Hezký,"ideální auto pro rodinu, která platí hypotéku".Co to udělá, když auto bude stát 14 dnů v údolí při mrazech v noci minus 20 stupňů, přece nebudu každý 3 dny běhat do údolí 7 km, a hledat nabíječku. Kolem komína dobrý, jen ta cena nené lidová, jak říkal Paroubek, kdo z vás na to má? Podle mne slepá ceta, ale módní.
Boha jak vy jste trapni. Zell am See dam za 5 hodin a v komfortnim aute opravdu nemam potrebu dat si 2 hodinove pauzy na 'protahnuti a obed'. Vlastne 2 obedy. Zlata nafta. Baterky si nechte do mobilu, trapaci...
Tak pánové asi dostali k dispozici dvě elektroautíčka a musí vytvořit článek, který vychválí jak jsou elektromobily vynikající. Podle přísloví "Koho chleba jíš, toho píseň zpívej." Článek není reportáž, ale reklamní sdělení.
Hanzelka a Zikmund se v nebi musí smát. Oni dokázali projet Afriku a půl světa a nemuseli dělat takové tajtrdlíky jako dnes s "geniálním" elektromobilem. Najezdila jsem tisíce kilometrů, ale tohle ani zadarmo.
.... píše, že cesta na benzin by byla určitě dražší, ale výpočet neuvede, protože to ani neumí spočítat.
já počítám jednoduše: na začátku plná nádrž, ne konci plná nádrž - a vím. U elektriky bych to viděl na účtu na platbě. Ale to by nemuselo vyjít příznivě, tak raději nic. A co takhle netankovat kartou od Škodovky a vzít kartu normálního uživatele?? kW v Německu 19 kč 🙂)))))
Možná by stálo za to, aby si autoři článku zkusili naplánovat cestu třeba někudy jinudy, než přes Německo, Rakousko a Itálii. Co takhle třeba za hranice EU?
Přejedete hranici z Maďarska do Srbska a jste namydlení, protože tam na nabíječku nenarazíte vůbec.
Ještě tak sprint, lehká levná hračka pro důchodce pro cestu na chatu . Je rozdíl tahat do kopců 2t nebo 1t při dnešních cenách kWh. Jen nevím, proč se nevyrábí více plug in v dieselu s dojezdem okolo 100 km. To by pomohlo ekologii asi nejvíce.
1) při nastavení tempomatu na povolených 130km/h jsem, po kamionech a pár vyjímkach, jeden z nejpomalejších na čs dálnic
2) ...sklenice může být "poloplná", nebo "napůl prázdná" a pořád v ní je stejně. Podle toho, kdy a jak to použijeme. Stejné je to s el-mobily
3) ano, el-mobily jsou dobré tak akorát do města, na nákup, do posily... Ale "Hyunday i 10" za 1,5 mega..??
takže je to cenově stejné (výhoda 0), i když to funguje, je to pomalejší (výhoda -1), a je riziko, že to fungovat nebude a nenabijete, i když si tu zastávku naplánujete (výhoda -1). Takže sakum pikum -2 body ze tří pro elektromobil.
Udávaný dojezd 525 km a po nasednutí do nabitýho ujedu polovinu a musím dobíjet? A znova zaplatil plnou. To jako že bych do svý Cromy natankoval plnou, vyjel půlku a musel znova tankovat plnou. Jenže tam bych hned hledal, kde mi to teče. Pokrok prostě nezastavíš.