To pak nevím v které armádě jsem byl, je fakt že spousta herců, zpěváků a dalších měla modrou.
Vojna byla prospěšná pro kluky, dnešní bábovky by jí nedaly. Rád vzpomínám, byla to i pakárna, ale to k tomu patří. Dnes si také nemohou vojáci dělat co chtějí. Taky je vidět, jak morálka dnes upadá.
Varšavská smlouva se svými věčně opilými důstojníky podle ruského vzoru, byl jediný vojenský pakt na světě který napadal výhradně své členy! Komunistické armádě ještě tak šlo , vraždit české občany na hranicích se západem !
Přesně. 👍🏻
Jenom taková vsuvka pro lidi co zažili vojnu a říkají, že by dnešní kluci potřebovali také vojnu.
Dnešní vojna by vypadala úplně jinak a vůbec by lidi necvičili to co tehdá.
Vycviceni jednotky která řídí drony by spíše vypadalo jako taková lan party,
Obsluha bvp tanku atd je opět hlavně o digitální znalosti.
Jak nakonec ukázala Ukrajina, největší hráči na bojišti již nejsou pouze dělostřelci, ale i právě bezpilotní letouny a to jsem ještě nezaregistroval, že byly použity ve větším měřítku. Pokud vezmu cenu vs užitek, měly by být drony používané tak minimálně 10-100 kusů při útoku v ceně 1-10 tanku 🤷.
Odkaz
Nadpis tohoto článku je absurdní,nic takového jsem nezažil.Pohraniční rota Vyšší Brod-Mlýnce 89-91.Vojáci z povolání v pohodě,žádná guma a mazáctví v mezích normy jinak vojna dobrá.
Takže sahara, kombajn a nástup na odběr v pohodě?
Já byl na vojně 1992-93 u PS. Přijímač v Klatovech, pak ve Znojmě na Cínové Hoře a pak jako provianťák na Železné a v Domažlicích. Tam byl mjr. Stahlich (všude vám násypu pjášek a budete dlhnout). Ale nejlepší borec byl mjr. Šmétka. Za toho bych dýchal. Ještě dneska si pamatuji tehdejší roty: Aš, Dubina, Mýtina, Slatina, Pavlův Studenec, Stoupa, Novy Dvůr, Železná, Rybník, Nemanice, Čerchov, Spálenec, Všeruby, Kateřina, Pod Ostrým, Černé Jezero, Debrník, Prášily, Modrava, Kvilda, Borová Lada, Dolni Silnice a Stožec. Ale jinak bylo těch 18 měsíců promarněných. Nicméně na 3 měsíce by si to měl zkusit každý chlap.
Je to tak, jak udává popis fotografie. Šikanu ani tak nedělali přímo vojáci z povolání, jako mazáci. Přitom měli vždy plno keců, jak už není vojna, to co bývala před rokem, když oni byli nováčky. Ten 2. rok více méně, strávili poleháváním, nicneděláním.
Vojáci z povolání většinou se moc nezajímali, jak funguje jednotka, kdo se účastní raní rozcvičky, kdo provádí úklid, kdo plní "bojové úkoly".... Už ale nemohli zavírat oči, když nějaký nováček se objevil celý zkrvácený s mnoha modřinama, či větším poraněním. Alespoń tak jsem to viděl mezi ženisty, kam posílali spíš takové ty nespolehlivé, ať bývalé kriminálníky, Romy, nebo politicky podezřelé (nečlenstvím v SSM), jako jsem byl já. Ale já byl absolovent VŠ, takže mne to naštěstí částečně minulo.
Já zažil za 2 roky bohužel 8 mrtvých. Vysvětleno jako neplnění rozkazu a svých povinností. Jeden voják se bohužel zastřelil. Nechala ho,, holka''. Jeden lampasák. Vyskočil z auta když se převracelo. A přímo na něj. Odsral to řidič. Zbytek vše na cvičení. Největší buzerace. Lampasáci. Politruci a velitel pluku. Po revoluci to dotáhl na nejvyššího voj. Komisaře při OSN. Nepřipomíná vám to něco. VÚ 1051 LOUNY.
Chlap má chránit rodinu a rodina je stát.
Vojna dělá z chlapců chlapy, pořádek, pokoru, smysl pro zodpovědnost a tvrdost vůči sebe sama.
A někdy taky padlé, jak říká dr. Galén v Bílé nemoci od Karla Čapka.
Pakarna no nevim. Sloužil jsem 74-76. Jo komanči v kondici, ale jinak pohoda. Asi jsem měl štisko na mazáky. A ja si na mázu nikdy nehrál. U nás platilo zda néco umiš. ( opravy vysilaček). Ale vim, že to bylo. No vypatlaný mozky byly a bohožel i budou.