1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 měsícem

S touto srdeční anomálií byl "řádně odveden " a v roce 1973 s námi nastoupil na vojenskou základní službu jeden branec .

Teprve posádkový doktor ho poslal zpět do civilu ...

3
Před 1 měsícem

Pacient tedy nikdy nebyl v rukou lékařů, porodní bába byla ožralá a sám dotyčný nevěděl kde mu buší srdce. Tak ještě jednu pohádku před spaním dejte. 😂

5
Před 1 měsícem
Ingrid Green

Proč pohádku? Moje babička to měla taky.

Zobrazit další 2 reakce
Před 1 měsícem

Nejdříve mne zarazila ta procentuální hodnota, ale po přepočtu...vždyť i u nás musí být přes 800 jedindů, kteří mají srdce na pravé straně...nikoli jen slovním obratem...

2
Před 1 měsícem
Radka Ondrová

Také mi připadá, že to není tak málo, myslel jsem si, že to je větší kuriozita.

Ale ať už má člověk srdce vlevo nebo vpravo, ještě to neznamená, že ho má na pravém místě.

4
Před 1 měsícem

Již 1962 zjistili lékaři po narození mému bratru srdce v pravo. Nemusela být ani magnetická rezonance. Poslechově se dětské prim něco nezdálo a ejhle rtg to potvrdil.

3
Před 1 měsícemUpraveno

Jenom se zeptám a vadí to nějak něčemu? Třeba ten důvod nejít na vojnu.

2
Před 1 měsícemUpraveno
Josef Cvancara

Odhaduju, ze problem na vojencine je, ze muze dojit rekneme k nestesti, kdy by potreboval masaz srdce. Kdo by ale nevedel o tom, tak mu vlastne nepomuze.

No a pak jeste: V některých případech je dextrokardie spojena s vrozenými vadami srdce (například defekty přepážek mezi srdečními komorami, transpozice velkých cév apod.).

Jinak take jsem potkal cloveka s touto zmenou...teda uz nevim jestli jen srdce mel na druhe strane nebo obracene vsechny organy...

2
Zobrazit další reakci
Před 1 měsícem

Prostě klasický příklad situs inversus. Co je na tom tak úžasného?

Před 1 měsícem

Za posledních 25 let jsem to viděl 4x, v šoku jsem nebyl

4
Před 1 měsícem

Můj kamarád Zdenek, toto měl. Ani nešel na vojnu.

Před 1 měsícem

Chlap má srdce na pravém místě.

1
Před 1 měsícem
Marcela Vybiral

Někteří v kalhotách.

1
Před 1 měsícem

No to je ale senzace.

1
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám