Zajímavý interpretátor, ten Petr Kolář, který se dobře baví posměchem, když z jeho pohledu někdo jedná pošetile. Ano, takhle mi připadal i Macinka, pohrdlivě a samolibě se culící do kamery, když nekultivovaným způsobem odmítat odpovídal na otázky, co se mu nelíbily. Obávám se, že to jen nabubřela prázdota v naší společnosti.
Každopádně by bylo velmi užitečné pořídit přepis Kolářových odpovědí a trošku ho analyzovat. Zaznívají v něm takzvané argumentační fauly (manipulativní triky). Zaznamenal jsem typy: slaměný panák ("pomalu to vypadalo, že tady budou tanky"), falešné dilema ("buď platí teze A nebo platí teze B"), ad hominem a nelichotivá asociace, případně apel na posměch.
Jsme v NATO a to významně snižuje riziko přímé ozdbojené konfrontace z Ruska. Kolář záměrně (a nebo nevědomě v důsledku omezené kompetence - nevím) opomíjí hybridní aktivity, pro které je některá vláda prostě výhodnější než jiná. Tady vidím zajímavou podobnost se Sarumanovou argumentací v prvním dílu filmu Hobit.
Být v NATO neznamená 100% ochranu. USA už dali jasně najevo, že ten kdo nebude plnit závazky a nebude zvyšovat výdaje na obranu, nemůže čekat od USA vojenskou podporu. Všechny země NATO musí zvyšovat výdaje až na 5%. Kdo to neudělá bude mít smůlu.
Dobrý a pravdivý komentář a "vyděšěncí" budou pořád urážet, nic jiného jim nezbyde. Po SMS zprávách jsem Macinku za tento úlet kritizoval taky (bez urážek), ale musím přiznat, že se z toho dokázal dostat s noblesou a kritikům (i mě) dokázal zavřít ústa. Samozřejmě se najdou takoví, kteří ho budou špinit pořád. Pro mě příjemné překvapení.
Význam slova "noblesa" je o něčem zcela jiném. Vyhledejte si to na netu. Slušní a noblesní lidé vidí dnešní realitu na Ukrajině jako úspěch obránců před ruskou agresí, nikoli jako "selhání" - tedy neúspěch agresora. Macinku nemá smysl urážet, nejlépe ho charakterizují jeho výroky a skutky. Noblesní člověk by řekl, že Rusko má válku ukončit proto, že je to zločinná agrese. Darebák doporučuje Putinovi, aby válku ukončil, protože "selhal", jinak řečeno neuspěl. To je zcela zásadní rozdíl.
Koláři, nevím kam čůráš ty, ale zmatený jsi pořád. Projev byl hezký, nicméně kecy jsou jedno a činy druhé a v tom tahle vláda má plný plenky.
A jaké činy by jste si jako představoval, aby jste byl spokojený? Keců tedy měla minulá vláda dost.
Pomatený komentář,pomateného novináře,na pomatené CNN Prima.
Mazníku kol, změňte šmír ,ta Vaše Nutellkára se zadřela !! Na rozdíl od toho Hradního Koláře ,tento je aspoň charakter !!!
Kolář je kámoš Macinky viz jeho facebook. Objektivita v tomto případě selhala. Nicméně Macinkovu projevu tleskám byl skvělý. Ostatní jeho vystoupení jsou kontraverzní a nekonzistentní.
Odkaz
Jen aby nezůstalo u jeho filozofických projevů.
Jen se z Macinky nepo...., už vystrčil růžky a určitě se ještě předvede!
Kdyby to tak řekl Lipánek, to by jste i zatleskal. Ani mě vás není líto.
Spíš si myslím, že média na základě stranické příslušnosti zařadila Macinku do škatulky, ke které mají přesně přiřazenou charakteristiku, styl a obsah projevu a takto ho usilovně prezentují veřejnosti. No a Macinka jim tu krabičku s gustem rozšlápl.
Macinku jasně zařazují jeho vlastní výroky a vzorce chování, které svědčí pro insuficientní mentální kapacitu. Každý, kdo studoval medicínu, v jeho chování ty psychopatické rysy jasně identifikuje. Biologická realita se na rozdíl od příznivců Motoristů ošálit nedá.
Stbakuv Kolář zase perlí. V Mnichově se Macinka ztrapnil, tady to napravil a příjemně překvapil. Nic víc, nic míň pane Koláři.
Korčáku, nejste náhodou pokračovatelem rodu jednoho tajemníka? Užíváte podobný jazyk, podobnou metodu oslovování lidí..... Vlastně - vy asi myslíte toho "správného Koláře po boku", protože "estébáka", a dokonce "profíka", tady máme jen jednoho.....
Macinka konečně pochopil, kdo jsou jeho voliči. Bravo.
Kdyby to tak řekl Lipánek, to by jste i zatleskal. Ani mě vás není líto.
Burešův “koník” Kolář vyzvracel moudro