1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 6 měsíci

no já myslím že pouze 20t je víc než slušných Moniko a když tatínkovi pochybí jsi tu od toho abys mu přispěla 😄 nebo si snad čekala že tatínek bude přispívat tobě? Kolik si jako tatíněk představoval že dostane??? Státní kasa je bohužel poloprázdná tudy cesta nevede

10
Před 6 měsíci
Martin Král

Ten pan tu kasu nerozkradl ,nemuze za to ze je poloprazna a kdyz si poslanci muzou zvysovat platy,tak jsme na tom hodne dobre. A Monika ma urcite co delat aby se uzivila sama i se svym manzelem a detmi.

13
Před 6 měsíci

Čtu tady ty příspěvky a mohu jen říct, tito lidé jsou ještě na tom dobře. Neviděl jsem tady příspěvky typu : zaměstnavatel neplatil pojištění, zaměstnavatel dával půlku mzdy na účet a druhou na ruku, zaměstnavatel dával 12 tisíc oficiální mzdu a zbytek na dopravu do práce, ochranné pomůcky ( tisíce měsíčně?) i při 250 až 280 hodinách za měsíc, zaměstnavatel dává téměř minimální mzdu, neplatí žádné přesčasy, žádné svátky atd. Ale pozor, nestěžuji si na tuto nebo předešlou vládu, tyto kořeny byly už za indiánů, člověk si chtěl vydělat ( v úkolové mzdě ) tím splnil třeba na 130% - s tím že třeba dělal i déle, ale přišel vedoucí s tím, jak někdo může plnit na tolik % , podle vedení max 105%. Takže úprava normy. Tisíce lidí mi dá za pravdu, ovšem, kdo tohle nezažil tak nevěří nebo častá věta těch co mají teplé místečko " Nikdo tě tam nedrží, můžeš jít jinam". A tito zaměstnavatelé mají v oblibě pracovníky, kterým nevadí, že mají papírově poloviční mzdu ( koho asi?). Jelikož si schovávám některé výplatní pásky, není problém se s některými chytráky pobavit, co je názor a co je skutečnost. Potom někteří lidé i když těžce pracovali mají opravdu nízké důchody. Naše kontrolní úřady nemají zájem něco takového řešit, protože jen malé dítě neví jak zkontrolovat kupříkladu stavební firmu, která pracuje na zakázce velkých firem nebo firem s nebezpečnou výrobou, kde se píše na vrátnici či velíně každý pohyb, kolik hodin a směn má ten nebo ten pracovník. Ono totiž takhle na tom vydělají všichni ( mimo toho pracovníka a jeho pozdějšího důchodu).

7
Před 6 měsíci

Pokud pán navštívil ossz tak dostal všechny údaje v kopii, nebo dopisem nebo do datovky. Mohl se tam na všechno doptat, případně si to doma projít a povzpomínat. Se službami ossz jsem byl velmi spokojen, vysvětlili, poradili, doporučili.

Jsem spokojený dúchodce a jediné co si ohledně důchodu přeji, je to abych ho dostal 300 krát, jako můj otec. Ten šel do důchodu s tisícovkou a dotahl to za 25 let na patnáct tisíc.

2
Před 6 měsíci

Vzedmul se takovy komentar u meho prispevku. Tak pro vysvetleni zdedil neco malo ano, vydelal praci v zahranici- nejsou ty roky zpocitany v priznani na duchod, takze minus 10 let, sikovne pracoval s penezi a vyuzival moznosti, jak nabyt majetek. Odvadel OSVC minimum, a ono vzdy neco zustane co se da zurocit. Jiste nema kazdy takove moznosti a aktivitu a byt v rizikovem podnikani. Pokud vyjde je to bonus - bitcoin, zlato apod. Ono koupit 3+1 v Praze za1.5 mil tak to si riskne kazdy i se zadluzit s malym prijmem. Sice je s tim prace vse vyresit, ale jde to a tak se postupuje dal a dal, Vytahovani se? Asi ne, jenom kazdy se musi podivat co mohl a nemohl a tedy kam se posune nebo ne. Tak ani nemusite okradat stat, to delaji ve velkem jini, ale riskovat a plavat se zraloky. Chapu ze pro normalni duchodce 16000 je hruza,j emi to lito, ale zivot se nepta a jede podle pravidel danych. Jinak z vlastni vule prispivam na domov pro seniory, jelikoz se to tykalo i me matky a platim jim cesty do mesta nebo na vylety. Karma zdarma. Tak preji hodne let vsem zdravym duchodcum do budoucna zdravi a spokojenost!

