1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

Jsem důchodce, ale takové rozdávání vede do pekel. Ještě tak rodinám s malými dětmi, tam ano. Důchodce se měl celý život snažit, aby nemusel ve stáří živořit. Třeba tím, že slušně vychoval své děti, kteří ho nenechají padnout.

26
Před 2 roky
Pavel Pilch

Nevychovala jsem děti proto,aby mě museli ve stáří podporovat.

Celý život jsem pracovala, odváděla daně,platila soc.zdrav.pojisteni,tak snad mám nárok na důstojný důchod.

10
Před 2 roky

Jasně,důchodcům valte pořád,ale dětem těch 5000kč zamitnete.Pŕitom kolik důchodců si přivydělává a jak to dítě si má přivydělat?Tyto rodiny s dětmi by potřebovali víc pomoc.

12
Jana Bohonkova

Milá paní,kdyby nemuseli ze zákona,nedali by nic.A nezáviďte,je to škaredá nemoc.A těžko se léčí.

19
Před 2 roky

3% Pekarová řekla že stát nemá lidem pomáhat. Peníze máme jen pro Ukrajinu přece.

129
Marta Lišková

Peníze máme pro Ukrajince i pro důchodce.

25
Zobrazit další reakci
Před 2 roky

Důchodci jsou jediní komu se v tomto státě pravidelně přidává... Však to z našich zdanenych příjmů, které jsou léta stejné, zaplatíme....

26
Před 2 roky
Jan Brett

Jenže ti dnešní důchodci zase ve svém produktivním věku přispívali na důchody předešlé generace. Říká vám něco pojem průběžný systém?

3
Před 2 roky

Vzhledem k inflaci tyhle ruzne jednorazove prispevky neschvaluji, akorat se tim situace jeste vic zhorsi a inflace prohloubi. Max bych pridal duchodcum, kteri ziji sami bez partnera, tam si myslim, ze pomoc opravdu potrebuji.

44
.

Je to od jednoho ... kdo má vlastní bydlení nepotřebuje přidávat nic ..... a to že neušetří no a? Ostatní musí šetřit také ..... že ?

12

No nevím myslím že i ostatní lidé mají finanční problémy ne jenom důchodci.A kdo jim co dá nikdo!!!Myslím že mnozí z nás musí svým dětem vysvětlovat že jim nemůže koupit něco dobrého nebo dopřát výlet protože musí platit nájem a energie.Tak nevím kdo je na tom hůř jestli důchodci nebo děti co mají být naší budoucnosti .🤔

71
Před 2 roky
Iva Pihlikova (svobodová)

hmm, i moje dítě bylo nedávno "naší budoucností " a taky se mě nikdo neptal, jestli mám na nájem nebo mu můžu koupit něco dobrého. a protože jsem na to neměla, tak to prostě neměl. a taky se nepotento. Vyrostl a žádnou újmu na zdraví neutpěl, že neměl v lednu třeba jahody nebo značkovou mikinu.

89
Zobrazit dalších 6 reakcí
Před 2 roky

Nevšimla jsem si ,že by se mě důchod zvýšil o 2500 kč. Ani po třetí valorizaci to nebude.

78
Před 2 roky
Alena M Markova

No vždyť říkají,že je to návrh.Pak se uvidí jestli pramier vyšle signály a také se to musí projednávat.Sliby se slibují a blázni se radují.

40
Zobrazit další reakci
Před 2 roky

Myslím, když jsou peníze pro Romy z Ukrajiny a Maďarska a velké finanční injekce do války Ruska s Ukrajinou, mělo by být i pro naše důchodce.

57
Marie Čermáková

Mícháte hrušky s jabkama, co tohle má společnýho ?

19
Zobrazit další 2 reakce
Před 2 roky

Ještě mám jeden problém s důchodem.

Jednorázový příspěvek - dobře. Ten může být stejný.

Ale přidávání důchodu všem stejně je nesmysl. Takový malý výpočet:

Jeden důchodce bere 3000 a druhý 6000. Rohlík stojí 3 Kč. První si jich koupí 1000, druhý 2000. Jestliže rohlík zdrahne na 3,50, a já dám oběma 750, pak si jich první koupí 1071 a druhý 1928. První neoprávněně zbohatne o 71 rohlíků a druhý je okraden o 72 rohlíků. Ten s tím menším důchodem se měl snažit, aby měl důchod vyšší. Brečet v důchodu je pozdě.

Nemocným, invalidům a lidem s menším intelektem se omlouvám. Tam bych to zohlednil u výpočtu důchodu.

Pokud všem stejně, tak proč nemáme všichni stejný důchod?

10
Před 2 roky
Pavel Pilch

Protože jsme někteří pracovali 45 let a odváděli soc.pojištění.Kdo pracoval načerno,dostane prd!

2
Před 2 roky

Tento návrh vám vláda stejně neodsouhlasí už z pricipu,protože mají většinu.

86
Před 2 roky
Vavrosova Ludmila

Protože mají většinu tak důchodci budou v bídě a exekuci? Co je to za logiku?

82
Zobrazit další 2 reakce
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt