Putin touto invazí udělal pro sjednocení myšlení Ukrajinců hodně. Myslím, že většina lidí, kteří bydlí i na východě Ukrajiny už nechce mít s Ruskem nic společného. V době, kdy vidí, že jejich muži jsou posíláni do boje jako kanonenfutr, jejich sympatie k Rusku rozhodně neroste.
Kdy jste tam naposledy byl a mluvil s těmi lidmi?
Zajímalo by mne, jak se tyto osoby srovnávají s faktem, že upřednostňovali diktaturu před demokracií.
Jestli si vůbec uvědomují, že by v Rusku na ulici mohli toho říci daleko méně než na Ukrajině či u nás...
Jsou to hloupé osoby, které si otázku diktatury nekladou. Velká část obyvatel prožije svůj život tím, že po škole nastoupí do práce, tam chodí celý život na osm hodin denně, z úspor si čas od času koupí spotřebič a zaplatí dovolenou, a umřou. Těmto lidem svoboda či demokracie přináší jen komplikace, nutí je zamýšlet se nad svými činy, přijímat odpovědnost, a reagovat na vývíjející se situaci.
Nicméně, nutno si uvědomit, že se poslední roky Rusko snažilo přesvědčit východ Ukrajiny o výhodnosti připojení, ale samozřejmě, jakmile by bylo dokonáno, rozlila by se tam bída, jako všude v Rusku. To je druhá věc, která těmto prostým lidem vůbec nedochází.
Tahle ženská a ji podobní můžou za to co se ta teď děje a naprosto chápu že už se tam nemůže vrátit protože její ,,vítání,,Putinova a systému způsobio smrt jejich spoluobčanů,paralele s heinlainovci u nás.
SPD a komouši, vy už spíte? :D
Zajímavé kvůli takovímto je válka, neví kam patří a proč. Správně měla skončit v jejich vychvalovaném mordoru (blahobytu), aby si užila putlera na vlastní kůži a ne nevinní.
Ten putler mě vždy dostane,bez něho bych měl zkažený den, akorát nevím co znamená slovo takovímto , že by tam mělo být -ý-
Kdoví, kdy to docvakne i těm našim rusomilům.
Bohužel, nikdy.
Ochutná falešné sliby a neschopnost naší byrokracie, i infantilitu pomoci ukrajině evropským zadlužením . Zjistí že Zelenský nebo jeho kumpáni dokáží rozkrást i jakoukoli poskytnutou pomoc. Zjistí pěstovanou nenávist ke všemu ruskému, a ne jen k Putinovi. Rozbrečí se, pokud Marioupol povstane z rozvalin a sutin. A bez ohledu na všechno, bude chtít domů. A někteří se tomu budou divit.
I lidé jako Vy žijí mezí námi
Já bych řekl, že ta paní, co zde pláče, se se svojí rodinou v místě kde bydleli chovali velmi špatně k ukrajinským spoluobčanům, já jsem jezdil několik let do russka tak znám jejich mentalitu, pohrdají jinými národy a chovají se k ostatním povýšeně. Takže ta paní se tam odkud přišla vrátit nemůže, páč místní by ju tam zabili.A jak píše, putler s nima vysouložil, když vtrhl na ua a teď se bába nemá kam vrátit a takové xindl teď žere za naše daně a bude nás krmit blábolama, jak je najednou ráda za Zelenskýho.
Odnesou to běžní lidé... doufejme, že to není tak, jak říká prof Ševčík "je to válka USA proti Rusku do posledního ukrajince"...
Jenže přesně tak to je. Bohužel. Bez ohledu na to, jak moc nevědomí a dezinformovaní v odpovědích prskají.
věřím že spousta sympatizantů Putina si teď drbe hlavu. Já si taky ještě před půlrokem neuměl válku představit. Nicméně, moc lidi podobné téhle paní nelituju. Na tom, co se děje, mají svůj nezanedbatelný díl. Ta paní má pravdu v jednom, i kdyby její dům nakrásně stál, až válka zkončí, nemá se kam vrátit. Zabili by je vlastní sousedi a ani bych se jim moc nedivil.
ty geroj mužik