Jsem důchodce, ale takové rozdávání vede do pekel. Ještě tak rodinám s malými dětmi, tam ano. Důchodce se měl celý život snažit, aby nemusel ve stáří živořit. Třeba tím, že slušně vychoval své děti, kteří ho nenechají padnout.
Nevychovala jsem děti proto,aby mě museli ve stáří podporovat.
Celý život jsem pracovala, odváděla daně,platila soc.zdrav.pojisteni,tak snad mám nárok na důstojný důchod.
Jasně,důchodcům valte pořád,ale dětem těch 5000kč zamitnete.Pŕitom kolik důchodců si přivydělává a jak to dítě si má přivydělat?Tyto rodiny s dětmi by potřebovali víc pomoc.
Milá paní,kdyby nemuseli ze zákona,nedali by nic.A nezáviďte,je to škaredá nemoc.A těžko se léčí.
3% Pekarová řekla že stát nemá lidem pomáhat. Peníze máme jen pro Ukrajinu přece.
Peníze máme pro Ukrajince i pro důchodce.
Důchodci jsou jediní komu se v tomto státě pravidelně přidává... Však to z našich zdanenych příjmů, které jsou léta stejné, zaplatíme....
Jenže ti dnešní důchodci zase ve svém produktivním věku přispívali na důchody předešlé generace. Říká vám něco pojem průběžný systém?
Vzhledem k inflaci tyhle ruzne jednorazove prispevky neschvaluji, akorat se tim situace jeste vic zhorsi a inflace prohloubi. Max bych pridal duchodcum, kteri ziji sami bez partnera, tam si myslim, ze pomoc opravdu potrebuji.
Je to od jednoho ... kdo má vlastní bydlení nepotřebuje přidávat nic ..... a to že neušetří no a? Ostatní musí šetřit také ..... že ?
No nevím myslím že i ostatní lidé mají finanční problémy ne jenom důchodci.A kdo jim co dá nikdo!!!Myslím že mnozí z nás musí svým dětem vysvětlovat že jim nemůže koupit něco dobrého nebo dopřát výlet protože musí platit nájem a energie.Tak nevím kdo je na tom hůř jestli důchodci nebo děti co mají být naší budoucnosti .🤔
hmm, i moje dítě bylo nedávno "naší budoucností " a taky se mě nikdo neptal, jestli mám na nájem nebo mu můžu koupit něco dobrého. a protože jsem na to neměla, tak to prostě neměl. a taky se nepotento. Vyrostl a žádnou újmu na zdraví neutpěl, že neměl v lednu třeba jahody nebo značkovou mikinu.
Nevšimla jsem si ,že by se mě důchod zvýšil o 2500 kč. Ani po třetí valorizaci to nebude.
No vždyť říkají,že je to návrh.Pak se uvidí jestli pramier vyšle signály a také se to musí projednávat.Sliby se slibují a blázni se radují.
Myslím, když jsou peníze pro Romy z Ukrajiny a Maďarska a velké finanční injekce do války Ruska s Ukrajinou, mělo by být i pro naše důchodce.
Mícháte hrušky s jabkama, co tohle má společnýho ?
Ještě mám jeden problém s důchodem.
Jednorázový příspěvek - dobře. Ten může být stejný.
Ale přidávání důchodu všem stejně je nesmysl. Takový malý výpočet:
Jeden důchodce bere 3000 a druhý 6000. Rohlík stojí 3 Kč. První si jich koupí 1000, druhý 2000. Jestliže rohlík zdrahne na 3,50, a já dám oběma 750, pak si jich první koupí 1071 a druhý 1928. První neoprávněně zbohatne o 71 rohlíků a druhý je okraden o 72 rohlíků. Ten s tím menším důchodem se měl snažit, aby měl důchod vyšší. Brečet v důchodu je pozdě.
Nemocným, invalidům a lidem s menším intelektem se omlouvám. Tam bych to zohlednil u výpočtu důchodu.
Pokud všem stejně, tak proč nemáme všichni stejný důchod?
Protože jsme někteří pracovali 45 let a odváděli soc.pojištění.Kdo pracoval načerno,dostane prd!
Tento návrh vám vláda stejně neodsouhlasí už z pricipu,protože mají většinu.
Protože mají většinu tak důchodci budou v bídě a exekuci? Co je to za logiku?