1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 8 měsíci

Kolik stojí jeho hodina? Odvádí minimum jako melouchář? Pane doktore, jde to bez faktury?

12
Před 8 měsíci
Josef Pajer

Jestli platí paušální daň, tak je státu úplně jedno jestli s fakturou nebo bez. Ale jestli je to reálný příběh, tak jako právník má v sobě řád a faktura je samozřejmostí.

6
Zobrazit další reakci
Před 8 měsíci

Ten článek je ukázkový příklad mediální alchymie: vezmete extrémní případ, vymažete kontext a vydáváte ho za inspirativní realitu. „Radek dělá rukama a vydělá si 200 000 měsíčně“ zní jako důkaz, že stačí zahodit kancelář a jít makat. Jenže realita je mnohem prozaičtější – a méně prokliková. Nejde o „řemeslníka“, ale o vysoce specializovaného OSVČ v pohotovostním režimu, s nepravidelnou pracovní dobou, vysokou odpovědností, sezónností a obchodním modelem, který drtivá většina lidí nechce (nebo nemůže) kopírovat.

Článek systematicky míchá tržby s příjmem, hrubé s čistým, výjimečné s běžným. O nákladech, daních, odvodech, výpadcích zakázek, zdravotních rizicích a tom, že „200 000“ je spíš špička než norma, se čtenář dozví minimum. Výsledek? Iluze, že trh práce je jednoduchý a stačí „vzít to do rukou“. Statistiky přitom mluví jasně: většina řemeslníků je výrazně níž a k takovým částkám se nepřibližuje ani omylem.

Tohle není inspirace, ale marketingový trik. Nadpis slibuje zkratku k blahobytu, text ji nedodá a realitu rozředí do anekdoty. Kdo chce psát poctivě, musí říct i to nepohodlné: že jde o extrém, za který se platí časem, stresem a nejistotou. Kdo to neřekne, prodává sen – a kliky. A to je přesně to, co tenhle článek dělá.

88
Před 8 měsíci
Michal Malina

ale vzdyt se to v tom clanku pise, cituji " Ale jak říkám, není to zadarmo. Je to vykoupené časem a odpovědností. A i specializovany remeslnik je porad remeslnik. Umi vydelat, tak mu to prejme.

www.drevostavitel.cz
Radek dělá rukama a vydělá si 200 000 Kč měsíčně. Vysvětlil, jak toho docílil - Dřevostavitel.cz
Peníze, které berou generální ředitelé nebo poslanci. Moc se o tom nemluví, ale na podobný příjem si dnes sáhnou i mnozí řemeslníci.
8
Před 8 měsíci

Radek má šest rukou.

12
Před 8 měsíci
Jiří Kučera

Ne dělá to co mu zákonem upřednostnil stát ( kotle a revize jistý to příjem ) a jako právník zjistil že to levné můžou dělat ostatní

8
Před 8 měsíci

Dřevostavitel nebo li špalíček pohádek.Speciálně pro zasmání z šokujících technických nesmyslú chodím na tuto stránku.Redaktor má nejen velmi bujnou fantazii ale měl by změnit povolání.Neztrapňovat se před lidmi kteří technice rozumí a znají základní fyzikální zákony ze základní školy ale opravdu psát pro děti příkladně ,raketová kamna a další jeho bujná fantazie.ale klobouk dolú kdo má takovou fantazii

21
Před 8 měsíci
Eberhalt Josef

Také znám takového člověka co si přijde na takový výdělek,jen nemá právnické vzdělání.A samozřejmost je spolehlivost i stím vypjatým časem.

4
Zobrazit další 2 reakce
Před 8 měsíci

Ano dá se velmi efektivně vydělat ručkama.

Musí být člověk mladý, zdraví, mít dobré domácí zázemí.

Mnozí starší živnostníci (OSVČ) odcházeli do tohoto nejistého pracovního stavu nejvíce od firem, kde byl nějaký problém, nebo firmy zkrachovaly.

Nechtěli být na Úřadu práce a na obtíž státu. Mnozí využívají Švarcsystém a obchází mnohé zákony. Ono se to vyplácí.

Bohužel ti co pracují ve službách takové výhody a zisky nemají i když zdaleka nejsou flakači. Obuvník drobný prodejce, instalatér, elektrikář dělající opravy zařízení, hodinář, truhlář, kovář, drobní zemědělci ... .Mnozí mají často hluboko do kapsy, ale s jejich pracovní nabídkou společnost počítá.

Navýšení povinných odvodů navrhnuté minulou vládou je pro mnohé likvidační. Není možné dělat jenom na poplatky které stejně končí v černé díře státní pokladny a možná tam ani nedojdou.

