1600/1600Zbývá 1600 znaků

Sloužil jsem u útvaru, jeho existence byla tak tajná, že veškeré údaje o něm jsou v našich vojenských knížkách začerněné, nebo stránky jsou slepené, ani v archívech se o existenci této jednotky nic moc nedozvíte. Všichni kdo tam sloužili tak máme dost seskoků padákem. Dodnes se každý rok scházíme a na ta léta vzpomínáme, ptáte se na co? Třeba na vynikající stravu.

8
Před 1 rokem

Vojna byla ztrátou dvou let života. Já byl naštěstí jen na pět měsíců a to stačilo na výcvik u zbraně bohatě. Byli jme my pětimetři většinou z plzeňské škodovky, co dělali ve slévárně, jeden z nějakého výboru KSČ, aktivní politik už ve dvaceti a pár sociálních případů.

Před 1 rokem
Štefan Görner

No vidíte já jsem byl už ženatý ve 20ti letech a pěkně dva ročky na vojně úplně na prd.Ale těm mamánkům bych přál aspoň půl roku.

Před 1 rokem

Nejvyšší ztráty na životech byly v padesátých letech a při cvičení Varšavské

smlouvy v jiných případech byla umrtnost menší , ale byla to je fakt .

Většinou se to dalo vydržet , ale byly případy kdy to už bylo za hranou .

Ale o tom se mluví málokdy , vzpomíná se jen na to lepší . Zážitek který

si pamatujete po zbytek života .

4
Před 1 rokem

Ztracený dva roky života o ničem, chváliči pouze synáčkové prominentů, os. řidiči, kuchaři a další povaleči. Armáda nebojeschopná s technikou v dezolátním stavu. Cviřčení spojenců, Rusáci, my záloha a poslední Maďaři pro jistotu ani nevyjížděli. To byl stav v roce 83.

9
Před 1 rokem
Milan Jablonec

Ty si byl nemocný pořád ...

8
Před 1 rokem

Praha Ruzyně 1973 - 75, vú 3255, jako řidič, šikana tak půl roku, potom celkem v pohodě. U jiného vú na Ruzyni se jeden voják zastřelil kvůli holce, o jiném nevím. Už hodně dlouho se část naší roty schází. Jednou za rok, pokecáme, zavzpomínáme a samozřejmě popijeme.

6
Před 1 rokem

Pane Chalupo, (údajný autor tohoto pamfletu) neutrpěl jste úraz? Nebo nejste dědičně zatížený?

Zdá se, že nejen uchazeči o zbrojní pas by měli podstoupit psychiatrické vyšetření, ale zřejmě i pisatelé, kteří píší do sdělovacích prostředků.

14
Před 1 rokem

Za komoušu měla vojna smysl z vojny ste se vracel jinej člověk v dobrem,a ty straty byly samo poškozováni,sebevraždy a nehody,povina vojenska služba je normalní v jiných statech,Americe,Německu, Izraeli tam je dokonce 3letá,jednou sem vyděl v Německu jak ty kluci běhat oklo bytovek s plnou polní ani nebyly vydět pod tou naloží sotva pletli nohama.

5
Před 1 rokem

Kdo pamatuje v.ú.9679 Pardubice a jména Kraus, Sedlák, Klazar,Dušek z roku 1964 az 66 kolega Auf by potvrdil že šlo o velikou jízdu bez mrfvých jenom jeden nechtěl otevřít padák a už si neskočil - naštěstí.Byl to velký fofr a na trouble nebyl čas hi hi

5
Před 1 rokem

Pan Martin Chalupa

zajímavé čtení o autorovi, člověk, který ví, který zažil a může o tom napsat tento článek. Viz jeho kariéru. Ironie samozřejmě

Dráhu novináře začal jako „sporťák“ v dnes již neexistujícím deníku Super. Poté pracoval ve vydavatelství 100+1 jako šéfredaktor golfového magazínu Nr. 1. Zároveň spolupracoval s týdeníkem AHA, kde se podílel na výrobě nedělníku AHA Sport. Zkusil si i bulvární dráhu, když byl redaktorem a následně šéfredaktorem týdeníku Paparazzi. Stejný postup mu osud přichystal i v rámci magazínu Guide a Top Class – redaktor, později šéfredaktor těchto titulů. Duše sporťáka ho neopustila ani dnes, i proto stále spolupracuje s českým týmem v seriálech F2 a F3 Charouz Racing System. Na webu Čtidoma.cz je od roku 2016.

1
Před 1 rokem

Demošdisidentismu už vojáky nepotřeboval ,pak zrušil i náhradní vojenskou službu. Teď najednou demokratismus potřebuje vojáky , třeba na to aby se udržel u korýtek neřknuli u korýt. Voják je od toho aby bránil občany své vlasti. Ale já bych nechtěl bránit Pětikolku a už vůbec né Fialku.

11
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt