....cestování s elektromobilem není nijak omezující. Po dvou hodinách jízdy si přece jen rádi uděláte přestávku na protažení těla a občerstvení....
Opravdu? Osobne neznam nikoho, kdo by si musel kazde dve hodiny dat hodinu pauzu. To leda by jel Pragou V3S a sedel vzadu na korbe! Misto 5,5h trva cesta 7,5h. Takze pokud pojedu nejakych 1000km, treba z Ostravy do Curychu (jako sem uz parkrat jel), misto 11h pojedu 15h... Ne kazdy pokrok je smerem kupredu!
Hmm stále dokola se píše o elektro autech, nechápu. Každý dnes už přece ví, že elektromobil je drahý a že není ekologický a dojez je malý a nabíjení je komplikované a za 8 let musí majitel koupit novou baterii za statisíce a cena starého bude mizivá. Škoda, že redaktoři nevyjeli ještě s dalším autem např. KAROQ 1,5 nafta a po pravdě napsali výsledek srovnání.
Takže tragedie....
Přijde mi ta cesta dost stresující. Současná elektrická auta jsou jen pro koníčkáře. Nic moc praktického nepřináší. Auto mám proto, aby mne dovezlo kam potřebuju a ne abych stále něco hledal, plánoval a klepal se jestli dojedu k nabíječce a jestli bude volná.
Opravdu věrohodný test
Vybrali si pro ně nejvýhodnější trasu a celou cestu se modlili aby cesta byla z kopce a byl plynulý provoz a nebyla fronta u nabíječky atd.
Stačila zácpa u Mnichova a jeli by na odtahovce.
Výborná reklama.Ctěl bych vidět jak by dopadla trasa přes Rakousko.
Myslím že fatálně. A propo ...dojezd 550 km je v jakých podmínkách????
Tak tenhle clanek me opet utvrdil o nesmyslnosti el.auta. Vylet s celou rodinou na pouhych 500 km s tolika prestavkami a pri cene toho auta je uplny nesmysl a opravdu jen hlupak muze napsat ze je to ok a vlastne hodinova prestavka je parada kdyz nekde jedu a chci tam byt co nejdrive.
Tak za prvé kdyby jeli v 20 stupňovém mrazu bylo by to o něčem jiném a to porovnání se spotřebou benzínu 8,5 litrů na sto km je taky zkreslené, auta velmi často mají menší spotřebu a to nemluvím o naftacich. Takže se mi jen potvrdilo že elektroauta je na ho..... a na nic
Čert vem čas, mě zaujalo, že cesta vyjde dráž v elektromobilu, přestože 3/4 ceny nafty dělá daň. Taky víme, že každý elektromobil výrobci dotují řádově statisíci korun z prodeje klasických aut. Jak to bude, až auta na benzín a naftu zakážou?
Hlavní argument proti elektromobilům je samozřejmě ekologický - ony totiž jezdí na uhlí ze 100% (zapomeňte na kecy o energetickém mixu, kdyby nebyly elektromobily, zavřeli bychom spíš uhelnou elektrárnu nebo zastavili větrníky?). V budoucnu zřejmě na plyn (ruský, samozřejmě).
Článeček vznikl samozřejmě na objednávku chlebodárce, kucíí dostali škůdky, chlebíčky, kapříci připluli, tak co by sem nebouchli naprostou zhovadilost. Stejně ty komentáře tady nikdo z nich nečte, zítra vydá pán Martyn Jánský dalších 5 oslavných ód na elektrovehikly.
Proč za to nezapojite karavan? to bychom se pak mohli bavit.vcera bylo psáno,že s karavanem byl dojezd max.150 km.to nemusím jezdit nikam na dovolenou.hlavne,že tu budem propagovat nějaké elektro nesmysly,co pořádně nikam nedojdou.a navíc,jak zdražuji energie,bude to dražší než fosilní palivo.