1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 roky

Jezdím na kole denně u nás i ve světě...desítky tisíc ročně...a jezdíval jsem autem i 20 tisíc ročně (vozil mladé sportovce)...tak mohu srovnávat...nepotřebuji 1,5m odstup...jen slušnost a ohleduplnost řidičů i cyklistů na veřejné vozovce...zajeďte si všichni, co tady nadáváte na ty i na ty třeba do Itálie, Francie, Rakouska, Německa, ale i na Ukrajinu (až to půjde), jak tam závoďáci za volantem a pumpičkáři jezdí...u nás to je hlavně v hlavě...opatrujte sa

7
Před 3 roky

Nejlepší by byl úplný zákaz cyklistů na silnici nebo povinný řidičský průkaz s SPZ na kole. Jinak problémy nikdy nevymizí, už jsem pár krát málem sejmul cyklistu který jel na červenou a posledně to neubrzdil pán za mnou a naboural mi zadek auta a výsledek? Podle kamer ani jeden není vinný, takže si opravu musím zaplatit sám, teda havarijní pojištění, tím pádem mi klesnou i bonusy. Příště jak vidím cyklistu nebrzdím a napálím to klidně do něj.

8
Před 3 roky

chci prvne poděkovat za článek, jsem rad, ze se na toto tema da najit slusny nazor, postutne jich totiz ubývá...

i když se hodně snažím vybirat slova, cyklisti jsou bezohledna, drzá chamraď, bez spetky ohleduplnosti a citu. ano, bude následovat - cest výjimkam ale těch je tak malo, ze jsou prakticky zanedbatelne.

jsem ridic autobusu na primestkych linkách v oblasti Praha-Vychod. musim se priznat, ze cyklista, nebo banda cyklistu je teber vzdy problém. 2jstup, nebo 3jstup, neustále objizdeni, drzeni se za vozidlem, z kopce (to mi prijde snad naschvál) jedou nejpomaleji co to jde, ve měste, cyklostezka, dokonce 2 (vídeňská/michelská), nn, pan musi jet po 2proude silnici a delat haura, ostatně techo buzeraci jsou destiky a všude. nebavi mne, napumpovani adrenalinem si pletou sebe s pány tvorstv, takze rozhodně na ne neberu ohled, pokud je prase a tech je, tak je s tim 18,7m mostrem k nim jako prase chovam taky. je mi to lito, ale docházím k závěru, ze s českým adrenalinem a kopeckama je cyklistika na pozemních komunikacich hard-core sport, který by se měl tvrdě trestat ze strany statu - ovšem ten jen celé iluzi napomaha - treba odstupem 1,5m, konkretne který nejsem schopen vykonat na užší silnici a kdyz k tomu prictu, ze nevozim prkna ale lidi, kteří z prestupnich uzlu pokracuji dal a nejsou zrovna na vychazce, ze maji cely den cas, snazim se trosku brat v poraz i jizdni řád - ne neni to argument chovat se nevhodné vuci chudakum, je to fakt! ja chapu ze se sálovým kolem za x0.000,- je zatezko vlastníkům jezdit po vedlejších cestách, ale proc to maji odnaset všichni ostatní?

4
Před 3 roky
Ondrej Lipták

Profesionální řidič s tímto názorem, bál bych se s Vámi jezdit. Cyklisté mají stejné právo použít komunikaci jako auta a autobusy, kromě zákonem stanovených výjimek. Uvědomte si to prosím.

5
Zobrazit další 3 reakce
Před 3 roky

Vážení nabubřelí řidiči, mám řidičský průkaz 40 let, kdo tady tvrdí, že cyklisti nemají řidičák je osel, někdo má někdo nemá. Z důvodu, že jezdíte jak dobytek, tak jsem se hlavním cestám vyhýbal a jezdil jsem převážně v lese, ale jelikož jsem se přihlásil na cyklistický závod do Rakouska, tak jsem nucen ténovat na galuskovém kole nebo-li silničce po normálních cestách, toto kolo nemá odpružení a drncá to i na asfaltu. 2 z 10 řidičů, kteří mě předjíždějí nezapnou ani blinkr někteří kamioňáci se ani nenamáhají mě objet 1metrovým odstupem, a to jedu u bílé čáry nebo za ní, když to jde a není tam štěrk nebo díry. V Karolínce mě pitomec předjíždí na půl metru, pak zajede do kraje, kde je štěrk, aby za ním bylo co nejvíc prachu a z okna vystrčí prostředníček, aby ukázal jaký je borec. Dnes SUV předjíždí kamión, kdy já jedu v protisměru, totální idiot. Ty cesty nejsou jen pro Vás, ale pro každého, nikde není značka zákaz vjezdu cyklistům. Samozřejmě netvrdím, že se nenajdou cyklisté, kteří nejedou u kraje, ale když k němu přijíždím a on jede neukázněně použijte klaksón to je to co máte na volantě. A někdo Vás pár sekund zdržel, no aby jste se z toho nepo...li. Zdar

