Hovoříte o ústavnosti, pane Prezidente? Vy? Když jsme Vás lid zvolili, byl jsem rád.... Tehdy jste na mě působil seriózně. Velmi seriózně. Posunul jste se však k ideologii a překročil hranice ústavnosti. Je mi to líto.... Evropa jde prostřednictvím liberálního vidění světa do kopru a Vy jste se k tomuto přidal... Je to věcí svědomí. Jak Vy říkáte morálky...
To jste byl hodně zaslepený, my, co jsme věděli co je to ,, zelená guma'' jsme ho nevolili
A všechno, co říká Pavel je vhodné? Tady v podstatě nejde o Turka, prezident si potřebuje honit svoje ego , bez ohledu na ústavu.Asi se cítí být hodně pevný v kramflecích.Chová se jako trucovité děcko, má dát volnou ruku Babišovi, ten si Turka pohlídá a pokud bude mít problém, vymění ho.Nebylo by to z jeho strany poprvé. Vypadá to, že prezidentovi jde hlavně o to, aby vládu rozeštval.O tom svědčilo i chování k Babišovi při obědě , kdy byl studený jako psí čumák.U Fialy byl samý cukrblik.Měl by si uvědomit, že máme parlamentní demokracii, ne prezidentskou, ač k ní jeho kroky vědomě směřují.
Pavek by chtěl monarchii .Chtěl by být králem.
Pan Macinka si převlečeného komouše skvěle namazal na chleba. Dokázal, že se nenechá vyprovokovat a má v Česku nevídanou politickou kulturu. Nebude trvat dlouho a na jakéhosi Lipavského, či Fialu si nikdo nevzpomenu.
A na toho šmejda na Hradě taky- je to nicmochr
Pavel by se měl především zamyslet sám nad sebou jak špatně vede prezidentský úřad a ohýbá ústavu. Jeho poradci jsou nevhodní a problémoví .
Dělá si to sám a dobře mu tak. Když má Jmenovat, tak ať jmenuje. Nevím zda ústava říká něco o kádrování případných kandidátů na ministry.
Člověk by čekal,že soudruh prezident Petr Pavel, se po tom co porušil svým odmítnutím Ústavu České republiky sebere a odjede dělat fotky na Dakar,ale to on ne.Ještě se na Hradě zdrží.
Macinka mu jako ministr zahraničí ty jeho výlety na Dakar a podobně zatrhne, když tam Pávek bude chtít, tak pěkně za své, namíchl motoristy, tak hold PEPA tour skončí.
První, kdo udělal z Ústavy ČR trhací kalendář a umožnil vládu 5hrůzy byl předseda Ústavního soudu Rychetský....pak už to šlo jako po másle... zamítnutí očekávané valorizace důchodů.....a určitě by nešel ÚS proti svému stvořiteli Pavlovi. Jistá Dr. Benešová kdysi promluvila o justiční mafii v ČR. A to byla žena znalá poměrů. Takže spoléhat se na spravedlnost obzvlášť v politice je hrubě iluzorní. Bohužel, prezidenti ČR po plyšáku chytili slinu a snažili se hrát si na monarchy, a to VŠICHNI tři, tento prezident pouze využívá ( zneužívá ) precedentů svých předchůdců. Ústava ČR by se měla změnit ve smyslu odpovědnosti jednotlivých politiků. Prezident jmenuje premiéra, premiér ministry a parlament vysloví/ nevysloví vládě důvěru. Hotovo a bez přímých tahanic a naschválů.
Rychetsky z rodiny komunistickeho prokuratora a sam dlouho take komunista, si u Havla vydupal, ze se soudcu netykaly lustrace, proc asi.
Pan prezident Petr Pavel je první prezident po roce 1989 kterému Ústava nevyhovuje. Celý život poslouchal rozkazy a najednou se pokouší utrhnout z řetězu, který pro něho Ústava je.
a co Zeman??
Konečně to bylo panem Macinkou pojmenováno adresně a přesně. Bodejď by se pán z Hradu, bývalý komunista a rozvědčík "nepohoršil", když mu Macinka šáhl do jeho charakteru z něhož, jak je vidět, jeho manýry ještě nevyprchaly.
Lidé kteří tu dobu žili a byli jak píšete studenti vojenského zpravodajství ví která bije, nebo si myslíte že mohl studovat Vojenské zpravodajství kde kdo?
Pavel rozdmýchává nepokoje ve společnosti a rozděluje lidi.
No proto si ho pětidemolice vybrala, má na to ruské školy, ssoudruh Pávek. A protože je snadno vydíratelný, tak Hrad řídí KOLÁŘ.
Hlavní klíčník od Pražského hradu by se měl zamyslet sám nad sebou a svojí nenapanou rodinkou.Jsem rád , že jsem vám nedal svůj hlas.
Mám to stejně, a navíc komunisty nevolím.