Jestli to měla být skrytá reklama, tak se to moc nepovedlo. Mně přijde šílené, abych s autem za takové prachy musel 2 hodiny tankovat při cestě dlouhé "blbých" 550km. S normálním dieselem by člověk zajel tam a téměř zpět bez tankování.
Videl jsem peknou analyzu, kde bylo vypocteno, ze na Chorvatske dalnici Macejl - Makarska (kde muzi kazdy elektromobil alespon jenou nabijet), je pri letni sobotni spicce 20000 aut za den nutno, aby v prumeru kazdych 700 metru byla jedna nabijecka.
Momentalni nabijeci kapacita teto dalnice je 200 elektroaut za den v idealnim pripade...
Buďte rádi, že to bylo bez kolon a že nabíječky nebyly obsazené. Případně, že pasovaly koncovky. Enyaq je hodně drahý úlet. Ubývá dostupných aut pro běžné obyvatele, přibývá nesmyslů.
Zase to podstatné neuvedli. Jaká byla venkovní teplota? + 10 nebo -20°C?
Topili nebo seděli v kožiších? Prostě elektrický děs. Fyzika platí i kdyby zelený vzteky zrudnul.
A nabili efektivně. Kolik to je ?
Akorát Zapoměl dodat že se má nabíjet mezi 20-80 % takže máte dojezd 60% k tomu zima takže to bude spíš 40-45% a tankovat každých 160 km mě fakt nebaví nehlednĕ na to baterie stojí cca 400-500tis
460 tis na Enyaq 80 bez montáže : o)))
Mám takovy pocit, že tyto nesmysly brzy skončí díky Putinovi psychpatovi. Greendeal by Evropa už nezvládla bez ruskeho plynu ap. Takže na pár let zpět k uhlí a spalovákům a bude klid. Třeba se mezitím i bez dotací vyvine lepší a levnější technologie jak už to ostatně bývá, když do toho nekacají politici..
🙂 555 km za 7 hodin.
Ale pry to chce trochu planovani 🙂 Zkuste si zajet na jizni Moravu nebo do Jiznich Cech. Pumpa na kazdem rohu i mezi vesnicemi ale nabijecka jen u dalnice. A Alpy jsou na tom podobne.
Taková cesta, pečlivě naplánovaná, musí být zážitek. Od stojanu ke stojanu a oči přibité na displeji...
Sbohem letní dovolené po Evropě. Pokud stejných aut vyjede v létě na začátku prázdnin několik milionů, bude to zhola nemožné unabíjet. Nebo dovedete si představit ty "čerpací stanice" někde mezi Vídní a Ljubljanou? Jestliže má být EV budoucnost, je ještě hodně na čem pracovat.
Přesná klasika - s normálním autem článek na dva odstavce, klídek, pohoda, jestli musel nasadit řetězy a ve které restauraci měli dobrý kafe, fotky krásných hor.
S elektromobilem příprava jak na invazi na ukrajinu, a čtení na půl hodiny..
🤣