1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 4 roky

Obávali se hororových scénářů, ve skutečnosti jim to šlo jako po másle... Tak to máme ty představy asi každej trochu jiný. Mám patnáct let starýho pežota 807 hdi a ujedu 1300km na nádrž, ano, je to stará popelnice, ale cestování je opravdu jako po másle, za pár korun bych dojel tam i zpátky a ještě bych jezdil týden do práce. Představa, že vyjedu z Prahy a už na Rozvadově budu muset dobíjet je fakt šílená. Taková cesta na jih Itálie nebo do Španělska musí být opravdu "fajn" zážitek. Ale asi je to paráda i jinak, před pár dny jsem potkal v Praze policajty v elektrickým Hjundaji, bylo kolem nuly, měli rukavice a na hlavách beranice 😁

5
Před 4 roky

😄 😄 😄Jo, stejné zkušenosti, při 100% nabití dojezd 290 km, když je °C a pojedu 130 km/h. Ale co když bude -10°C a pojedu 150, v Německu? Tak mám problém, a veliký. Navíc nabíjet v cizině za 19 Kč/ kWh je zhovadilost. A nevěřím, ani té spotřebě, při tempu 130 si Enyaq bral v pohodě 30 a při 160 i 40 😄 😄 😄. Takže s naftou je to skoro za půlku a jedu to najednou. Na zpáteční cestě tam kápnu 20 litrů a natankuji až doma. Ano, okolo komínu, na to je to možná fajn, ale to by to muselo stát polovinu a míň. Jenže co už teď, stejně nám to naštěstí Rus odpískal, to je to jediný, co se mu povedlo, zloprckovi. Takže BEV nabíjený elektřinou ze současného mixu, tedy i s výrazným podílem uhelných elektráren, začne být ekologický až někdy okolo 250 tis. km, ale to také ne, bude potřebovat novou baterii a je to v pytli.

8
Před 4 roky

Omlouvám se ale nerozumím této větě: "přičemž dočerpávání elektrické energie při cestování s elektromobilem není nijak omezující." Ztratit na 555 kilometrech 2.hodiny času je dost omezující. A co v případě, že je u nabíječky obsazeno když přijedete a musíte čekat další hodinu na její uvolnění. To také není omezující? Na elektromobilech je omezující pořizovací cena, životnost, dojezd, plánování trasy.... V článku jsem taky nenašel (nebo jsem to snad přehlédl?) jistě velmi slušný honorář, který autor za své trapné vychvalování těchto elektronesmyslů obdržel.

11
Před 4 roky

No při dnešní situaci na Ukrajině, kdy nebude za chvíli plyn ani pro "podpůrné" plynové elektrárny a cena elektřiny i z jiných zdrojů stoupá a stoupá, pak mi ten článek připadá jako hodně zoufalá propagace něčeho tak neefektivního, drahého a neekologického z pohledu výroby a následné likvidace. Samotný provoz je jeden velký nerv. Však už se hovoří i v tom zeleném Německu, že se budou muset přehodnotit ambiciozní cíle Green dealu. A tento článek jakoby to nezaznamenal. Rozjásaný jak zprávy v Severní Korei

9
Před 4 roky

Cestovatelé zapomněli napsat, že se domu vrátili úplně šediví a elektromobil už nechtějí ani vidět. Při stoupajících cenách el.energie to bude nejdražší a nejdelší cestování! To v Číně to bude zařízeno jinak. Přijedete k výměnné stanici kde zastavíte, nemusíte ani vystoupit z auta a do 10 minut budete mít vyměněnou baterii za plně nabitou.

5
Před 4 roky

Existuje takove porekadlo,ze ani 100x zopakovana lež se nestane pravdou.Zajimalo by mne zda redaktor opravdu veri tomu co napsal.Vezmeme to hezky poporadku at si v tom udelame poradek.

1.Uz vidim zablesk vzruseni v ocich kazde manzelky,kdyz ji oznamim,ze trasa je naplanovana na krev se zustatkem energie nekolik %.Tzn. jakekoliv zdrzeni ci problem na trase bude znamenat preslapovani za svodidly v oranzove veste a cekani na odtah.

2.Cesta do Zell am See s rychlostnim prumerem 98km/h a cestovni rychlosti po dalnici 130km/h.Jestli jste si to nevymyslel,tak jste musel jet v noci.A takova cesta do 555km vzdaleneho mista fakt dava smysl.Co by clovek neobetoval pro to aby to "slo jako po masle".Protoze tuto cestu jezdim vcelku pravidelne a ackoliv po nemecke dalnici jedu kdyz to jde,tempem 180-200km/h,tak presto jsem v cili stejne rychle jako vy!!! Takze jeden z nas urcite bud lze nebo jezdi v noci aby mel lepsi data v clanku.

3.Kdyz koupim Kodiaq 2.0tdi,tak budu mit na dalnici rozhodne mensi spotrebu pri 130km tempu nezli vami uvadenych 8,5l a presto budu cestovat komfortneji a rychleji nezli vy v Enyaqu.Porovnavate spickovou verzi Kodiaqu s prostredni verzi Enyaqu(ktera nema ani pohon 4x4).

Ja muzu vyrazit rano ve 4h od baraku s plnou nadrzi a stihnu prvni lanovku v Zell am See kdyz pojedu zostra.Ale toto se me manzelce nezda "jako po masle".Vase varianta by se ji urcite taky nepozdavala.Nebo muzu vyrazit po obede,drzet 130km tempo na dalnici,vecer stihnu saunu i pivko,rano si zalyzuju a na tu samou nadrz vecer dojedu domu.O tom vsem si ale Vy muzete nechat s Enyaqem jenom zdát.

10
Před 4 roky

Silně tendenčně pro EV napsaný článek. Během 5ti hodinové jízdy přeci nebudu 2x hodinu obědvat. Velké štěstí také bylo v tom, že na dálnici nebyl žádný problém, v opačném případě by Vám pravděpodobně před Mnichovem došla elektřina.

16
Před 4 roky
Tomáš Marný

Článek krásně ukázal nevýhody jízdy s EV a snaží se je interpretovat jako výhody 😄

4
Před 4 roky

Otřesná šunka za 1,2 mil Kč. při 19 Kč/1 kWh a spálení cca 25 kWh/100 km je cenově dražší jízda, než s benzínem, to je ten progres, nehledě na čas o 2 hodiny delší kvůli nabíjení. Dojezd v zimě jen cca 280 km - to je samozřejmě na delší cesty k ničemu.

9
Před 4 roky

A teď si představte, že nabíječka nefunguje nebo je obsazená nebo na trase v potřebných místech vůbec není. Chci cestovat a ne se třást strachy. Taky by mě zajímalo kdy postavíme dost stanic pro milion aut, jak budeme nabíjet na vsi v horách...

13
Před 4 roky

Minimálně 15 let sleduji absurdní nástup elekto technologie u aut, která je zcela mimo ekonomiku, cestování i ekologii. Auto s dojezdem cca 300 Km nemůže nikdo myslet vážně. Elektromobily ničí naše životní prostředí = drancování zásob lithia a cobaltu + problematické zpracování odpadu z baterií, počítám Němci staré baterie pošlou k nám, aby zůstali zelení 🙁 Na příští testovací cestu vyražte například do Dubrovníku - já ráno vstanu a jedu - vy si začněte plánovat cestu, kde se dobijete a jak se tam dostat a snad nebude fronta - než přijedete do Dubrovníku je po víkendu a my jsme už na cestě zpátky!

10
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA