....kdy vypadne proud, většina domácností je paralyzovaná. Světla zhasnou, čerpadla se zastaví a elektronika se vybije. Přitom stačí zatopit v kamnech a dům si začne sám vyrábět alespoň základní množství elektřiny.....
....takže občané, kamna v bytech v každém paneláku.....

Ale no tak, smysl má tak max. ventilátorek na kamna, to ano, a jestli s tím chcete táhnout čerpadlo, přeji mnoho štěstí a doporučuju ještě pořádnou lopatu na přikládání a rozpis topičů, aby se to udrželo při životě..Výkon je fakt zanedbatelný...
Bohužel článek není ozdrojován ale pro venkovní použití je možné pořídit biolite camp stove který pracuje na stejném principu. A na kamna je řada TEG s výkonem 15W- 45W. po zadání tohoto kodu do Google TEG15-12V-M najdete výrobce.
Ten používali Sověti na majácích pro výrobu EE k osvětlení majáku. Tam bylo ale zdrojem tepla Pu 239. Inu sovětská ekologie.
dobrý den co takhle nějaký odkaz, kde se to dá koupit. jezdíme na chatu kde není elektrika. kamna jedou o 106. hodilo by se to např na nabití powerbanky či čelovky, mobilu atd..
Já se divím, proč se lidi diví. Když se lidi tady hádají, provozovatel této budovatelské nástěnky má větší zisk. Na pitomostech, které otiskuje až tak moc nezáleží.nj
Když zatopím v krbových kamnech, tak jsem rád, že teplo uniká do místnosti. Nevšiml jsem si, že bych to považoval za neužitečné !
Ta fotka je fotomontáž, chudák mobil na plotně, tam by ho dal jen de--l. A ten kábl k němu-bože do čehož jsi duši vložil
Účinnost pouhé 4%. Na mobil dobré, ale na oběhové čerpadlo nic moc. Ano dnešní oběhová čerpadla mají minimální příkon, ale jejich výkon tomu odpovídá.
Takže žádné záložní zdroje k oběhovému čerpadlu - stačí topit a oběhové čerpadlo bude fungovat, nebudu topit, nepotřebuji čerpadlo.