1600/1600Zbývá 1600 znaků

Cyklisté jezdí zcela drze a protismyslně, hlavně tedy nebezpečně.

Na vozovce často v protisměru. Velkou rychlostí po chodníku nebo pěší zoně. Také rychleji než chodec vjedou nečekaně na přechod. Vše bezohledné, povýšené a hloupé.

7
Před 3 roky
Vaclav Baloun Dvorak

A k tomu se ještě přidali elektroběžky . Obojí se kymácí na silnici nevíš kam rychle odbočí. A s tím nic nedělají. Ty jako účastník silničního provozu musíš dodržovat pravidla/ jinak je zle/ a tato verbež je nepostihnutelná? Pak nemají v provozu co dělat a nedivím se některým řidičům bez katalyzátoru že jim dají něco sežrat.

5
Zobrazit další 4 reakce
Před 3 roky

Jiným slovem je článek o tom, že cyklista nedodržuje předpisy a řidič ho má tolerovat a zaroveň poukazuje na ridiče co nedodržují předpisy a nabádá je že je musí dodržovat. Já říkám všem stejným metrem, aneb neznalost zákona neomlouvá. Nedodržu li ji na kole předpisy o to víc si hlídám své okolí.

2
Před 3 roky

Na jak to tu čtu, tak vzájemný respekt asi nikdy žádný nebude ... Všichni řidiči jsou přesvědčeni, že cyklista nemá na silnici co dělat ... Minulý týden v úterý mě přejel pán v osobním autě, když naštvaně couval po mostě, aby dal přednost náklaďáku, který na most najížděl. Byl jsem za ním min 30 metrů, skoro stál a stejně do mě najel, a to i přesto, že mě 30 sekund před tím předjel a tím pádem o mě věděl ... V tu chvíli jsem měl dvě možnosti, skočit z mostu, nebo doufat že se nakloním na mostovku a přežiju .. Přežil, pouze zničené přední kolo a pohmožděná noha od středové trubky kola ...

1
Před 3 roky
Zdeněk Hrnčíř

Škoda, že nevyšel ten most

1
Zobrazit další reakci
Před 3 roky

S tím, co je v článku uvedeno , nelze nesouhlasit. Dá se to taky nazvat tak, že základem je obyčejný selský rozum a ohleduplnost, především od řidiče. O jednom velice rozšířeném zlozvyku cyklistů se ale autor nezmiňuje. Doufám, že to není záměrné. V městském, zpravidla hustém, provozu většina cyklistů předjíždí auta zprava nebo zleva v místech, kde je šíře volné vozovky většinou pod 1 metr. Kličkují mezi popojíždějícími vozidly, často 'na dotek'. Řidiči nemají sebemenší možnost tento zlozvyk cyklistů.eliminovat nebo alespoň ovlivnit. V případě následného střetu se cyklisté hájí tím, že vinen je řidič, protože nedodržel zákonným stanovený odstup. Je to pokrytecké a často, pokud není kamerový zàznam, ve sporu i vítězí. Chybí důrazná osvěta k těmto situacím s návodným řešením.

2
Před 3 roky
Josef Chmelař

Co je na podjíždění nezákonného? Cyklisté na to mají plné právo

5
Zobrazit další reakci
Před 3 roky

Jsem řidička automobilu i cyklistka, proto některé cyklisty nechápu. Bydlím v srdci České Kanady v blízkosti hradu Landštejn. Hlavní silnice tu jsou úzké, klikaté a kopcovité. Tedy nepřehledné. Bohužel, někteří cyklisti tu hazardují se svými životy. Nedodržují silniční pravidla. Jezdí 2 i 3 vedle sebe, čímž zabírají více než jeden jízdní pruh. Prakticky je nemožné předjíždění. O dodržení 1,5 ani nemluvím. Pokud zatroubíte, ukazují na vás sprostá gesta, nebo na vás najíždějí, křičí nadávky, nebo hází předměty. Nedodržují ani bezpečnou mezeru, kdy jede 20 a více lidí za sebou. Občas si také hlavní silnici pletou s odpočívadlem, kdy si na ní odstaví svá kola. Milí spoluobčané přejeme Vám vaši dovolenou, ale pohybujete se na hlavních silnicích, kde platí jasná pravidla. Respektujte, že tu někdo žije a musí se bezpečně, včas dopravit do práce, k lékaři, nebo do školy. My když navštívíme Vaše města se chováme slušně. Řízení automobilu tu je v létě pořádný adrenalin.

6
Před 3 roky

Jsem "obojživelník", tedy vlastně "trojživelník" (kolo, auto, skútr),

Nevím jak komu ale mě osobně nikdy nedělal problém objet cyklistu v protisměru nebo když to nešlo tak i zpomalit a nikdy mě to nijak zásadně nezdrželo.

Možná je to tím, že jsem na kole zažil opravdu honě krušných chvil.

A nejvíce s řidiči "profesionály".

Možná je to i tím, že sám mám jednu takovou osobní neblahou zkušenost z dob dávno minulých (někdy v pětadevadesátém) a dodnes se mi to vrací a přemýšlím, jestli to dopadlo dobře. To jsem se vracel s L 110 a návěsem (no spíš spěchal, domů už to nebylo daleko a návěs byl prázdný) ze služebky a někdy před půlnocí jsem na prázdné hlavní silnici dojel neosvětleného cyklistu i bez odrazek, kterého jsem uviděl opravdu na poslední chvíli (kdo s L 100/110 jezdil mi asi dá za pravdu, že to zrovna moc extra nesvítilo). Tak jsem jen stihl na udělat "myšku" ale dodnes nevím, jestli ten cyklista neskončil v příkopě, Ale snad ho to alespoň donutilo ke koupi světel.

2
Před 3 roky

Vzájemnou toleranci a ohleduplnost nelze uzákonit , je v lidech cyklisté také mají svůj díl na tom co se děje. Namísto nevraživosti a sortování účastníků provozu by jim často spíše prospěly znalost předpisů a selský rozum. Často se třeba setkává s předjížděním z prava , nedání přednosti a jízdu bez zpětného zrcátka atd. a už vůbec nechápu a noční blikač nebo led přední světlo je často spíše nepříjemné. A když už nějaké zákony někdo vymýšlí tak rozhodně by neuškodilo se trochu zamyslet jak to vlastně vše funguje.

Před 3 roky

Stačí/nestačí.?. Hlavně to nic neřeší. To že mají dávat šoféři pozor na cyklisty bylo v silničních vyhláškách odjakživa, takže limit 1.5 m, který je v podstatě neprokazatelny a který zaměstnal státní správu byl v podstatě zbytečný.

2
Před 3 roky
Petr Hrabalík

Nás v autoškole učili nepsané pravidlo, že cyklistu nebo chodce objíždím ve vzdálenosti, která je rychlost +1metr. Při rychlosti 80 je to 1,80 m. Docela logické nemyslíte ?

2
Zobrazit další 2 reakce
Před 3 roky

Před deseti měsíci mne ve Svinově "sejmul" cyklista. Šla jsem po chodníku, vedle vedl pruh pro cyklisty, vedle pruh pro auta. Všechny tři pruhy byly prázdné, nikde nikdo. Pak mi najednou zezadu někdo povídá "cinkcink" a napálí mi do nohy plnou rychlostí. Brečela jsem bolestí, a on mi místo omluvy povídá "Dyť se nic moc nestalo" a beze slova zmizel. Ta poraněná noha mne bolí dodnes. Cyklisté bývají hodně bezohlední k chodcům, ale ti ostravští zvláště stojí za to.

4
Před 3 roky

Jasně a co ty cyklotupci? Ty nemusí dodržovat 1,5m odstup? Můžou jezdit 2-3 vedle sebe,aby mohli kecat za jízy?? Na SrAt, nedodržují pravidla, tak ať se pak nediví, že je v autech taky nedodržují!!!

14
Před 3 roky
Antonín BŮŽEK

ODstup ze zákona cyklisti dodržovat nemusí, jet vedle sebe nesmí

1
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA