Jdete s tim do pr...! Jak s tim dojedu s rodinou 2 dospeli a 3 deti do Athen 2500 km? Nebo staci jen do Splitu 1300 km? A proc tam nenapisete kolik jste za tu elektrinu zaplatili? A jak se bude vyvijet cena elektriny v zavislosti na valce v Ukrajine?
Jo do Splitu muzete jet nyni i po chorvatskych dalnicich nabijet zadarmo. S Teslou na nabijecce do 90minut z Prahy.
Jo jo = vybrali jsem si cestu kolem nabíječek... jasně = jinudy to super elektro auto nejede že...
A hele kluci příště Vás pozvu na jinou cestu...
Nejlepší lyžování v Evropě je fakt asi ve Val Thorens... je to nejlepší vstupní brána do oblasti Les Trois Vallées, "který je svými třemi údolími a 600 kilometry sjezdových tratí nejrozsáhlejší lyžařskou oblastí světa"
Je to bratru z Prahy cca 1150km... když se s partnerkou střídáme za volantem tak do dáme za cca 14-15h... podle toho kolik času probendím na zastávkách na cigárko...
Tak co kluci elektrický - kdy si to rozdáme??? A kdo tam dojede dřív a pohodlněji??? Já tam jezdím už 15let... já vím o čem to je... a klidně si mlžete vybrat, jsetli to pojedeme s Volvo XC90 nebo s LandRover Discovery IV... je mi to jedno kde tu naftu spálím...
Úplně nechápu výpočet cesty 135,5KW Německo 19Kč je cca 2600Kč. 47l (8,5l spotřeba) nafty počítal jsem jí za 40Kč je cca 1900Kč. Dvakrát nabíjet po cestě tam a další dvě hodiny po cestě nazpátek. S Kodiakem jsem už něco najezdil a pokud jedu dálku předpisově jsem mezi 6-6,5l nafty, tak bych tu cestu tam a nazpátek zvládnul skoro na jednu nádrž. To ještě měli teoreticky štěstí a nenatrefili u nabíječek na frontu stejně zoufalých elektrocvoků s 5% na baterii jinak by jeli celý den.
Hm, takže skoky od nabíječky k nabíječce ( je-li zde náhodou volno..) na 5,5hodin jízdy + 2hodiny na kabelu s následným malým a menším dalším dojezdem.. no to je potřeba chválit a chválit . je potřeba se zeptat, zda je pisálek normální.. Utopický politicky nařízený směr do "zádele" . Jen si tipněte, kolik bude stát KWh elektřiny za 5.let při vládě zelených v Německu - za mně "trolejbusy" na malé vzdálenosti super, ale jinak se ani nezaplatí..
Dost cestuju a výsledek mi přijde jako fiasko,4,50kč na kilometr v Německu a přitom v tom nejsou žádné daně pro stát to vymyslel kdo.Pokud to zatíží spotřební daní a to jinak nepujde jsme na 10kč na 1 kilometr.Přeji pěkný den všem co ještě umí počítat.
Sorry, ale cestovani si predstavuji jinak. Nepotrebuji takovy challenge, ci az loterii. Az bude skutecna alternativa ke spalovacim motorum, tak ma smysl o tom uvazovat, ci pripadne bez natlaku politiku svobodne vybrat. Ta doba ale jeste neprisla.
Navic pokud by se pro shodnou cestu pouzil naftak, dalo by se mluvit i o tom, ze by se dala na jednu nadrz sfouknout cesta tam i zpet (tedy vyjma vylozene naftaku poslednich let, ty maji mensi nadrz).
Chtěli pomoct Škodovce,jak moc dobrá auta to jsou a moc se jim to nepovedlo. Už jen ten dojezd ,po 100% nabití je mazec. Navíc cena vozu je šílená... Mám kamaráda a ten si koupil ojetého elektrického Smarta na dojíždění do práce a má dojezd při plném nabití 120 km ... Ano,tam to má smysl ,protože to má 10 km do práce,ale jinak v současných elektro autech nevidím žádný významný potenciál...
Takze kdyz je cena na rychlonabijecce pro normalniho smrtelnika bez B2B tarifu 13-19Kc / KWh tak nas 136 KW vyjde 1800-2600Kc. Takze s porovnatelnym dieselem co ma 6-7 spotrebu pri cene 36-38Kc/l mi to sezere 33-40 litru nafty a cesta vyjde 1200-1500 Kc. Takze tim padem to dieselem vyjde vic nez o tretinu min pri dvoutretinove cene auta? A jsem v cili o hodinu a pul drive, i kdyz se dvakrat zastavim na odpocivadle na patnact minut natahnout se? A nemusim planovat benzinky jak blazen abych neskejsnul nekde v horach nebo zacpe? Dobre jsem pochopil vyhodnost elektromobility?
Ať to balíte do seberůžovějšího pozlátka, tak kromě města a krátkého ježdění třeba do zaměstnání a zpět, jsou tato auta zatím k ničemu. V nadpisu článku jste měl vynechat to slovo ,,prý,,. Autor článku je buď velký fanda elektro aut, nebo psal článek na objednávku, vydělávat a platit účty se musí a bylo mu jedno co napíše, jen když splní požadavek se správným obsahem.
Naprosto absurdní křáp zvaný SUV a ještě na baterky. HNUS
Přepočítejte si celkové náklady a přestaňte s reklamou na nesmysl.
Jak řekl strejda Ford: "Můžete mít jakoukoliv barvu vašeho auta, pokud bude černá". Takto dnes funguje "tržní ekonomika". Znamená to, že si můžeš trhnout nohou, klidně i levou zadní.
Malá, elektrická sdílená vozítka do města, to ano. Jinak nesmysl a fašistická propaganda.
@