Doporučil bych autorovi, aby psal ještě delší a obsáhlejší články, aby se tam vešlo ještě více zbytečností a článek byl zajímavější a čtovější.
Nesouhlasím, cyklista není svatá kráva, tak se musí taky umět přizpůsobit situaci na silnici.
Cyklisté by se nejdříve měli seznámit s předpisy a pak můžeme řešit porozumění.
Aby to mohlo fungovat tak je potřeba zajistit podmínky pro obě strany. To co nastalo je důsledek stanovení podmínek jen pro jednu stranu.
Jak vyjít s cyklisty. Ano nestačí 1,5 metru. Takže nejezdit autem, chodit pěšky eventuálně pořídit rikšu.
Já bych ani pěšky nechodil. To vás zase může srazit ten cyklista, koloběžkář nebo jen běžící chodec. Není nic horšího, než když si naši zodpovědní myslí, že na každou pakárnu musí být zákon. Dřív se lidi museli nějak shodnout, teď jsou z nich, a často právě díky té přemíře zákonů, soupeři. Vůbec bych nebyl proti, kdyby se pro cyklisty, kteří se chtějí pohybovat v silničním provozu vydával nějaký druh řidičáku. Samozřejmě pokud nevlastní normální. Jezdil jsem na kole desítky let a mohu posoudit z obou stran.
Co tak zavést zákaz předjíždění cyklistů? To ty naše chytré hlavy nenapadlo. Napadají je jen samé blbosti.
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Nějak jsem nikdy nepochopila, co je to za sport jezdit po silnici a nasávat výfukové plyny🤮
Sakra nejde o odstup, ať 0,5m nebo 10m, jde o způsob jízdy podle místních podmínek (šířka vozovky, sklon ap.)
Tolik rad řidičům....co poradíte cyklistům? Taky toho bude tolik na tak dlouhý článek?
Jako cyklista musím napsat, že 1,5 metru je pitomost. Stejná, jako když kolem vás projede auto ve vzdálenosti 20 cm.