4
Před 6 měsíci

Ale 20 tis. Kč vůbec není nízký či špatný důchod. To je skoro čtvrt milionu za rok. Být OSVČ s minimální možností výdělku a povinností odvádět 10 tis. Kč měsíčně, tedy 120 tis. Kč ročně (můj případ) a pak místo toho dostat 20 tis Kč důchod znamená, že měsíčně budu mít k dispozici o 30 tis. Kč více než za současného stavu. A to je přeci hezká částka.

6
Před 6 měsíci

já mám důchod 25 tisíc , aby člověk měl důchod třeba 30 tisíc a víc musel by mít plat jak Okamůra.Takže je potřeba počítat s tím , že z normálního důchodu si člověk moc vyskakovat nebude.Ale ..... ideální je mít své bydlení , vyřešené ekonomické topení , nejlépe před důchodem koupené auto aby Vás moc nestálo .Ideálně , když máte něco investičního - já třeba byty a nějaké polnosti a lesy. Pak máte důchod na kafé a žijete si jako král. A pozor nic nedávejte dětem , ať si počkají na závěť , převedete jim byt a skončíte v domově důchodců.

5
Před 6 měsíci

Mladí a ti co ještě nejsou v důchodu podlehli bývalé vládě která vytvářela dezinformace o důchodcích a vykreslovala je jako lidi s vysokým důchodem který si nezaslouží. Ti co se nyní dostávají do důchodu si tím pádem myslí, že budou brát daleko víc než nakonec dostanou. Ale brát při nástupu do důchodu 20 tisíc není zase až tak málo. Ovšem pro ty co mají zkreslené názory fialovci a věřili jim se to musí zdát málo když čekali daleko víc.

3
Před 6 měsíci

Jak se někdo může divit své výši důchodu. Už aspoň 5 let kalkulačka IDA každému řekne kolik bude mít důchod.

A pokud někomu říká 20 tisíc tak vydělával opravdu málo a platil malé pojisteni

2
Před 6 měsíci

Je to almužna ,při zavedení vyšších nájmu potravin péče ,kterou nezvládnou

Potřebuji příspěvky na péči

1300 1stupen nestačí máme poslance co dělá ,aby napravil vrácení ZTP/P zpět s předností u lékaře 4dtupe na vozíku to je šla poslance vyměnit nestará se o hedikep

Sliby ,ve výsledku mluva bez řešení

Před 6 měsíci
Ludmila Krobotová

A co děti, nemohou pomoci?

Před 6 měsíci

No jo ale i tak je to nespravedlivé. Podle odvodu.. Ale co když někdo neměl jinou možnost? Moje babička musela na ucnak, víme jak to bylo, hned po tom nastoupila do práce. Nikdy nebyla bez práce. Nikdy. Nikdy nebyla na up. Někdy měla i 2 práce aby živila rodinu a dnes má důchod 19 000.najem platí 13 000 kd eje TV, a další výdaje dnešní doby.Je to smutné. Měli by se dívat i na to kolik roku kdo odpracoval, myslím ale opravdu odpracoval. Vím že jsou povinné odpracované léta, ale tam s e počítá kde co jako náhradní doby. Ale ona poctivě pracovala... A ze si mela šetřit? To nemyslíte vážně, však šetřila ale to není předmětem této diskuze

1
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA