1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 4 roky

Úplně vidím tu realitu. Ještě jste měli dát na střechu rakev s lyžema a dozádu posadit dvě děti, které se budou co minutu ptát, kdy už tam budeme. Jo a na místo spolujezdce nerudnou manželku, co bude mít řeči: Takové drahé auto a pořád se musí nabíjet? Jakto, že ta nabíječka nefunguje. Vždyť už nám zbývá jen pár procent baterie, co když tu skejsnem...

No, já bych se složil už u Rozvadova :)

429
Před 4 roky
Martin Pavlicek

A kdyby chytli odpolední kolonu kolem Mnichova, tak tam stojí dodnes

172
Před 4 roky

Fakt se směju, jelikož se řízením bavím, nepotřebuji si nechat vnucovat hodinovou přestávku k nabíjení jako přednost na oběd nebo protažení, zvlášť když na to mi stačí čtvrthodinka stejně jako svačina při zvolené délce trasy. To ani nemluvím, že po českých dálnicích jezdím běžně tachometrových 150-160 a v Německu 180, kde nejsou omezení, pak by mě zajímal ten dojezd évéčka 😂😂😂, kde mě stoupne spotřeba nafty o litr, zato s évéčkem budu jen hledat a plánovat, kde dobíjet. To je ten zásadní rozdíl, svoboda s konvenčním autem, kdy se nemusím podřizovat potřebám el.vozu.

54
Před 4 roky
Dlask Petr

NO, tak počítám, že to teď Putin s tou válkou kousek posunul ve prospěch normálních aut a snad bude chvíli klid, Budou se paltit energie, bude inflace jak prase a jestli bude elektrika, to se ještě uvidí. Elektroauta asi budou dřív v muzeu než na silnicích.

20
Zobrazit další reakci
Před 4 roky

No vidíte, a kdybyste na autě měli tyč s hákem, a chytli se prvního kamiónu, co jede do Rakous, tak jedete v průměru 91,5km/hod, nemusíte nikde nabíjet, a při zapnuté rekuperaci Vám to ještě dobije baterky do plna.... 🙂 A zadara 🙂

95
Před 4 roky
Martin Svoboda

Kamioňk by je za to miloval.

14
Před 4 roky

Opravdu se mi líbí jak pořád někdo tvrdí, že po 150- 200 km je vlastně dobré dát si hodinovou pauzu. Obecně proti elektro autům nic nemám, když na něj někdo má a má ho kde nabíjet a jezdí jenom kolem komína,tak proč ne. Sám bych si ho sice mohl dovolit, ale nemám barák(ani ho nechci) takže jej nemám kde pohodlně nabíjet. Ale tohle to protlačování na sílu a neustále předhazování výhod které se skládají vlastně jenom z většího ticha a vyšší akcelerace je na houby.

206
Před 4 roky
tomáš lopez

Me ještě pobavilo, ze jeli zavratnych 130 km/h a po Německu 80-120 😂 a sotva dojeli na plánované zastávky. Ja bych nedojel ani na Rozvadov, proště jezdím o něco svizneji. A moc bych chtěl vidět ty ksichty a kolik kafi by padlo, kdyby par lidi před nima potřebovalo dobíjet nebo kdyby chytili pořádnou zacpu kolem Mnichova 😉

122
Před 4 roky

no, moje Subaru z r.2008 to zvládá pod 5 hodin (pokud je tedy Německo volné) a na místě mám ještě více než třetinu nádrže na cestu zpátky. Jezdím v průměru za 5,2 v naftě a i když to sypu po Německu 170 na tempomat, nevezme si víc, jak 6,4 … klidně si ty pouťový autíčka, co jezděj od stojanu ke stojanu nechte.

126
Před 4 roky
Jan Nepomucký

👍

34
Před 4 roky

"Jeden z nabíjecích stojanů však po chvilce vzdoruje a odpojuje nabíjení modrého Enyaqu kvůli neznámé chybě. S novou aktivací nabíjení však již konečně nabíjí a po necelé hodině vyrážíme na poslední etapu cesty "...z toho co čtu mi není jasné zda jste měli u te nabíječky hlídku , nebo šli na oběd. Představa ,že připojím nabíječku , odejdu na oběd a po hodině zjistím že se mi z neznámých důvodu odpojila a baterie jsou nenabité, mně trochu děsí. Nemám nic proti elektroautům . Ovšem dle mého názoru si auto pořizuji pro to aby mi sloužilo pokud možno bez problémů. Momentálně situace je taková že tyto vozy a celková infrastruktura mi toto nezaručuji ani za cenu která několikanásobně převyšuje cenu běžných vozů. Možná za 20 let se situace změní , ale prozatím to není auto pro obyčejné lidí.

79
Před 4 roky
Wladyslaw Niemiec

Hodně elektroaut ma aplikaci do telefonu , kde vidíte stav a rychlost nabíjení vozu během toho co u něj nejste.

17
Před 4 roky

Bože můj, to je ale slint. Sláva elektromobilům?? Z toho je mi na blití.

Když dojedu po 150 km k nějakému stojanu rychlostí 130km/h za 90 minut (to už hooodně nevychází) a budou stojany plný, protože nějakej frajer přijel 2 minuty přede mnou, teď někde baští a rozhodně se v půlce jídla nezvedne, aby si tu elektrickou nádheru vytáhnul z auta, takže budu čekat, až se nafutruje a po hodině a půl mohu začít hodinu odebírat.

A pokud se mi stane, že na 550km, které se jezdí 4,5h, strávím 10h, asi si budu muset v půlce cesty objednat hotel, protože po půlnoci mne v Rakousku rozhodně neubytujou...

Anebo vyjedu ráno v 5, místo abych v pohodě vyrazil okolo oběda.

To jste zase něco vymysleli 🙂

A ještě dokážete napsal, jak je to vlastně skvělý si po hodině a půl za volantem hodinku oddechnout .... Vy jste hlavy otevřené... ale asi sekyrou

27
Před 4 roky
Libor Balik

Inteligent takovou situaci řeší rozdvojkou neboli rozvodnou. Máte ji mít s sebou!

2
Před 4 roky

No to je bomba, nový elektromobil, nabití na 95% a dojezd 290 km ! To nás má jako ohromit? Kolik to bude po třech rocích provozu,?

Pokud chcete před každou cestou plánovat hodinové přestávky a místa dobíjení, a při vlastní cestě adrenalínové dobrodružství, pak si tuhle hračku za dva miliony pořiďte.

U normálně použitelného vozu stačí pro klid někde během 5 minut dotankovat, a nemusíte řešit ani cestu zpátky.

26
Před 4 roky
Vladimír Matěna

Po 3 letech to bude 92% a 281 km.

6
Zobrazit další 3 reakce

No nekupte si tu srandu za 1,5mega - budete mít o zábavu postaráno. Má to jen jeden háček nikdy nesmíte pospíchat nedej Pán Bůh třeba do nemocnice

Před 4 roky

"Všechno šlo jak po másle" jen museli trochu plánovat. A o tom to je. Člověk je "otrokem" svého auta a neustále během cesty musí přemýšlet kde "nabije" aby dojel.Je hezké jak nás různí zaplacení nebo jenom nadšení elektrohujeři demagogicky přesvědčují "jak je to bezva" jezdit na elektřinu a jak se dostanou kamkoliv "jako po másle" . Ale spor není o tom jestli se tam dostanou ale za jakou cenu. Za cenu neustálého stresu jestli nebude u nabíječky fronta, o jakou dobu se mi prodlouží cesta a že se nebudu moci podívat i na nějaké zajímavosti po cestě aniž bych nemusel přepracovávat svůj pracně sestavený cestovní plán s ohledem na výdrž akumulátoru, počasí a momentální situaci na silnici. Děkuji nechci. To si radši naleju plnou a jedu bez starostí. Čerpacích stanic je "hafo", vždy na nějakou natrefím i v nejzapadlejší vesnici a strávím u ní tak maximálně 10 minut. Zatí jsou ty "předražené hračky" opravdu jen na cesty kolem komína i když nás různí "nadšenci" přesvědčují o opaku. Do měst a cest po okolí ano ale na dlouhé výlety v žádném případu. Vždy to bude jen doplněk spalovacích motorů. Ještě by se možná ujal takový nápad, že by elektromobily měly na střeše větrník s elektrárnou na obnovitelné zdroje, tedy vítr, a mohly si vyrábět elektřinu za jízdy. To by mělo prodloužit jejich dojezd. To by mohla ještě Evropská unie projednat na nějakém svém mimořádném zasedání.

38
Před 4 roky
Stanislav Borůvka

Správně, když chci jet někam na výlet, tak se chci kochat krajinou a ne jezdit podle nabiječek a bát se, zda někam dojedu.

16
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA