Tak něco přes 500 km a dvě zastávky na dobíjení. To je tedy pokrok. Když takhle pojedu se svým dieselem, tak to dám s plnou nádrží na otočku. A chtěl bych vidět jednou ten šrumec na dobíječkách až se tisíce majitelů těchto elektrických zázraků vydají v létě do Chorvatska k moři.
Tisíce? Miliony....
Dobrý den, za mně je to taky podivné. Stresovat se, jestli někam k nabíječce dojedu a vůbec, bude-li stojan volný....... Co když ne, budete tam stát hodiny a pak honit minuty vysokou rychlostí... To už vůbec nechci myslet na kolonu nebo uzavřenou dálnici! Cena za nabíjení je taky podivná. Tu elektřinu stejně vyrábíme díky fosilním paivům. Zlatej benzín...
Já když jedu po Německu, tak to rád "osolím" při neomezené rychlosti a ne abych jel vyhlídkových 130km/h a ještě se modlil, zda baterky vydrží. A kdyby uvízli někde v zácpě na 2-3 hodinky, to by teprve byl adrenalin, aby dojeli, případně nezmrzli (když by teda byla zima).
Věřím, že si ho jednou koupím, v důchodě, budu mít nabíječku v RD, v létě ho budu nabíjet z FVE na střeše, budu s ním jezdit kolem chalupy, za kamarády na golf, max 70 km tam a 70 km zpátky. Na lyže a dovolenou budu jezdit svoji dodávkou. To mi dává smysl. Takže asi tak za 10 let vyměním Kodiaqa za nějakého menšího Enyaqa. Snad za 10 let už bude jasno, kudy vede cesta.
Zkuste cestu třeba cestu bez super nabíječek. Praha -České Budějovice-Linec Wolsberg, krásnou přírodou, asi polovinu dejte bez dálnic, a je to jenom 590km. K nákladům přičtěte oběd a večeři, možná i snídaní další ráno protože ještě budete na cestě. Ten Váš příběh byla asi vyjížďka na objednávku, že? Dejte mi kontakt sponzora.
A to jeli z novým autem !!!! ve stáří 3 - 5 let bude baterka úplně jinde kapacita atd . A pak bude takový výlet na cca jeden měsíc .úplně slepá ulička nesmysl !!!!!!
Octavia 1,1,6 benzin 74kW dvacet pět let stará 200 000 najeto, normálně servisovaná.
Po šesti stech kilometrech deset minut u pumpy a tradá dalších 600 km při spotřebě 7,7 l na 100km pohoda. Auto v nulové ceně k nezaplacení. Tablet na kolečkách nemá šanci. Za ty nervy nestojí. Dokud se nenajde zdroj energie
Až budou mít baterie pořádnou kapacitu, tak to začne lidi zajímat. To co teď výrobci předkladají zákazníkům je k smíchu. Ještě víc k smíchu je když ty auta někdo vychvaluje a obhajuje. Ne, opravdu to není adekvátní náhrada. Aby mě auto organizovalo dopravu, čas odjezdu a příjezdů????? Normální svět funguje třeba tak, že auto používám celý den, přijedu domů a následně někam odjedu na víkend. Kde bude asi ta tabulka dojezdu, když po příjezdu domů budi mít třeba 60% energie pryč? Pro Trolly mám hodně aut, nejezdím Feldou a ani ničím podobným. Elektro aut jsem vystřídal také dost. Za mě je elektro auto, tak maximálně do města, nebo jako druhé auto do rodiny, takže něco malého na popojíždění. Jako hlavní auto do rodiny, či na firmu?????, Jak by asi vypadala otočka do Vídně či Mnichova?
No, mozna se neni spatne kazde dve hodky protahnout, ale proc se protahovat hodinu, ze? Treba cestou do Chorvatska je to pet hodin protahovani. To uz tam dojedu skoro jako gymnasta. Proste je to o tretinu delsi cestovani v drazsim aute bez dalsich vyhod🤔
Na můj přípěvek ze vřerejšího dne pan René korbička napsal následující:
"Má to jeden háček, 15 let starý Enyaq neexistuje.
Jinak pohádky o 3 baterkách a podobně platily u první generace, která už za sebou nějakých těch 10 let má, ale dnešní elektromobily jsou úplně někde jinde.
Žádnou ztrátu času při dobíjení nemáte. Naopak šetříte čas, tím že nemusíte jezdit na benzínku. Prostě přijedete domů, dáte auto nabít a ráno v klidu vyrážíte s vyhřátým autem.
Když si spočítáte kolik ušetříte peněz na servisu, běžné údržbě a pohonné hmotě, tak ta hodinka navíc při cestě na dovolenou, kterou autem podnikáte tak 2x do roka je směšná."
Vážený pane Korbička,
v podstatě jste si odpověděl sám. "Patnáct let starý Enyaq neexistuje".
A ani existovat nebude, a ani žádný další. On je totiž po osmi letech provozu nikdo nechce. Odkaz
A ohledně dobíjení. Už si kompletně v barvě představuju, jak ČEZ staví před každým třináctipatrákem nabíječku pro slovy STO elektromobilů, aby si je jejich majitelé mohli přes noc v klidu doblíjet.
A o té cestě na dovolenou? Já myslel, že automobil je převážně určen k běžnému každodennímu provozu. Kdybych ho používal "jenom" k cestě na dovolenou, tak si ho půjčím v půjčovně na místním letišti.