Kdysi se tradovalo, že Karel Gott vydělá Československu víc než škodovka. Jen jsem se nikdy nedozvěděl jestli plzeňská nebo mladoboleslavská. Možná obě dohromady. Proto mu trpěli to Německo.
Lidi to moc nevedi a snad ani nechteji, ale Gott byl s bolsevikem jedna ruka. Vsechny kamarady by utopil za svoji vec. Odsoudil vsechny pokusy o likvidaci rezimu. Po revoluci ho stedre sponzoroval Babis, byli to kamaradi. To mluvi za vse.
Je obrovske stesti, ze komousove v sedesatych a semdesatych letech nevladli vsude. To bychom dnes nemeli zadne rockove legendy. Protoze Angus by neudelal zkousky z politicke casti zkousek. Gene by neumel vyjmenovat generalni tajemniky na Kube atd.
Byla to svinská doba, kdy rozhodoval kamarádšoft mnohem víc než nadání a charakter. Několik podobných šéfů mělo možnosti, o kterých se normálním muzikantovi ani nezdálo, natož pak těm, kteří se nechtěli zaprodat režimu. Někteří nestydatě těžili z toho, že většina ostatních neměla žádnou svobodu a jen velmi omezený přístup k tomu, co vznikalo a co se odehrávalo na západě. Je dobře, že je ta doba pryč a není důvod vzpomínat na ni nostalgicky. I ta nejhorší současná srágora, která ovšem vznikla svobodně, je mi stokrát bližší než vycizelovaný pop tehdejších protekčních hvězd.
Predstava situace, kdy Michal Pavlicek stoji pred nejakym soudruhem z komise, pravdepodobne soustruznikem a ten soudi, jestli solo je vhodne a nebo nevhodne pro obcany CSSR je komicka. Ale tak to skutecne bylo. Spousta lidi si to neuvedomuje.
Nechce mi někdo tvrdit, že dneska žádné zákulisní podrazy a boje neexistují.
S tim rozdilem, ze dnes rozhoduje obchodni talent a ne nalada nejakeho bolsevika v komisi.
Já bych rekla5, že tato banda zní oka spoustu talentů. A to je smutné.
Opr.znicila spoustu ......
Jojo, Gott a Štaidl si mohli dovolit všechno!
Štajdl....ten kdyby vyprávěl......
Přečtěte si knihu Víno z hroznů.V ní se dočtete trochu víc.
Dobře že platí..."na každou svini se vaří voda".
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Pokud je řeč o Bartošové, ta měla krásný zjev a hlas, ale jinak to bylo "telátko boží", pořád ve vleku někoho, kdo si z ní udělal zdroj příjmů. Zpívala jako mechanická loutka, ty emoce byly jen nešikovně hrané.