1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 5 dny

Povinnou vojenskou službu bych neobnovil, ale respektuje tento názor jelikož autor k tomu má dobré důvody. VS ano, ale dobrovolná na 5 měsíců a s výhodami po absolvování, jako například Řidičský průkaz. Nejlepší voják je profesionální voják, čili Žoldák, dokud mu chodí peníze na účet pochopitelně.

4

Dnes by se ale pravděpodobně volil úplně jiný model výcviku, stejně jako je tomu jinde ve světě. Taky jsem sloužil za totáče a mám velmi nepříjemné vzpomínky. Dnes by měl základní vojenský výcvik probíhat spíš ve výcvikových centrech poblíž měst, kam se dochází a člověk tam není 24/7. A taky takovýto výcvik trvá jen pár týdnů.

Před 4 dny

Kluci by nemuseli být v kasárnách. Na vojnu by chodili jak na šichtu. Já považuji ty dva roky, že mi je stát ukradl. Pořádek a disciplinu se maji naučit doma. Ve 20 je už pozdě. Jak dlouho? Tak dlouho, jak je třeba. Složitější věci bych nechal na vojácich z povolání.

1
Před 4 dnyUpraveno

Dočetl jsem to do věty "...a my jsme jim to mohli oplatit.", dál už číst nechci, protože je jasný, co byl, a asi i je, autor zač. Jsem fakt rád, že jsem byl ve dvaceti natolik při smyslech, že jsem ten hnus dál neposlal.

2
Před 5 dny

Byl jsem tam.Asi jsem otrlejší, protože udělat někomu kýbl hranolek a saharu mě nepřišlo jako šikana. Vytvořil se tlak, kdy na prvním místě bylo zařídit nějakou věc. A to se mě hodí ještě teď. Blbci se najdou všude, ale v zásadě to bylo v pohodě.

2
Před 4 dny

Narukoval jsem 1.října 1963 do Milovic. Dva roky byla dlouhá doba, někdy v klidu jindy zase v poklusu ale dalo se to přežít.a proto jsem taky pro aby během 3-6 měsíců absolvoval každý mladý muž mezi 19 a 25 rokem života povinnou vojenskou přípravu

Před 5 dny

ČSLA nevychovávala bojovníky byla určena k obětování v případné válce byl to ruský plán.

3
Před 4 dny

V článku je chyba, na deset dní nebyl opušťák ale dovolená, jednou za rok. Opušťák, neboli krátkodobé volno k opuštění posádky byl na víkend od pátku do neděle a nebyl na něj, na rozdíl od dovolené, nárok.

1
Před 5 dny

Šikanu jsem zažil v Janovicích nad Úhlavou nejradši o tom nemluvím .Ale proč není např.na půl roku kteří neodmakaly,třeba rok v kuse ,samí mamahotel a nemusí makat jen se flakaji a nikdo nic nenauči.

3
Před 4 dny

Povinnou vojnou souhlasím aspon z nich budou chlapy a né to co z nich je.Jen nevím kde budou,kasarana zbourané nebo prodané.Stejnokroje šila fima která už není.

3
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt