1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 7 měsíci

Co to přesně je ten "zdravý mix"? Milí lokální politici? A je to obráceně, proč lžete pisálci z brněnské drbny? Rodiče chtějí dávat své děti do kvalitních škol. Ten váš "zdravý mic" zajistí pouze to že se nenaučí nikdo nic.

27
Před 7 měsíci
Božena Zichová

Zejména to vždycky bude platit, pokud se nebudou věci nazývat pravými jmény a budeme si lhát do kapsy. Rodiče si vždycky budou moci vybrat školu, čili cesta nějakého omezení těchto rodičů je špatná. Já bych se kvůli tomu i přestěhoval. Nevím, proč většina má něco trpět kvůli menšině.

2
Před 7 měsíci

Některé školy poloprázdné.

Čemu se divíte? Rodiče, kteří vidí, kam to vede s inkluzí a podobnými programy a budoucnost jejich dětí jim není lhostejná, prostě hledají školy, kde vzdělávání funguje. Nemají zájem, aby jejich děti díky inkluzi vycházely ze základních škol i při dobrém intelektu polovzdělané a nepřipravené na vstup na střední školy. Inkluze zpomaluje vzdělávají proces a ne, že ne, v běžné škole škodí. Je třeba tuto skutečnost konečně přijmout. Inkluzi nelze zastavit najednou, ale správně již děti, kterých se to hlavně týká zařadit povinně do mateřských škol, zde je inkluze a pomoc nutná, zde musí dojít k pomoci těmto dětem, ale také ke třídění: které mají na postup do běžné první třídy a které potřebují třídy pro děti se speciálními potřebami. Každá třída půjde svým tempem, nikdo není segregován, všem se dostane vzdělávání, každému podle intelektu.

10
Před 7 měsíci

No jestli vono to nebude trochu obráceně. Rodiče se nejspíš nebojí, že škola bude pro jejich dítko příliš náročná, ale obávají se složení žáků ve škole. Detailněji to upřesnit nemohu, bo bych dostal ban.

brnenska.drbna.cz
Některé školy plné, jiné poloprázdné. Sever Brna bojuje proti segregaci žáků
Jedna škola praská ve švech, jiná má poloprázdné třídy. Městská část Brno-sever chce tyto rozdíly narovnat. Nový plán desegregačních opatření by měl třídní kolektivy více promíchat, ulevit rodinám i...
23
Před 7 měsíci
Ladislav Strnad

Souhlas. Smutné, že nelze vyjádřit naplno názor, který je faktem.

9
Před 7 měsíci

Sever Brna není totéž, co Brno-sever. Dokonce sever Brna-severu se od zbytku Brna-severu dost liší a tento problém tam není. Půjdu se tam teď večer podívat a třeba mě napadne proč.

6
Před 7 měsíci

Zajímalo by mě do kterých škol budou chodit děti zaměstnanců magistrátu a starostů a pracovníků úřadů.

18
Před 7 měsíci

Jaká segregace. Tak povinně děti do škol dle bydliště. Toť cesta podpory pro schopné děti nebo do pekel.

6
Před 7 měsíci

pokud mi dítě někdo napadne a škola to nemíní řešit dám ho jinam

3
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA