1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 6 měsíci

Krásný vůz. Je to to nejluxusnější, v čem jsem se vezla. Bratr měl dvě 613 .Byli jsme taková tatrovácká rodina. Už táta dělal řidiče Tatraplánu a moc si ho přál odkoupit. Bohužel bylo to jako teď. Kdo víc sype, ten má větší štěstí. A tak nám zůstala stará tatra 58 v garáži. T603 jsem se také vezla a na tehdejší dobu zase luxus. Vlastně to je luxusní auto do dneška. Poznám už podle zvuku motoru nebo stačí jen startování. Bratr kvůli zdravotnímu stavu obě T 613 prodal sběrateli. Od té doby jsem se v tom voze nevezla. Ale vzpomínky mám ty nejkrásnější. Tak snad se mi to ještě jednou aspoň podaří a usadím se do Tatry 603 nebo 613 či , jak autor článku napsal T700.

6
Před 6 měsíci

Tatra vyráběla nejlepší vozy své doby. Bohužel soudruzi rozhodli o osudu značky.

Hodně věcí z Tatry končilo v zahraničí u VW nebo Porsche.

Není náhoda, že Porsche má ležatý boxer motor. Tatra je a byl vyjímečný vůz bohužel dojel na komunistické plánování a tam se s Tatrou osobní vůz nepočítalo.

3
Před 6 měsíci
Jiří Janout

No, jenže Tatra s boxerem přestala někdy ve čtyřicátých letech. V 603 a pak dál byl už V8... A tam ustrnula ve vývoji (ne, že by nebyla chuť, ale bolševikovi se do toho nechtěly strkat prachy).

Na rozdíl od Vámi jmenovaného Porsche, které ten motor neustále vyvíjí a modernizuje.

A ten boxer skončil u VW (potažmo Porsche) , protože Hanz Ledvinka... Zjistěte si, jak, skončil v Tatře a pak budete vědět, proč se to stalo...

Napovím: může za to zase bolševik...

Před 6 měsíci

T700 byl jen poslední pokus prodloužit život dávno zastaralého auta.

7
Před 6 měsíci
Petr Slavík

Dodal bych poslední marný pokus...

1
Před 6 měsíciUpraveno

Článek je plný významných nepřesností a nepravd. Autor by zasloužil dovzdělat. Minimálně v oblasti rešerše z důvěryhodných zdrojů.

Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA