ČID mi byl přiznám aniž by mě viděl posudkový doktor. Po roce mi ho sebrali, když jsem se odvolal na krajský úřad, posudková lékařka mi odůvodnila odebrání důchodu tím, že jsem nechodil k doktorovi a málo byl na nemocenský. To, že se můj zdravotní stav nezlepšil jí nezajímalo. Takže co si myslím o tom spolku, co si říkají posudkový lékař nemá cenu se dál rozepisovat. Naší barevní spoluobčané mají štěstí, samý invalida.........
Bohužel i k tomuto posudkové přihlíží, zda a kolik času marodíte. A musíte chodit na pravidelné kontroly. Dokonce dnes už posílají nejen pracovní dotazník, ale i sebehodnotící dotazník jaké máte lékaře, jaké berete léky a kdy naposledy jste byl na kontrole a kdy je další kontrola.
Mám vážnou nevyléčitelnou autoimunitní nemoc - těžká forma Crohnovy choroby, která spadá do invalidního důchodu. V rukou lékařů jsem skoro 5 let. Požádala jsem o částečný invalidní důchod, kterými byl zamítnutý. Odvolala jsem se s doporučením mojí ošetřující lékařky, která jasně invalidní důchod doporučila, a opět byla žádost zamítnutá a už nebylo možné další odvolání. V obou případech to řešily osoby někde od stolu, které mě nikdy neviděly a v obou případech bylo konstatováno, že podle nich nenaplňuji znehodnocení kvality mého života o 35 %. Teď se chystám o částečný invalidní důchod požádat znovu, tak uvidíme.
největší chyby které se žadatelé dopouštějí je, když jim odborný lékař napíše do zprávy že :,,doporučuje ID".
(byť jsou to oni kdo nejlépe vědí co takový pacient zvládá či ne.)
Musíte pochopit, že pokud vám např. ortoped do zprávy pro LPK toto doporučení napíše, tak lékař LPK (např. bývalý kožní lékař ve výslužbě) musí dát najevo svoji důležitost a přece se on NEBUDE ŘÍDIT nějakým doporučením toho co má ON DĚLAT.
Žadatel o ID má podávat žádost o ID (v žádném případě si neurčuje stupeň ID o který žádá, to posuzuje -z lékařských zpráv LPK)
Jinak se nehodnotí kvalita života , ale % se vyjadřuje schopnost vykonávat soustavně práci.(tak, že pokud např. někdo přišel o sluch, jako pilot letadla jistě už pracovat nebude smět, ale v práci překladatele knih ho to neomezí takřka vůbec)
Marodila jsem rok,pak moje doktorka zažádala o prodloužení nemocenské,ale to zamítli.Invalidní důchod mi později také zamítli.Jediné co mohu někomu poradit-po ukončení nemocenské jít alespoň na jeden den do práce a pak znovu marodit.Já to tak neudělala protože se mi to vůči mému zaměstnavateli zdálo nefér.
Píšete hlouposti,po roce marodni musíte rok chodit do práce nebo zažádat soc.o prodloužení marodni
Jj invalidní důchod je jen pro" jiné"občany, ne pro ty normální, kteří jsou nemocní a snaží se pracovat. Ti "jiní" se narodí a už mají plný invalidní důchod , nejsou nemocní, stačí zařvat na úřadě a hned mají vše 😡
že vy jste byla očitou svědkyní takového ,,posuzování" ID ? (už asi 10 let se posuzování ID provádí BEZ ÚČASTI ŽADATELE!
Tj. lékař LPK si vezme (neznámo kdy přesně a kolik přesně) žádosti několika žadatelů a ty posoudí dle dokumentace. Tak že jakýkoliv žadatel může řvát (na jakém chce úřadě) a pokud mu lékař nenapíše , že nemá ruku , je nevidomý a ztrácí sluch (což vše se asi dá předstírat) tak ID nedostane.
Navíc i když je invalidita přiznána NEZNEMENÁ to , že dotyčný dostane peníze. pokud nesplnil vyhláškou daná odpracovaná leta je mu přiznán ID tzv. bez výplaty !
.
za svou nemoc si každý může sám, je to důsledek nesprávného myšlenkového směřování a nesprávného pochopení světa, nepomůžou vám žádné léky, ale souznění s potřebou těla.... a hlavně nehledejte pomoc u tzv. lékařů, neví o těchto problémech zhola nic 🙂
to je pravda,ale k tomu jeste doplnim-aktivni zpusob zivota,zdrava zakladni strava,ne vyrobky