Těm nacamranym nastačí šířka silnice. Když vidím co cyklisti pijí v hospůdkách kolem silnice, mělo by to být stejně zakázané jako u řidičů motorových vozidel, podávat alkoholické nápoje.
Jako že vůbec nekontrolují úplně pravda není, protože ty pokuty jsou šťavnaté. Známeho chytli když jel z hospody v podvečer a musel požádat o splatkový kalendář. Policajti jdou jednoduše na jisto a přesně ví, kde se sjíždí pumpičkáři na pivo...
Je to hlavně o hlavě a IQ. Pokud někdo nepřemýšlí, tak je jedno jestli je to cyklista, koloběžkář, motorkář nebo automobilista. Když se lidi neumí na silnici chovat, pak jednoznačně: nemáš řidičák - na silnici nemáš co dělat!
Ono se to jednoduše řekne, ale zkuste na to téma dát řeč ve vesnické hospodě, že i dědek a babka, co jedou na starém polorezavém kole na pole, musí také dodržovat. Zkusil jsem několikrát, a bylo mi řečeno, že takhle se to na vesnici neposuzuje a takhle se tam jezdí odjakživa a basta. Jednou jsem dostal odpověď od vesnického strýce, který jezdí na kole do hospody a pak po pěti pivech domů, že zákony jsou dobré akorát tak pro blbce a pro Pražáky. Oni si přeci umí poradit sami, protože jsou chytřejší než všechny zákony světa.....
Když vidím jak se nekteri ti ciklisti chovají, tak to je na zbliti. Cyklostezka a stejně jedou v pruhu pro auta, nebo jedou vedle sebe roztazeni přes půl silnice. Vyjíždí na hlavní a vubec ho nezajímá že musí dát přednost!!! Takových videii mám nahráno mraky....
Ne někteří, ale podle mých zkušeností většina z nich. A čím dál od většího města, tím horší chování na silnici.
Tento článek bude mít naprosto devastující vliv na myšlení cyklistů.Následky budou stejné,jako před lety ,kdy novináiři vypustili blábol,že na přechodu má chodec přednost a tečka.Dodnes lidi skáčou před jedoucí auta ještě u toho vyhrožují.Až se tento článek dostane do vědomí kolařů,to bude paráda.Už nyní si cyklisté dělají na silnici,co chtějí,natož po takovém článku.Jinak,proti normálním a slušným cyklistům nejsem zaujatý,jsem cyklista i řidič.
Stále se řeší odstup při předjíždění cyklistů, ale nikdo neřeší, jak řešit míjení protijedoucích cyklistů. Teď nemluvím o obousměrných silnicích, o kterých se zde krátce píše. Jde mi o míjení v jednosměrných ulicích, kde na základě místní úpravy můžou jet cyklisté v protisměru. Při stálém rozšiřování cyklotras přibývá i těchto místních úprav, aby to cyklisté měli co nejkratší. Jenže jednosměrná ulice je jednosměrná právě proto, že je úzká. Často se tam i osobách vejde jen taktak. A pak se objeví cyklista v protisměru.
U Stochova na Kladensku je dokonce úzká jednosměrná silnice mimo obec a cyklisté mají povolenu jízdu v protisměru. Takže řidič by mohl jet i
devadesátkou. Rozdíl rychlosti při míjení protijedoucích cyklistů je mnohem větší, než při předjíždění. A přesto se to neřeší. Nechápu, jak tohle mohl někdo povolit.
Pokud to jde ,snazim se je predjet bezpecne ,pokud ne maji smulu bohuzel a je to na lizacku.Nic nemerim ci nekontroluji ,zadnou vzdalenost.
Já jako řidič mám podle zákona bezpečné předjíždět cyklisty. To beru, ale proč se cyklista nechrání přilbou ? Proč cyklista jede po silnici, když je vedle cyklostezka? Zkuste napsat i o tomhle. Děkuji
Přímo, v autě musíte být taky připoutanej, musíte se věnovat řízení a dodržovat vyhlášku. A když vás uvidí fízl že něco porušujete, okamžitě pokuta. Tak ať to vymáhají i na nich
Navrhoval bych s jarním oteplením jízdu autem zakázat, aby se cyklistům neubližovalo.
Tady na našich okreskách, pokud budu dodržovat zákon, pojedu za cyklistou 6 km a do kopce, takže krokem. Protijedoucí autobus nebo náklaďák musí stejnou vzdálenost couvat, protože na zákonem daný rozestup není místo.
stále užší a užší silnice se dělají podle 10 - 20 let starých projektů( bez pruhu pro cyklisty) - větší a větší auta se vyrábí a cyklisté jsou nyní rukojmími v rukách dopravní policie na zpomalení automobilového provozu. Ostrůvky uprostřed silnice před vjezdem do každé vesnice zpomalí každé auto z 90 Km/h na 20Km/h, jak to může dopadnout dopravní inženýři???...ročně se prodá 300 tis. kol a 200 tis. elektrokol a reakce infrastruktury na to je hrozně pomalá( zvlášť někde). Silnice rozšířit o 1,5 m kde to půjde a bude to dobré pro řidiče i cyklisty !!!
U článku je typické foto problémových cyklistů, měli by jet při pravém kraji vozovky, místo toho jedou uprostřed,když se pokusím klaksonem upozornit že to není správně tak si vymávaj prostředníčky 🤔
Souhlas, ale zkusil jste jet někdy o kraje třeba na motorce? Bordel, výmoly, kanály.... spíš mi vadí že jezdí 2 vedle sebe. Na pokec ať si někam sednou a nejezdí po silnici. Jinam na to, že cyklistovi náleží s ohledem na stav komunikace celý jízdní pruh existuje judikát, takže výmluva na to, že měl jet víc vpravo zabere jen někdy...