Bizarni - ?
A tu pokutu v Rakousku dostanu, i když pojedu alternativně celou dobu mimo dálnici? Mám na mysli např. přejezd Brennerského průsmyku. Od Německo/Rakouských hranic (od Kufsteinu) se dá jet do Itálie jak po dálnici, tak po v podstatě souběžné silnici. Je to zhruba stejně dlouhá trasa a pokud by na dálnici byly kolony, tak to možná bude i rychlejší. A jako bonus by se ušetřilo za Rakouskou dálniční známku i poplatek za průjezd přes Brenner. Nemá někdo zkušenost?
S tím mám osobní zkušenost. Konkrétně kolem toho Brenneru. Objížděl jsem ho a zároveň jsem tedy také hledal benzinku a dostal jsem se do takové hezké zapadlé lokality, vesnice. Silnice hodně do kopce a samá křižovatka kde jsem musel dávat přednost. Byla tam třicítka. A když jsem na jedné té křižovatce zastavil a do toho prudkého kopce se rozjel, abych mohl přeřadit, tak jsem překročil o nějaký tem kilometr tu třicítku. A naproti stál policajt s kamerou na rameni, opřený o zídku a klábosil s pracovníkem místního autoservisu. Toho jsem si samozřejmě nevšimnul, protože jsem dával pozor abych někoho nesmetl a policajt mě zastavil. Překročení rychlosti, 40 € pokuta s dovětkem - kdyby jste jel po dálnici, tak byste pokutu nedostal. A nakonec nám přátelsky poradil, že benzinka je za rohem.
V Rakousku taky bacha na palubní kamery, jsou zakázaný!
Jo,jo. Oni se bojí, že by řidič mohl mít důkaz o své nevině.
Ono je to celé trochu jinak. Zkuste si o tom něco zjistit. Např. o problému s Brennerským průsmykem, jeho opravou a přetížení komunikací (dálnice i případné objízdné trasy).
Sirota si prostě jen tak plácá bez souvislostí.
Kdysi jsme jeli do Bibione (Itálie) a cestu jsme si naplánovali tak, že byla celá mimo dálnice. Prostě, žádný dálniční poplatek. Vedlejší silnice a silničky, příroda a zastávky, kdy se nám jen zachtělo. Je pravda, že to už nějaký ten rok zpět je. - I za toto by nás dnes pokutovali?!
Je to možný ??? A do té Itálie jste dojel ??? A v pořádku ??? Nebo se vám to stalo při cestě zpět....
Jak vy můžete vlastnit řidičák
Klasika, Chorvatský policajti se samozřejmě budou zaměřovat na cizince, jako vždy! Jeden z důvodů proč jezdím leta do Řecka, půjčím si tam auto a v klidu a pohodě so jezdím, za 15 let mě tam kontroloval policajt 0x.
Dopravních expertů máme značné množství. To se prostě ráno probudíš a zjistíš že jsi dopravní expert. Ve většině zemí existuje značka tranzit zakázan. Pokud sjedete na starou brennerskou cestu tak stejně skončíte v zácpě. Pokud myslíte že vás nikdo nesmí omezovat tak je třeba vrátit se do autoškoly. Dodržujte dopravní předpisy země ve které jste a hlavně mějte rozum. Potom vám žádná pokut nehrozí.
On existuje nějaký zákon, který mi nařizuje jezdit v Rakousku jen po dálnicích?
Ne, ale správní orgány mají možnost nějakým způsobem dopravu omezit, přesměrovat apod. No a to se právě na Brenneru děje.
Viz např.: Odkaz
Je vidět ,že Evropa se naprosto zbláznila....vymyšlení nesmyslných pokut za otevřené okenko vyhnutí se kolony ....
Škoda mluvit(psát) jak to je v pohádce Stará bambitka "jen ať platí".Tak si něco vymyslíme
Zrovna u dopravních a souvisejících předpisů, kde by to dávalo smysl, a v řadě případů i zabránilo nehodám, se členské země EU nedokážou shodnout.Tak ať nás z EU nebuzerují ani v jiných, méně důležitých oblastech.