Za mě úplně strašný 🙈 elekro auto si rozhodne nepořídim !
Zase pouze politické loby !
Ještě jste nepotkali na dobíjení 3 auta ve frontě před Vámi 😂
A 2 malé děti v autě 🤯
Už základní cena 1.125.000 je první co by mne od koupě odradilo. Taková auta nejsou určena pro široké masy českých spotřebitelů.
U bývalého zaměstnavatele bych na to musel pracovat 14,5 roku (dali mi za posledního půl roku než jsem od nich utekl CELÝCH 39 tisíc na výplatách...). S tím, že bych musel kompletně vše odkládat stranou...
Takže článek jasně potvrdil, ze na delší cesty je to nepoužitelné. Děkuji za takové články, které prokazují, ze je to nesmysl. Jen tak dál.
za nabíjení u Ionity v Německu zaplatíte 0,79 eura (19 Kč) za kilowatthodinu
Vypočet:
Elektro 24,4 kW/100km tj. 24,4 x 19Kč = 463 Kč/100km
Nafta 8l/100Km tj. 8 x 40 Kč/l = 320 Kč/100 Km
Bude zajímavé porovnat náklady na provoz po nějakých 6-7 letech, až bude potřeba v elektromobilu vyměnit celou baterii.
Nechápu... proč by se měl člověk zbytečně a dobrovolně omezovat. Ta cesta je pro fandu, který má ektro jako koníčka a vše kolem toho je pro něho zábava. Tak za 10 let možná. Nejsem masochista.
Jojo z celé cesty ještě 2 hodiny prožeru....tak to je pecka!!!! To je nakonec dražší a méně ekologické když z toho jídla ještě se pěkně vyprdím🤣🤣🤣🤣
Prdy Vám ohřejí vzduch v kabině, tak můžete stáhnout topení a ušetříte baterii
Jo Rakousko, ale jeďte na dovolenou do Chorvatska a pojedete dva dny na co dřív stačilo 10 hodin, vy pojedete 24 a více 🤣🤣🤣
S Teslou stravim na ceste z Prahy do Splitu 70min. na nabijeckach, opravdu strasne.
A jsme zase u dotaci a subvencí. Tyhle posunovadla se díky greendealu prostě budou nekompromisně tlačit. Ekologie je samozřejmě sekundární. Takže bez zájmu, ale díky za článek 🙂
Jak dlouho by cesta trvala,kdyby baterie byla 10let stará?😏😏😏
Jak dlouho by cesta trvala, kdyby přijely dva jiné Enyaqy k té rychlonabíječce 5 minut před nimi? 😉