Tak nevím, nechci hejtit, ale - sám jezdím trasu Plzeň - Zell am See za 4hod. Samozřejmě nejezdím 130km/hod, ale většinou pod 180km/hod, aby to bylo na pohodu... Představa, že budu na cestě o 50% času déle, tedy o dobré 2hod déle na cestě kvůli dobíjení, mě tedy úplně neláká...
Ať se na mě nikdo nezlobí, ale autor je asi hodně velký jedlík, když je pro něj příjemný každý dvě hodiny stavět na hodinový oběd.. 🙂 nějak mi to nevychází s tím jídlem.. pokud cestoval 5 hodin čistého času, tak si ty obědy musel dát dva, vlastně skoro už tři, za jednu jízdu 😂
Tak držím palce všem co v tom jezdí...po 150 km dobíjet - masakr a stát u dobíjení 2 hodky díky 550 km a to ještě nemrzlo - bylo okolo nuly... a na dojezd doufat že baterka nespadne rychle z 15% ??? Sorry -- ale tomu opravdu neříkám vývoj ...nedej bože jet tam kde nejsou rychlonabíječky a jet rychleji než 130....hrůza za ty prachy....
Mít několik procent kapacity k dojetí na nabíjecí stanici to bych se bláznil. Jadrnější slovo mi nepustili, Dojedu-li, bude - li volno, bude-li fungovat. A v naší společnosti je nejdrahocenější č a s !!! Jsem nervózní, když mám v nádrži mně než poloviny náplně.
Ted nevim zda ten clanek ma poukazat na slepou kolej elektromobilů ci naopak?Me jen zaráží, ze nenapisou kolik presne stale ta cesta za danou spotrebovanou energii 😉? Dve hodiny na vic jsou prý super na prestavku, tak to řekněte dětem az je budete mít na zadnim sedadle 🤣🤣🤣
Drahý Lukáši, jeden s diskutujících napsal ve svém příspěvku, že jsi osel. Pokud jsi ten oslavný blábol na elektromobil sepsal pouze pro promo Škody (jak předpokládám) a stálo Ti to za ten zdarma výlet do Rakouska, jsi opravdu osel a ještě k tomu zaprodaný fiškuntál bez špetky charakteru.
Líbí se mi všechny komentáře a mám velikou radost, že jsme všichni pochopily propagandu blbích e. aut a jejich neschopnost konkurovat naftě a benzínu. Ale budoucnost je ve fosilních palivech značně nejistá, protože Evropa jedním prstem vládne všem. A to je chyba !!
Véna. kelt
Dejte tomu čas. Ti movitější, zapálenější to zafinancují, plus dotace ......a vývoj poběží.
Troufám si tvrdit že do 5 let rozdíly mezi klasikou a elektro zmizí. Pokud nám z toho Putin neudělá boršč.
Troufám si tvrdit, že rozdíly nezmizí. Masivní rozšíření elektroaut by znamenalo masivní změnu elektrorozvodní sítě a budování nabíječek a hlavně by to znamenalo, že někde se ta elektrická energie musí vyrobit a to v době, kdy ji na nabíjení potřebujete, nebo by se na tu dobu musela někde a nějak uložit. Tohle se rozhodně do 5 let nestihne. Ano elektroaut asi bude víc ale narazí na problém nabíjení, kapacity a počtu nabíječek.
Jenom dokazujete, že elektrobobil není vhodný na delší cesty. Vůbec jste v tomto případě nepočítali s dopravními zacpami, vůbec nepocitate s tím,že unabijecky budou čekat jiní co budou chtít nabíjet. Prostě je to utopie.
Při představě, že za 1 KWH dám 19 korun mě jímá hrůza. A bude ještě hůř, elektrika se se zdraží možná ještě 2x ! Benzin a nafta sice také, ale pořizovací cena a odpisy vynahradí vše. El, auta za 8 let neprodejné!!