Koupil jsem si ojetou Octavii III za 250 z Německa. Každý si myslel, že mám nové auto. Dojezd na bandu přes 900 km. Když pojedu furt 120 km/hod. Spotřeba něco přes 5 litrů. Jděte se s elektomobilitou zatím vycpat. Už vidím, jak z každého balkonu visí dolů kabel. A jíst furt nemusím.
Vy máte pocit, že to šlo jako po másle? To jste blázen, nebo dobře zaplacený propagátor tohoto nesmyslu. Druhé auto do rodiny, budiž, když nevíte co s penězy. Jel by jste na takový výlet s vlastními dětmi? A celou dobu by jste se klepal, kde auto klekne a co teprve v -10. Tomu co píšete sám nemůžete věřit.
Dvě hodiny nabíjení, a to se vyplatí,vykašlete se už na tu propagandu,.
S Teslou S do 30 minut přes Mnichov, přes Dolní Dvořiště do 10minut pro představu.
To se to ted machruje nikde nikdo dálnce volny stojany volný,,,ha ha .Jen sem zvědavej jestli mám pak předvedou jízdu třeba v červenci nebo v srpnu Liberec-Itálie nebo Chorvatsko. Odpočinek po dvou hodinách jízdy to ani nemyslí vážně, to není řidič ale l...pl.
Tak to je pecka! Jako vyjet z Prahy a už v Rozvadově si dát hodinovou pauzu, je opravdu k smíchu!
I negativním věcem je třeba dávat pozitivní smysl. Tohle je přesně ten případ. Ač celý článek vychází, že to je v celku na nic oproti klasickýmu autu, tak je třeba se usmívat a tvrdit opak. Česky řečeno, udělat ze sebe vol. No za prachy klidně. Ovšem je možný, že autor nikdy nejel v normálním autě do Zell am See a proto mu to přijde super.
Já ve své podstatě nic proti elektromobilitě nemám, ale je třeba si uvědomit, že zrovna elektromobily pro každodenní běžné používání běžným občanem nejsou vhodné. Viděl jsem koncept HOLOElektromobilu, kde spodek byl vyroben z recyklovaného hliníku a karosérie z recyklovaných PET lahví. To auto bylo neskutečně jednoduchý. Dva budíky. Jeden rychloměr, jeden ukazatel stavu baterie. Topení tak max. na ofukování předního skla. Rychlost omezená na 80km/h. Dojezd max 100km. Nabíjení opravdu ze zásuvky 1x25A/3x16A. Tohle si dovedu představit jako ideální druhý vůz do rodiny na nákup, do školy, k doktorovi, do práce... Dokonce si dokážu představit, že bych ho užíval převážně. Ale kamkoli mimo obec je třeba normální auto.
Kdyby elektromobil stál 100 litrů (bez vyjímatelný baterky) + třeba, že bych si zajel k benzínce pro nabitou baterku (tak jako pro 10kg PB láhev) beru ho všema deseti. A kdyby se k němu dala třeba připnout žací lišta, vertikutátor, radlička, brány, drtička větví, prosívačka a míchačka na beton...
(i když při dnešní ceně za kW? Benzín se cenově vyrovná a nafta je levnější) Takže v přepočtu na CO2 už jenom provoz normálního auta generuje méně CO2. Protože hodnota petrodolaru je stejná jako hodnota ropoplyhouhlovodovětroU235D2Odolaru.
Autori takovych clanku by meli napsat, jestli auta maji napr. tepelna cerpadla, pokud ne, velka cast energie padne k vyhrivani kabiny a pro tepelny management baterii. Testovana auta maji navic velky profil, sice dobry soucinitel odporu, ale pri nizsich teplotach a vyssich rychlostech jde odpor studeneho vzduchu exponencialne nahoru. Navic pokud karoserie neni uplne hladka napr. namrazky efekt je o to vyssi. Zimni pneu maji vetsinou vetsi valivy odpor nez letni. I pres rekuperaci neni mozne zachytit vydanou energii na rozjezd pri zpetnem brzdeni. To vse pak vysvetluje nizsi dojezd. Je to proste realita, kterou spal. auto kompenzuje jen neco zvysenou spotrebou pohonnych hmot, ktery asi bezne nezaznamename. Pro srovnanie EV nepotrebuje vzduch pro jizdu, oxidacni "material" si veze v baterich. Pro predstavu, pokud by jste vezli vzduch pro spaleni 55 litru benzinu/nafty museli by jste pridat 550 kg vahy.
Male a lehke elektricke vozitko na denni pojizdky urcite fajn. Dvakrat za rok elektrikou na lyze nebo k mori se asi taky jeste da prezit. Kazdy tyden ale jezdim do prace mimo CR, 600 km jedna cesta. Uz jsem se naucil to davat s jedinou kombinovanou zastavkou na tankovani, toaletu a burger u “Donalda”, ktera zabere maximalne 20 minut. Cele i s tou zastavkou to podle dopravni situace jedu za cca sest a pul az sedm hodin a po dojezdu mam celkem dost. Neumim a ani si radsi nechci predstavit to jezdit s dvojim nabijenim jeste o dalsi skoro dve hodiny vic.
Strčte si ty elektroauta už do zádele a neotravujte s nimi !! Vy si myslíte, že ti co jezdí např. služebními vozy a potřebují za den vyřídit několik záležitostí , mohou každé dvě hoďky stát u nabíjecí stanice ? Zlatá auta s klasickými motory !!!