1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 4 roky

Je to k ničemu a když si k tomu ještě připočtu pořizovací cenu která je pro mě nereálná tak mi to připadá jak tlachání komunistů o lepších zítřcích v osmdesátých letech🤨

7
Před 4 roky

Dobrý večer, takto jednostranně podaná informace o průběhu jízdy je dost zavádějící. Když chcete být objektivní, proč nevyčíslíte náklady na spotřebovanou elektřinu, byť nepřesně, vč. toho, kolik jste utratili v restaurantu při čekání, až se "dotankuje"? Vždyť, kdybyste jeli normálním autem, tak se nebudete určitě během cesty občerstvovat celé dvě hodiny. Pak to cestování za levno postrádá logiku. Jediný diskutabilní přínos je ten, že elektromobil neprodukuje žádné spaliny. Ale to už si vybral v prvovýrobě, a následně i v likvidaci baterií. Ta uhlíková stopa zůstává stále, ale někde jinde, a možná i větší. Bohužel se tím nikdo nahlas nezabývá, a tak nás všichni, kteří to potřebují tahají za nos navařené nudli. Hezký večer

15
Před 4 roky

Fajn. Máte fungl nové auto , garážované, jedete za relativně mírného chladu. Co ale bude dělat baterka a celé to " úžasné " auto, až bude třeba deset let staré, bude stát před domem na ulici za každého počasí a třeba v noci udeří dvacetistupňový mráz. A nejbližší nabíječka je asi deset kilometrů daleko. On každý nemá garáž, nebydlí u nabíječky, nebydlí v Praze, kde nejsou mrazy.To už taková sláva nebude. Každý totiž nemá tolik peněz, aby si mohl kupovat ten elektrický nesmysl co dva roky nový. Jak si asi představují ti, co chtějí zlikvidovat benzín a naftu a nahradit je tímhle.

13
Před 4 roky

Když jsem si někdy v minulosti omylem koupil nějaký nefunkční šmejd , označil jsem ho jako šmejd na baterky .

Při současných zkušenostech s nesmyslně protěžovanými elektromobily je lze směle označit jako auta na baterky .

Dokud to nebude mít dojezd alespoň 800km a čas nabíjení na 100% do 10minut , nesmí mi to do baráku .

9
Před 4 roky

No taky nevím nevím. Jako hračka a zajímavost hezké. Ale myslím, že by se mělo opustit omílání nesmyslného očekávání, že to prostě nahradí spalovací motory. Je to nesmysl. Myslím, že elektroauta jsou super na cesty v okolí velkých měst, v rámci okresu, nebo kraje. Tedy pokud máte možnost skutečně přes noc nabíjet doma. Na takovéhle delší cesty, dovolené a tak, je to prostě nepoužitelné. Navíc strašně drahé. Levné malé elktromobily kolem měst, na delší cesty spalovák. Nebo jezdit na dovču vlakem a tam si auto půjčit.

10
Před 4 roky

No a co jsem četl, tak životnost baterií je cca 10 let, pak kapacita výrazně klesá. Co pak? Auto za milion s klasickým motorem bude prodejné dejme tomu za 200 000 Kč. no ale co elektromobil? bude mít sice hodnotu dejme tomu stejnou, ale aby mohl být nadále plně využíván, tak bude potřebovat nové baterie za cca 400 000 Kč, tedy za dvojnásobek vlastní hodnoty auta. Kdo by takové peníze vrážel do 10 let starého auta? Čili za 10 let je auto na odpis a tudíž milion podělíme deseti a to bude znamenat každoroční ztrátu jenom na amortizaci 100 000 Kč. A teď si k tomu připočtěte provozní náklady(servis, prohlídky, elektrika atd.)!

9
Před 4 roky

Takové auto za tak značné peníze a pouze krátký dojezd? Děkuji nechci ! Byla bych za volantem značně nervozní kdy bude na silnici nějaký problém( objíždka,havarie) prostě zdržení ! Nejsem žádný technik a sledovat a propočítávat za jízdy dojezd vozu by mě velmi iritovalo ! Opět-- děkuji nechci ! Auto které splnuje moje požadavky musí mít dojezd na jedno natankování min.600-800km, s tím jsem schopna vyjet na delší dovolenou.

13
Před 4 roky

no nevím jestli bych si během té cesty chtěl dávat dva obědy. A když k ceně elektřiny připočítám dvakrát oběd pro čtyřčlennou rodinu+dvouhodinové zdržení, tak se ta cesta sakra prodraží. To už mi vychází levněji konvenční vůz na naftu.

11
Před 4 roky
Jan Keller

a to tam ty obědy jistě budou za "lidové" ceny

proč nevyužít situace

7
Před 4 roky

Jasně s novým autem to určitě nebude problém ale za pět zim to ani ráno nevyjede..Baterka bude vždy jen baterka..

7
Před 4 roky

Tak za tu dobu, co vy jste se kodrcali od nabíječky k nabíječce, ja se svým Touranem 2.0 TDI dojedu z Brna do Düsseldorfu za 5,3 nafty s jednou krátkou pauzou na WC. Tímto testem jste potvrdili, že baterky s kolama jsou dobré akorát kolem komína. Kdybyste před Mnichovem chytli pořádnou kolonu, tak valíte pěšky na benzínku pro tužkovky 😁

2
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA