Byl jsem u Hradní stráže 87-89 podzim pakarna byla ale to co popisujete bylo jen jednotlivcích. Dělali se blbosti ale tak kruté to nebylo.
U bojových útvarů ano
Převelel jsem vojína do PŠky ,odcházel s plnou polní a se zbraní.Dnes by to mladej prodal na prvním nádraží,nebo by mu to někdo ukradl.Starší chlapi to určitě zažili a mohou potvrdit!!!
Autor zplodil kupu nesmyslů patrně vojenskou službu vůbec neabsolvoval.
Ja jsem sloužil jako vojín v pomocném technickém praporu a nic ztoho jsem
nezažil ani neslyšel.
JO,JO,,současní vojáci ?? potkávám je v Brně ,mají pěkné maskáče,ale ti by neochránili ani sami sebe,,na cvičák s nima,,,aby z nich byli chlapi a né přeroslá děcka,,,,
Jestli potkáváte přerostlá děcka v maskáčích, nejspíš se jedná o pubertální hráče airsoftu...
Buzerace byla a přežili jsme ji a psychchicky nás spíše zocelila. A navíc končila s odchodem do civilu. Bohužel dnešní buzerace a její následky ze strany EU a Státu mě deptá víc.
O vojně za minulého režimu by měl psát jen ten kdo ji reálně zažil. Stovky mrtvých? Prosím o nějakou statistiku. Jo pakárna to byla.
Mariánský Lázně - Velká Hleďsebe - kdo zná -ví. Denodenní dril a co - je to otom, jak si to kdo nastavil v hlavě. Mám aspoň nějaký vzpomínky - parta kamarádů a zážitky, i když někdy ne zrovna pozitivní, ale co svět není zalitý jen sluncem a měli se z čeho poučit.
Pamatuji si ,že u naší DIVIZE bylo v roce 1980 16 umrtí za půl roku.Vesměs to bylo vlastními chybami vojáků základní služby, ale i umrtí důstojníků při nezaviněné dopravní nehodě.Šikanu jsem zažil poprvé na vojně ,dnes je bohužel běžná už u malých dětí.
Chalupo, kecáš nesmysly. Pakárnu měl většinou ten, kdo si o ní sám řekl svou blbostí. O největší šikaně jsem se jen doslechl. Bylo to lechtání žárovky, prý až se budou smát na elektrárně. 72 -74 Vary- Podbořany.
Se jen divím, že ještě ti kluci , nucení odvedenci nepožádali o náhradu ušlé mzdy a logicky,, průměrný důchod". Ono by to šlo, jen vzít těm bolševickým gumám a fízlům jejich ,, výsluhy" . 🙂 Boj trvá.