Ano za určitých podmínek je možné si vydělat dobré peníze, ale největší byznys je být zaměstnaný, nejlépe ve státní správě, nebo organizaci.

Je zvláštní, jak drobným řemeslníkům říkají, že se mají dobře, že mají prý volno kdy chtějí a také jak málo platí státu. Nevidí, ve formě DPH odvádí i za pracovní, bezpečnostní a měřící pomůcky, které zaměstnanec dostane.

Proč tito chytráci když je to taková pecka neopustí teplá místa a nedokážou své umění a potřebnost také veřejnosti? Ve čtyřiceti to je ještě možné, ale v padesáti a více?

6
Před 8 měsíci
Milos Zikmund

Hlavně, že je veselo. Živnostník (neplátce DPH) odvádí DPH za pracovní, ... pomůcky. To je hluboká filozofická myšlenka. Z toho tedy vyplývá, že stejný živnostník neodvádí DPH z fakturované částky. Nebylo by ho třeba nahlásit?

3
Zobrazit další 2 reakce
Před 8 měsíci

Odrbou stát kde můžou, platí minimum odvodů,to se to potom vydělává! Pořád říkám, všichni stejná pravidla! Kolik vyděláš, tolik zaplatíš na daních! A hned by bylo o polovinu OSVČ méně!

8
Před 8 měsíci
Libor Hrabalík

Všichni stejná pravidla - ale po tom logicky i všichni stejné výhody.

5
Před 8 měsíci

Ano, tomu věřím. Moje zkušenost je taková, že: když jsem řešil instalaci nového kotle, atd, asi za 150.000,- tak byl zájem vysoký. V čisťounkých monterkách, dobře a rychle vydělané peníze. Pak jsem potřeboval systém rozšířit a stejný dodavatel už neměl takový zájem o realizaci, ale provedl ji. Když jsem si chtěl nechat nainstalovat krbová kamna na pelety do obýváku, tak už ani nepřijel a práci odmítl. 250.000,- kč obratu realizace, dnes už není nic o čem tihle rádoby odborníci touží. Sjednaný servis, nerealizoval, protože jsem neposlal mail. Komu, člověku se kterým kdysi platila domluva a včasná platba? Tak jsem na doporučení jiného odborníka, oslovil firmu - příští týden se u vás zastavím, řekl pán a když jsem ho po dvou měsících potkal, s úsměvem mi sděloval, že zapoměl. Bydlí 150 metrů ode mne. Řekl jsem mu, ať si z toho nic nedělá, že já jsem na něj už také dávno zapoměl. Zarazilo mně, když mi s úsměvem sděloval, že mu to vlastně vyhovuje, že toho má hodně. Tak jsem to na doporučení vyzkoušel ještě do třetice. Tento pán, se už ani neobtěžoval mi zavolat, nebo se omluvit a přestože nasliboval opravdu hodně, v životě jsem ho neviděl. Kotel stojí 4 roky v obýváku, je krásný, jako nový

Právníka bych v baráku nejraději neviděl, natož v monterkách. 🎇Kecy úsměvy a lži, to je realita dneška.

8
Před 8 měsíci

Pěkná pohádka

Před 8 měsíci

Tento příběh mi přijde jako sci-fi. Člověk s právní fakultou jde dělat plynaře? To mi přijde jako totální hloupost a navíc co vzdělání, které musí mít na plynaře co zkoušky, co praxe, z mého pohledu, člověka, který má několik oprávnění a utrpěl jsem vzdělání, mám za sebou několik zkoušek mi toto přijde jako vymyšlená hloupost.

1
Před 8 měsíci

No ono to je trochu jinak stát vydal určité nařízení pod pohrůžkou velkých pokut. Každý panelák každý cihlový dům o velikosti 6 bytů je brán jako právnický subjekt. Výbor SVJ je plně zodpovědný za revize plynu v objektu bytovky každé tři roky. tak zvaná revize VELKÁ. Kotle každý majitel provozovatel v bytě je plně zodpovědný za servis doporučeno každým rokem ze zákona nejdéle každé tři roky vždy před velkou revizí bytovky. Výrobci kotlů odstoupí od záruky pokud není každým rokem razítko. Dnes razítko vyšištění jednoho kotle je 2000 ,když bude chtít servisák 4000 ,tak mu je prostě dáte ze strachu. Jenže až na to nebude a důchodci budou mít problém ,tak co. Ceny za služby jsou jen v moci servisáků, jenže stát na lidi tlačí pod pohrůžkou pokut. A to pan právník velice chytře využil. Ale jinak všechna čest prostě využil svojich schopnosti. Hold ta babička má smůlu jelikož ona zaplatí za 30 minut vyčištění kotle 2000 Kč což je s těch 15 tisíc důchodu opravdu hodně.

1
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA