No, mně se stalo před lety, že cyklista najel z chodníku pro chodce na "zebru" a v domnění že má na přechodě přednost, pokračoval dál, jako by se nechumelilo. Protože jsem by rozjetý (ale pod 50 km/h) tak jsem přes ten přechod přejel a cyklista narazil do zádi mého auta a upadl. Když jsem ve "zpěťáku" viděl, že se zvedá, tak jsem pokračoval dál. Dobře mu tak!
Stacilo mi kdyz mi madam ze stopky vjela primo pred auto a ani nepribrzdila. Na me zatroubeni aby si uvedomila ze jsem ji mohla srazit zvedla prostrednik. V tu chvili jsem mela chut pridat a sejmnout ji.
Na kole se mi včera stalo totéž. Jedu po hlavní rychlost cca 40 km/h a z vedlejší mi tam vjelo auto bez přibrždění a dání přednosti. Skutečně jsem byl rád, že jsem jsem to do něj nenapálil a ubrzdil jsem to. O čem to svědčí - že řidiči jsou stejní a nedodržují předpisy, ale je to mnohem nebezpečnější. Ale nenapadlo by mě někoho sejmout, to je fakt ubohé.
Piše se o odstupech a o rychlostech
A co takhle osvětlení,nebo výrazné oblečení pro cyklisty. Jako pro motorkáře.Zadní LED blikající světylka váží jen několik gramů - to by ti de.....bílové mohli vozit aby je bylo vidět. A čím dražší kola mají tím hůř se na silnici chovají,jezdí 2 a někdy i více vedle sebe.
Taky občas sednu na kolo ale opravdu se bojím také podle toho jedu autem jezdím denně ale co někteří cyklisté předvádějí to je do nebe volající a vůbec nedokážu pochopit rodiče kteří jedou první a dítě sprintuje za ním to mám opravdu chuť zastavit a dát mu pár facek aby se probral
To je ale zvast. Tim spis, ze okolo sebe nemaji plechy, by si meli davat o to vetsi pozor. Proc mam myslet dopredu ja za nejakeho idiota?
Řidiči si myslí že svět je jen pro ně, cyklisté by si měli zopakovat základy bezpečnosti , přilba a hlavně světla. Ve městě sice svítí lampy ale když nejsem vidět tak je jasné že se budu válet na zemi
Já bych přidal povině reflexní pásky na zápěstí
1,5 m nestačí, dal bych 6 m od všech aut aby byla jistota že se nedostanou na silnici 🙂 ne konec srandy ale tech 1,5 m mohl schválit jen tezce postizeny kokon
Tady kritizujete cyklisty a trochu se zapomíná na chování řidičů. Když mě někdo předjede tak počítáte, že pojede dál a ne že předvámi zahne prudce do prava a bez blinkru. Bez brzd bych byl někde ...
Škoda, že jste nebyl 🙂
Ne odpovědnost je na cyklistech....a okamžitě povinné ručení!!!jsou na silnici,tak ať platí!!!...
a ještě bych přidal povinně řidičák na kolo 🙂 občas mi přijde, že moc pravidla neznají (ne, že by ostatní účastnici byli lepší 🙂 )
1,5 metru je naprosto dostačující. Komu to je málo, tak ať neleze na silnici.