7
Před 3 roky
Milan Cahlík

Chápu vás. Já zase denně potkávám na Třeboňsku cyklisty, kteří jedou za sebou po dvaceti (asi aby je jo nikdo nemohl předjet), občasně vedle sebe. Nepoužívají cyklostezky a ještě se rozčilují, když je upozorním, že jsou povinni jí využít, když už jí mají tři metry od silnice. Cyklisti běžně sjíždějí z chodníků na silnici a zpátky, bez ohledu na okolní provoz. A z podobných příčin můj strejda přišel na dva roky o řidičák, když dle Policie způsobil zranění cyklistovi, který mu z poza rohu vjel pod kola. Nemluvě o případě, kdy v Českých Budějovicích cyklistka srazila na chodníku osmiletou holčičku a až když kolemjdoucí začli řvát "stůj", tak nejbližšímu strčila vizitku, že chvátá k zubaři. Netřeba asi podotýkat, že o půl hodiny později si pro ní dojela policie. Nesouhlasím s autorem článku. Statistiky jsou zkreslené těmi kdo je vypracovávají a opatrnost vždy musí vycházet od ohroženějšího, nikoliv od silnějšího, který ta rizika nemá ani šanci vnímat.

6
Zobrazit další 2 reakce
Před 3 roky

Vždy když mám tu možnost ( nebudu za ním příliš dlouho a motor je zahřátý ) počkám s předjetím cyklisty do kopce nebo do doby až jedeme pomalu. Potom podřadím a natvrdo na to šlápnu aby se mi pěkně otevřelo všech 24 ventilů a cyklistu obletím. Ten pocit kdy zavazející ignorant hrající si na chráněnou zvěř nasává hluboko do plicních sklípků co mu dávám je k nezaplacení 🙂

8
Před 3 roky
Michal Selinger

Ty jsi borec.

2

Jsem řidič i cyklista a jako řidiče mě strašně zlobí děti jedoucí na kole až za rodiči, debatující cyklisté jedoucí vedle sebe, jako kdyby nebyli na silnici, kde jezdí i auta. Také okresky mnohdy nejsou ani tak široké aby řidič mohl dodržet předepsaný odstup, hlavně v případě, kdy cyklista jede u dělící čáry. Přiznám se, že jako cyklista se na silnici necítím bezpečně a to ne kvůli bezohledným řidičům, ale kvůli tomu, že nikdy nevím, co se děje za mnou a jestli se nebudu muset u krajnice náhle vyhnout velké díře, což snadno může způsobit kolizi mezi mnou a třeba právě mě předjíždějícím motoristou o kterém vím až v okamžiku když je již skoro vedle mě. Proto jsem se vždy snažila jezdit na kole tam, kde je to pro mě bezpečnější, cyklostezky, jízdní pruhy pro cyklisty, lesní cesty.

1
Před 3 roky
ivana.kajtarova@seznam.cz

Kup si zrcátka ...

Neškodily by ani blinkry...

A řidičák ...

2
Zobrazit další 2 reakce

Bylo by dobře, kdyby i cyklisté meli povinnost dodrzovat podobny odstup od chodcu. Protoze to, co jsem o vikendu zazila na prochazce s detmi na brehu Vltavy ( Bohnice,. Zámky), to bylo peklo. 10 cm od meho ramene svištěli magoři bez ohledu na cokoliv a kohokoliv. Takže jsem zbytek procházky strávila s " vytrčenou" rukou od těla, aby me museli objet a abych vytvořila aspon trochu bezpecny prostor pro sebe a sve deti. Řidiči aut mají povinnosti vůči cyklistům, kteří jsou zranitelní. Fajn. A kdo se zajímá o povinnosti cyklistů vůči chodcům, kteří jsou ještě zranitelnější?

1
Před 3 roky
Daniela Valtová Kosinová

A jenom dodávám, že se sice mluví o odstupu 1,5 m, ale pozor - to platí "od vnějšího rozměru vozidla", takže od konce cyklistových řidítek.

1
Před 3 roky

No, některejm cyklistům by nestačil ani 5m odstup! Měly by se zavést alespoň základní řidičák na kolo. Je k nevíře kolik cyklistů je schopných předjíždět z prava, ne jen osobáky ale i náklaďáky. Červená na přechodu? Žádnej problém prostě najedou na chodník atd.

1
Před 3 roky
Jan Ivan

Měl byste si nastudovat zákon o provozu na pozemních komunikacích a pak se teprve případně rozčilovat.

3
Před 3 roky

U Nas ani zadni cykliste nejsou, tak neni co resit.

V roce 90 jsem se tesil, jak za 10 let dozeneme zapadni Evropu a ze u Nas bude cyklistu jako treba nekde v Holandsku.

No a jak je dnes s uzitkovou cyklistikou...?

1
Před 3 roky
tom kouba

Dokud mi zdraví dovolilo, jezdil jsem na kole za účelem dostat se odněkud někam, a to i pracovně. Dnes většinou jezdí, aby ujeli příslušný počet kilometrů ať už na cyklostezce, nebo různých výletech. Užitková cyklistika už není co bývala.

Před 3 roky

Respekt, to většinou od kolečkářů jezdících po městech nečekám, oni ho totiž nemají. Jen spoléhají na to, že my v autech nechceme nikomu ublížit a podle toho se chováme za volantem. A to že oni svou jízdou ohrožují chodce je ani moc netrápí a nezajímá.

8
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA