Je dost majitelů aut, kteří nejezdí do Rakouska, na dlouho cestu jedou raději vlakem či autobusem, z české střední třídy i tak je to auto jen pro pár vyvolených. Většina lidí, kteří mohou dát na auto maximálně půl milionu se akorát naštve, raději bych použil slovo jiné.
cena od 1,5 milionu a dojezd 250km a přesto nad tím slintají i nad tím že na cestě dlouhé cca 550km ztratili 2 hodiny nabíjením. kolik lidí si může dovolit nové auto? kolik lidí si může dovolit nové auto do půl milionu? jak asi takové auto do půl milionu bude vypadat- ano přesně- dacia spring- naprosto nepoužitelné s 250km dojezdem za ideálních podmínek a v zimě 150km- možná to by mohli vzít na dovolenou do Alp
každému, kdo si ho chce koupit bez dotací, ho přeji. Pro mě to auto není. Na cestu do práce je to zbytečně velké, na cestu na dovolenou se mi nelíbí z mnoha praktických důvodů. Ale pokud je to pro někoho srdcovka, budiž mu přáno. Aspoň mě nebude zdržovat u benzínky.
Souhlas, je to na cestování z domova do práce a zpět. Je pak ta cena auta akceptovatelná pro většinu našich obyvatel???
Zajímalo by mne co jste dělali ty dvě hodiny při nabíjení. Pokud jste jeli ráno a na Rozvadově jste byli za necelé 2 hodiny, to jste asi ještě hlad neměli.... Jak již zde někteří poznamenali, štěstí, že nebyly nabíječky obsazeny, jinak se čas asi dost násobí...
Elektro auta jsou jako alternativní zdroj zajímavá, ale nikoliv jako jediná budoucí varianta.
...ten článek mě docela pobavil...má mě přesvědčit o tom, jak je elektroauto bezva, ale jen mě to přesvědčilo o tom, že na dlouhé cesty NE! A to 550km není zase bůh ví jak velká nálož...Všechno plánovat, vlastně nemůžete ani jet kudy by jste třeba skutečně chtěli...celou dobu stažený zadek zda opravdu k další "pumpě" dojedu.To přeci není jízda, ale skákání od jedné "pumpy" ke druhé. Toto mi má přinést nějakou radost z jízdy? Stačí, aby jste nazazili na nějaké objížďky na trati, což se mi třeba stalo v loni v Rakousku...Kdy jsem najednou najel navíc skoro 120km!...S tím elektrem už bych měl asi velké bobky v kalhotech...A když pojedete na ty hory, dá se očekávat obsazenost auta, na střeše třeba i tu rakev, někam musíte tu lyžařskou výzbroj také dát...a najednou se vám ty dojezdní parametry silně změní...určitě ne k lepšímu...
Děkuji z tento test a zhodnocení, výsledky jsou jasné a kždý nechť si to vyloží jak chce. Za mne - hodinová přestávka je asi obrovská nuda v tomto případě 2x, Pokud by se nestřídaly stroje, ppř by byl některý stojan obsazen, což ve větší špičce (např prázdninové) bude asi standard, bude čekačka delší. Ale jak se říká spěchej pomalu. Elektrika by se mi líbila na ježdění kolem komína + nějaká ta prac. dodávka + kempingové auto + auto pro ženu (no to jsem se nějak rozjel co). Když bych na to mněl, asi by mě moc nezajímale elektrika a elektriku si tedy škrtám, vivat výfuk.
Tak provedeme jednoduché počty .. spotřeba cca 136kWh.(polovina nabíjení v ČR polovina v Německu) tzn. (68kWh x 7,50,- )+ (68kWh x 19,-) =cca 1800kč.
Passat v dieselu 550km v průměru 6l/100km(a to se nemusím držet u zdi)cena 37kč za litr. = 1220,- pokud se budu snažit, zvládnu cestu tam i zpět vlastně na jednu nádrž, dohromady asi o 4 hodiny rychleji a o cca 1100,-levněji.... Prosím.... může mi někdo opravdu vzdělaný říct, v čem je tedy elektrický automobil výhodný?....A hlavně se mi nesnažte tvrdit něco o ekologii. Všichni dobře víme, z čeho se u nás vyrábí většina elektřiny. Malá nápověda....z uhlí.... děsně ekologické....A v neposlední řadě...jakou uhlíkovou stopu asi bude mít výroba a následná likvidace autobaterie....
Reportáž psaná na objednávku managmentu v Mladé Boleslavi. Neekonomické předražené neauto si strčte někam. Díky vaší nenažranosti na vás kašlu milý managmente
Přesně, článek je PR Škody. Až budou elektroauta velikosti např. Fabie, s dojezdem 600 km a cenou cca 350 tis., budu o elektroautě uvažovat.
a to byla ještě je klika, že při příjezdu k nabíječce nenabíjelo jiné auto. To by si pak museli připočíst ještě další hodiny. Ze zkušenosti vím, že to, co co stráví elektromobil jízdou, přibližně to samé stráví čekáním, nebo nabíjením. Tedy, pokud jim jízda zabrala 5,5 hodiny, tak prostoje, nabíjení zaberou ten samý čas. Celkem bych to viděl na cca 10 hodin. Další štěstí měli, že nebylo -10°C, to by tam ani nedojeli. Ano, je to za spousty peněz, auto kolem komína ...
Takže vlastně potvrdili, že el. auta s dojezdem cca 250-270km při nulové venkovní teplotě jsou opravu vhodná na jízdy okolo komína. El. hračku za jeden a půl mega si opravdu může dovolit pouze bohatej podnikatel, nebo zelenej terorista. Normální člověk bude dál muset oprašovat svoje 15 let starý autíčko, protože díky zelenejm šílencům a ještě šílenějším politikům nám nic jinýho nezbyde. Ke smůle jich i nás.My nekoupíme, oni neprodají a tím ani nezbohatnou a neodvedou daň, možná.A ani teroristi nebudou spokojeni, protože se díky jejich nesmyslům nezlepší uhlíková stopa. Dobře jim tak.
Po dvou hodinách jízdy si přece jen rádi uděláte přestávku na protažení těla a občerstvení. Když to navíc spojíte s plnohodnotným obědem, tak se i z hodinového nabíjení stává chvíle.
OK, ale ne 2x hodinovou ... s tím kšuntem než bych najel 1497 km na Gargáno a každou chvíli dobíjel hodinu tak mám po dovolené