Já pořád říkám, že se tu žije krásně. Nikde to není dokonalý ale jen u nás se dělá jak kdybychom byli somráci v chatrčích.
Trocha skromnosti a míň toxicity by to tu udělalo ráj na zemi. Nejde jen o peníze a majetek.
Prostředí dělají lidé.
A bohužel, mnohým vyhovuje spíše peklo na Zemi než ráj...
Přesně tohle říkám a píšu už dávno, i když můj oblíbený citát :
Česko máš od boha za odměnu!
jsem bohužel nevymyslel.
Zmiňuji to i v jednom ze svých článků
Odkaz
žít v téhle zemi je dar a štěstí, kterého si neumíme vážit.
Nespokojenost já národní vlastnost. 🙂 Ale taky motor našeho úspěchu v Evropě. Je tu klid, bezpečno, milionáři skoro všichni (každý kdo má garsonku nebo octávku v plné palbě), ale jsme nespokojení a naštvaní. 😄 😄
Konecne trochu zajimavy clanek se zajimavym srovnanim... mam moznost srovnavat a v Cechach neni az tak zle.. uz prave pro to zdravotnictvi, skolstvi (vzdelani vseobecne) kriminalita, verejna doprava atd. Jasne ze tu clovek muze vyjmenovat x negativnich veci... ale stale se da zit v CR slusne...
Problémů je moc. Ale i tak se máme velice dobře.
Nebýt ukňourané opozice a zparchantělých novinářů tak ani nevím, v jak strašné bídě to žiji.
S článkem plně souhlasím. Nikdy v historii nám nebylo lépe a ve srovnání se světem (a to i s tím západním) se nám vede výborně (a to všem, i těm, kteří jsou v nesnázích, nebo se o nic nesnaží).
Díky za informace. Máme se dobře. Asi je chybou, že jsme si vypěstovali v lidech pocit, že mají na všechno nárok nebo právo. Potom přijde inflace po covidu, kdy se rozdávali peníze bez tvorby hodnot a lidi si myslí, že za to může vláda. Ano, ale ta estébákova a válka na Ukrajině a energetická krize. To jak vláda p. Fialy zvládla tyto problémy a ještě povodně a požár v Českém Švýcarsku a výpadky výroby léků je obdivuhodné. ČR vyšla silnější díky odstřižení se od energií z nacistického ruská a zajištěním náhrad pomocí LNG a ropovodu TAL. Díky vládo.
Ano, je tu mnoho pesimistů a lidí nadávajících na vše. Také dost cestuji a jsem v naší zemi spokojen. Nekopneme do země a teče nám ropa, vše jsme museli vybudovat společnou prací.
Přes mnohé negace, které také vidím, říkám znovu, máme se velmi dobře a populistická politika nadávajících koblihářů mne irituje.
Ale to by nebyli Češi aby pořád na něco nenadávali zvláště když máme tolik politiků,kteří se nadáváním na všechno dobře živí,že? 🤣🤣🤣
Ono bylo super žít v Česku, jenže před deseti lety. Co to vzala do ruky pětikolka, jenom vidíte jak se den ode dne všechno zhoršuje a vyhlídky na zlepšení nulové. A není to jen o penězích, ze všech stran se denně dozvídáte, co nového zase nesmíte a nebo naopak musíte. A dokonce to není ani jen o politice, ale kde se vzala ta různá pseudopohlaví a (dez)orientace. Proč tak najednou vadí ženská prsa nebo zadek, nebo, že se na ně někdo podívá? Já si připadám, že do dvou let přijde totální destrukce státu a začneme odznova bydlet v lesích a lovit.
Žijete vůbec v Česku? A nebo jste vysadil léky?
Panebože to jsou žvásty. Prej předběhli Japonsko. 😄. Podívejte se někdo do Japonska a potom do běžný český vesnice. Fakt k smíchu….
Pokud umíte číst jde o paritu kupní síly obyvatel víte co to znamená??Až to zjistíte co to znamená budete k smíchu