1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 roky

Těm nacamranym nastačí šířka silnice. Když vidím co cyklisti pijí v hospůdkách kolem silnice, mělo by to být stejně zakázané jako u řidičů motorových vozidel, podávat alkoholické nápoje.

6
Před 3 roky
Eva Wendlerová

Jako že vůbec nekontrolují úplně pravda není, protože ty pokuty jsou šťavnaté. Známeho chytli když jel z hospody v podvečer a musel požádat o splatkový kalendář. Policajti jdou jednoduše na jisto a přesně ví, kde se sjíždí pumpičkáři na pivo...

Před 3 roky

Je to hlavně o hlavě a IQ. Pokud někdo nepřemýšlí, tak je jedno jestli je to cyklista, koloběžkář, motorkář nebo automobilista. Když se lidi neumí na silnici chovat, pak jednoznačně: nemáš řidičák - na silnici nemáš co dělat!

2
Před 3 roky
Daniel Šmíd

Ono se to jednoduše řekne, ale zkuste na to téma dát řeč ve vesnické hospodě, že i dědek a babka, co jedou na starém polorezavém kole na pole, musí také dodržovat. Zkusil jsem několikrát, a bylo mi řečeno, že takhle se to na vesnici neposuzuje a takhle se tam jezdí odjakživa a basta. Jednou jsem dostal odpověď od vesnického strýce, který jezdí na kole do hospody a pak po pěti pivech domů, že zákony jsou dobré akorát tak pro blbce a pro Pražáky. Oni si přeci umí poradit sami, protože jsou chytřejší než všechny zákony světa.....

2
Zobrazit další reakci
Před 3 roky

Když vidím jak se nekteri ti ciklisti chovají, tak to je na zbliti. Cyklostezka a stejně jedou v pruhu pro auta, nebo jedou vedle sebe roztazeni přes půl silnice. Vyjíždí na hlavní a vubec ho nezajímá že musí dát přednost!!! Takových videii mám nahráno mraky....

1
Před 3 roky
Josef Businský

Ne někteří, ale podle mých zkušeností většina z nich. A čím dál od většího města, tím horší chování na silnici.

Před 3 roky

Tento článek bude mít naprosto devastující vliv na myšlení cyklistů.Následky budou stejné,jako před lety ,kdy novináiři vypustili blábol,že na přechodu má chodec přednost a tečka.Dodnes lidi skáčou před jedoucí auta ještě u toho vyhrožují.Až se tento článek dostane do vědomí kolařů,to bude paráda.Už nyní si cyklisté dělají na silnici,co chtějí,natož po takovém článku.Jinak,proti normálním a slušným cyklistům nejsem zaujatý,jsem cyklista i řidič.

3
Před 3 roky

Stále se řeší odstup při předjíždění cyklistů, ale nikdo neřeší, jak řešit míjení protijedoucích cyklistů. Teď nemluvím o obousměrných silnicích, o kterých se zde krátce píše. Jde mi o míjení v jednosměrných ulicích, kde na základě místní úpravy můžou jet cyklisté v protisměru. Při stálém rozšiřování cyklotras přibývá i těchto místních úprav, aby to cyklisté měli co nejkratší. Jenže jednosměrná ulice je jednosměrná právě proto, že je úzká. Často se tam i osobách vejde jen taktak. A pak se objeví cyklista v protisměru.

U Stochova na Kladensku je dokonce úzká jednosměrná silnice mimo obec a cyklisté mají povolenu jízdu v protisměru. Takže řidič by mohl jet i

devadesátkou. Rozdíl rychlosti při míjení protijedoucích cyklistů je mnohem větší, než při předjíždění. A přesto se to neřeší. Nechápu, jak tohle mohl někdo povolit.

3
Před 3 roky

Pokud to jde ,snazim se je predjet bezpecne ,pokud ne maji smulu bohuzel a je to na lizacku.Nic nemerim ci nekontroluji ,zadnou vzdalenost.

Před 3 roky

Já jako řidič mám podle zákona bezpečné předjíždět cyklisty. To beru, ale proč se cyklista nechrání přilbou ? Proč cyklista jede po silnici, když je vedle cyklostezka? Zkuste napsat i o tomhle. Děkuji

4
Před 3 roky
Michal Pekár

Přímo, v autě musíte být taky připoutanej, musíte se věnovat řízení a dodržovat vyhlášku. A když vás uvidí fízl že něco porušujete, okamžitě pokuta. Tak ať to vymáhají i na nich

Před 3 roky

Navrhoval bych s jarním oteplením jízdu autem zakázat, aby se cyklistům neubližovalo.

Tady na našich okreskách, pokud budu dodržovat zákon, pojedu za cyklistou 6 km a do kopce, takže krokem. Protijedoucí autobus nebo náklaďák musí stejnou vzdálenost couvat, protože na zákonem daný rozestup není místo.

3
Před 3 roky

stále užší a užší silnice se dělají podle 10 - 20 let starých projektů( bez pruhu pro cyklisty) - větší a větší auta se vyrábí a cyklisté jsou nyní rukojmími v rukách dopravní policie na zpomalení automobilového provozu. Ostrůvky uprostřed silnice před vjezdem do každé vesnice zpomalí každé auto z 90 Km/h na 20Km/h, jak to může dopadnout dopravní inženýři???...ročně se prodá 300 tis. kol a 200 tis. elektrokol a reakce infrastruktury na to je hrozně pomalá( zvlášť někde). Silnice rozšířit o 1,5 m kde to půjde a bude to dobré pro řidiče i cyklisty !!!

Před 3 roky

U článku je typické foto problémových cyklistů, měli by jet při pravém kraji vozovky, místo toho jedou uprostřed,když se pokusím klaksonem upozornit že to není správně tak si vymávaj prostředníčky 🤔

4
Před 3 roky
Marek Svoboda

Souhlas, ale zkusil jste jet někdy o kraje třeba na motorce? Bordel, výmoly, kanály.... spíš mi vadí že jezdí 2 vedle sebe. Na pokec ať si někam sednou a nejezdí po silnici. Jinam na to, že cyklistovi náleží s ohledem na stav komunikace celý jízdní pruh existuje judikát, takže výmluva na to, že měl jet víc vpravo zabere jen někdy...

Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA