Videli jste ty reky aut z Kyjeva, prchajici smerem na zapad? A ted si predstavte ze jsou to elektromobily. Ja mam pro pripad zivelnych katastrof a vsemoznych spratelenych pomoci sousednich vysinutych diktatoru dva kanystry. Mate BEV? Tak to si udrzujte hodne velke zasoby tuzkovych baterek.
Je to všechno moc krásné, co se tady popisuje, než aby to byla pravda. Pisatel zapomněl připočíst ještě nabíjení před výjezdem a také nabíjení po dojezdu do cíle. Nejsou to tedy 2 nabíjení, ale 4. Potom už je cena za elektriku jiná a levněji vychází zmiňovaný benzínový kodiaq.
No, zvládli jako po másle. Tak každý není masochista, aby musel na hodinu každých 150km zastavovat. Osobně mi stačí můj dojezd 1100km na jedno natankování. S trochou snahy bych dojel tam i zpět na jedno natankování.
Takže si stačí za cestu z Prahy do Zell am See dát za cestu 3x oběd? Tak to je super. K opravdovému zimnímu testu by mi ale chyběly opravdové zimní teploty a rakev na střeše. Nicméně jste mi potvrdili, že kolem komína je EV fajn, ale pokud má doma člověk ještě MPV v dieselu.
taky netuším, proč si pro srovnání spotřeby a ceny za cestu vybrali zrovna benzínové auto se spotřebou skoro 9 litrů?? Mně při plynulé jízdě po dálnici bere naftový dvoulitr kolem 4,5 litru. Teď začněte počítat, elektroteroristi....
Naprosto nepravdivé srovnávání benzínu a elektriky.Vemte si obyčejnou kartu a né od Škodovky a budete zírat.Kolik párů ponožek jste měli na nohou aby jste nezmrzli.Ale ten test musel vyjít tak jak jste napsali,protože vám Škodovka půjčila zázraky techniky a tak se musíte odvděčit.
Pokud nechám mobil ležet někde a nebudu ho průběžně živit z nabíječky, tak zdechne. Stejně tak je to i s el. autem před barákem. Nafta / benzin se mi asi jen tak z nádrže nevypaří. Za 14 dní tohle auto nastartuji a odjedu. Mobil po 14 dnech asi na stole ležící nevydrží. Stejné to bude i el. krámem před barákem.
Co jste všichni proti, náhodou, mít něco na nabíjení je fajn. Já používám v práci každý den čelovku, jednou týdně z ní vyndám tři AAA baterie, dám do nabíječky a zase je na týden vystaráno...
Já to mám vylepšený tím, že v čelovce mám rovnou USB. Takže taky nemusím mít wallbox na zdi 😁😂
Pokud ten článek měl ukázat jak skvělé je cestování elektromobilem tak splnil pravý opak. Ukázal jen, jaký nesmysl kromě městského a příměstského provozu celá elektromobilita je. Jsem jen zvědav, kdy to konečně ti naši světo vládci a Evropa vládci pochopí.
Tak mi teda reknete jednu jedinou malou vyhodu toho elektrickeho zazraku. Drahe jako prase. Co 200 km musim davat pauzu na obed. Spotreba srovnatelna s jinymi auty. Bylo sakra tezke napsat jakstaks optimisticky clanek :(