Autor článku neví,o čem hovoří.Chrysler 180 bylo v té době naprosto výjimečné a nádherné auto a to nejen v porovnání s krabicemi,které zde v této době jezdily.Mimořádný luxus a výjimečný motor,elegantní karoserie,to bylo něco,o čem si většina mohla jen zdát.Evropská amerika,se vším všudy.Mít to auto v ruce,byl požitek a budíky navozovaly dojem letadla.Paráda.
popelnice která do 2 let zrezla měl jsem 1301 daleko lepší a měli jí i taxikáři
S kamarádem naše první auta, já měl 160gt, dovoz z Německa, svatební dar v 70. letech do Chebu, kamarád měl 180 gc, ale dělal z něho superlišťáka 180 gs. Oba měly 1,8 motor který byl velmi tichý a na zdejší tehdejší poměry silný. Model 160 gt byl také vizuálně hodně očesaný, vnitřek nijak atraktivní, chyběly opěrky, chromy a dřevěné dekory. Auto silné, robustní, pohodlné, ale v 90. s koncem Mototechny na Kladně a Tuzexu u Půjčovny kde se prodávaly náhradní díly to bylo stále těžší udržet pro normální provoz, občas se v Praze objevil nějaký odložený kus a ten vykoupit, ale i tak to bylo jen oddalování smrti. Dalo by se to udržet na letní veteránský provoz, ale bez garáže to bylo neuskutečnitelné tak šly pryč. Přesto na něj jako na naše první auta s láskou a radostí vpomínám a když nějaký vídím rád se podívám a poslechnu zvuk motoru.
A taky hostinských, číšníkú, pumpařú a svetských. Jednou jsem jako kluk okolo 11 let vyslechl hádku nekolika z nich, kdo co mel a má nebo co by chtěl a co je lepší, zda Chrysler, Simca, Ford Capri, Ford Mustang.
kdyby s tím přijel číšník do práce tak tam měl už odpoledne kontrolu z podniku vč čoiky ...
My měli 180. Můj otec, mistr karosář, koupil totálku a po 1/2 roce oprav z ní byla překrásná bílá kára. Bylo mi 18 a když jsem řídila, nosila jsem se jako pětka do spořitelny 🙂. Ještě po 40 letech si vzpomenu jak to bylo úžasné auto.
Měl jsem ho až do asi 2010, kotouče v předu i zadu, pohodlí, Pelješac-Chorvatsko jsem dal za 15hod, ale ta pětka chyběla.
Přesně tak. Bylo to auto řezníků, zelinářů, pumpařů, taxikářů a veksláků. Běžní lidé na něj neměli.
Delal jsem v te dobe zamecnika a za 55 jsem ho koupil od doktora. Ale uz pozdeji tusim v roce 85
Rozumný řezník nebo zelinář si něco takového nepořizoval. Nedával najevo kolik má peněz. Nepotřeboval na sebe upozorňovat.
Ani za bolševika, kdy tu opravdu nebyl ani k vidění, natož k mání, žádný velký výběr, mě to auto nijak neoslovilo.
a které že tě tedy oslovilo ??
Copak v tedy , ale teď se nedá sehnat.
sehnat se dá i dnes, ale prašiviny, shnilé a nic z nich nepoužitelné, bez garáže nemá šanci přežít.
Po roce 89 se nechali zvolit do vlády národní oběti za ODS a přešli na Mercedesy a BMW.