je v nich už příliš.

3
Před 5 roky

Renaulty jsou stejně popelnice které samovolně hoří, lehce se kupuje a dlouho dlouho se toho zbavuje. Lepší je název renault ten néééééé. 🙂)

Odpovědět

16
Martin Vyhlídal

Zajímalo by mne jakou značku auta vlastníte.

7
Před 5 roky

Pamatuji se na Megana kombi 1.4 z roku 2000. Motor a brzdy doslova excelentní, ale sedadla děs a hrůza a o podvozku se snad radši ani nebudu rozepisovat. Ale je mi jasné, že doba výrazně pokročila. Nicméně jsme jako druhý vůz pořídili houpavou Thalii a plní vše co se očekávalo na jedničku. Co mě fasinuje u tak levného auta je stále perfektní stav původního výfuku a karoserie absolutně bez náznaku jakékoliv koroze. I po více jak 10i letech....

1
Před 5 roky

Megane byl vždycky dobrá kára, nikoli nejlepší, ale vůbec ne špatná. Mám ho 14 let. Škoda jen, že tradiční modely, Megane nevyjímaje, půjdou brzy k šípku a zbydou právě jen SUV a crossovery plus Clio.

11
Před 5 roky

Mám Megan Grandtour od roku 2014 (130 k) a jsem s ním velice spokojen. Pravidelně ho nechávám servisovat. Je to moje 10-té auto a je zatím nejlepší. Velmi dobré rodinné auto, mohu ho jen doporučit.

9
Před 5 roky

Frantici a taloši a elektronika, to je ten největší vtip v automob. průmyslu, vsichni moji známí, co do toho šli s tim měli pořád problémy, auta dobrá leda tak do servisu..🙂)

6
Před 5 roky
Milan Narvan

Klasika všichni vaši známí , jedna paní povídala 😂 mám už čtvrtého Renaulta a nikdy žádný problém , Renault udělal kus práce a jejich auta jsou zas mnohem dál , třeba nové Clio je nejprodávanější auto v Evropě ve svém segmentu , i golf za ním zaostává 😉 takže dokud ho nebudete mít a nic o tom nevíte , zdrzte se raději komentáře 😉

10
Před 5 roky

Dcera má Clio r.v. 2005 s 1,2i a 47kW. Poruchy: 1x vodní pumpa, 1x prasklá pružina. Jinak nic. A co je zázrak - absolutně žádná koroze. Nikde. lemy, prahy, spodek... Původní výfuk!!! Auto parkuje venku, jezdí denně do práce v soli. Za mě - palce nahoru!

3
Před 5 roky

Za mne vse ok

Renault 19 mel jse ho 5 let kdyz jsem kupoval najeto 80 000

Thalia 5 let koupena nova

Megan tri generace( 4.zatim ne)

Ten soucasny 7 let koupeny novy najeto 180 000

Nikdy zadny problem

4
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA