Takže pečlivým plánováním a nervózním sledováním dojezdu urazili se ztrátovými dvěma hodinami trasu, kterou jezdívam běžně tak, že skončím v práci o něco dřív, a večer jsem na místě, bez nutnosti řešit, že mám vycuclou baterku a potřebuji znova dobít.
Toto je test jako všechny ostatní - blábol !
Udělejte konečně test : čtyřčlená rodina jedoucí na týden na lyže s plnou výbavu na stejné místo !!!
To ovšem nemůžete - pro auto katastrofa !!!
Ten Enyaq s hmotnosti 2 tuny s nahonem na zadek, to musi byt na horach na snehu neco strasneho.
Uz u dvoukolovy kodiaq 1.7 tuny je schopen se zahrabat na mokre trave, proto jsou vsecky 4x4, protoze tezke auto se na snehu bez 4x4 neobejde.
Tohle je jeste tezsi a s nahonem na zadku, otres.
Dělají si pánové legraci? Na 550 km strávit 2 hodiny nabíjením a ještě z toho dělat přednost, že si stejně rádi uděláme přestávku? Kdo trochu jezdí a nemá zrovna malé děti ví, že takovou vzdálenost dá jako nic.
Elektromobily jsou dobré tak do měst a obcí , jinak je to utopistický a neekonomický vlastně i neekologicky nesmysl . Je to cesta na které není cíl a to vůbec žádný , možná si zase někdo namasti kapsy a obyčejní lidé to zaplatí .
Mám dojem,že se tato agitka příliš nepodařila.Každý kdo rozumí psanému textu a alespon trochu přemýšlí,tak tento článek v plné nahotě ukazuje ,že tzv.elektromobilita je úplný nesmysl.
Jsem to na to zkusil podívat z pohledu nákladů. Dle článku je cena dobíjení u nás 7,5 Kč/1kW, v Německu 0,79 eura/1kW. Při spotřebě 24,4 KW/100 km vychází cena 1 km u nás cca 1,90 a v Německu cca 4,6 Kč. Vzhledem k pořizovací ceně... Nějak mi to nevychází.
Tak nevím, jezdím dost pravidelně 200km dálniční trasu cca za 5,5 litru/100, takže mě vychází elektrika s benzínem 0/0, cca... ale ten benzíňák mi vydrží určitě déle než ten battery pack 8 roků a pořizovačka elektriky už je taky někde jinde...
Děkuji za dobrou reportáž. Je zde krásně vidět nevýhody EV. O 30% delší doba strávená na cestě, nutnost plánování , téměř stejná cená jako s motorovým automobilem.
A to to počítají na spotřebě benzinového Kodiaqa. Pokud ho budete mít v naftě, nebo dokonce pojedete v naftovém kombíku se spotřebou do šesti litrů, bude cesta levnější a v Německu můžete jet i rychleji než 130 km/h 😉
E e e. Cars nemá logiku,pro jízdu na dovolenou, ani pro delší jízdu.Jejich konstrukce je stavěná pro bohatý seniory mimo východní blok Evropy, pro jízdu ve městě a blízkém okolí. Jinak pěkná reklama pane redaktor. Kdo tomu věří, ať tam běží!
Véna kelt. Škoda many