1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 7 měsíci

co je 20tisíc nízkého? vždyt to je v čistém polovina průměrného platu...

jistě se o něho jeho děti postarají, když bude v důchodu tak "trpět"

13
Před 7 měsíci
Radek Semerad

ano průměrný důchod je setrvale zhruba polovina průměrné čisté mzdy, a kupní síla od roku 1989 se zvýšila zhruba o třetinu /když se bere spotřební koš včetně bydlení/, tedy při stejné kupní síle jako 1989 by byl důchod jen 16000

1
Před 6 měsíci

Moje maminka je vdova a bydlí v malinké garsonce s kuchyňským koutem a platí za to 8500 Kč , 500 Kč za telefon a měsíčně za léky kolem 1500 Kč a hygienické pomůcky 400 Kč a má důchod i vdovský 19500. Takže má vyřízené příspěvky na bydlení. A můžu říct že žije od důchodu k důchodu! Ano byla od 48 invalidní důchodce 1 stupně v 55létech 2 stupně a potom šla do starobního. Tak to su zvědavá kolik ja budu brát když jsem kdyz jsem v 49 ochrnula a po operaci a rehabilitacích se to spravilo a za 3 roky sem ochrnula podruhé a zůstala sem v invalidním důchodu 2 stupně

1
Před 6 měsíci

Nebude to taky tím,že výdělky od roku 1986 byly úplně jiné než jsou teď,ikdyz se pracovalo na plný úvazek,nejde to vůbec srovnat. V té době kdo nepracoval,byl příživník a většinou byl v base.Mimochodem v roce 1989 plat sestry byl 1120kč,plus příplatky 100kč za neděli a 50kč za sobotu,osobko nebylo.Ke konci měsíce se brala záloha 500kč a dobirka další měsíc.Dodnes mám schované výpisy.Ale ceny v obchodech byly jiné,tedy v potravinách a nájmy.

Před 6 měsíci

Co je dnes dvacet tisíc když zaplatíš nájem , léky ,energie a tak dále (tím myslím to co musí zaplatit) tak mu nic nezbyde a tak kde je jídlo , ta nějaká kultura ??? Co říct je to smutné když člověk celý život maká na okrajích republiky a né ve velkých městech a musí být závislí na dávkách nebo radši zrovna umřít 🤔😡🤔

1
Před 6 měsíci

Také se mi nezdá ty vypocty- odpracujete cca 43 let

V té kalkulačce je příjem cca od 21 tisíc a počítá se to od 1986 v té době moc lidí neposbíralo mzdu 21 tisíc, byly jiné mzdy ,náklady ,jiné dané, jiná pojištění, A dnes téměř všem vychází důchod od 19 -24 tisíc

Kdesi je zakopaný pes

Před 6 měsíciUpraveno

20 000 není úplně tak málo. Dnes je mi 56 let a když o tom tak přemýšlím, tak mě by to nestačilo. Budu-li hodně skromný, tak bych dnes potřeboval tak 50 000 měsíčně. 20 000 by byl ten důchod, pak nějaké pasivní přijmy z investic a něco z výdělečné činnosti.

5
Před 6 měsíci

Babi má také dvacet tisíc korun a kolik z toho tisíc ještě daruje na charitu, protože ze starobního důchodu už na nic nešetří a nejezdí na žádné dovolené a dobrovolnicí v kostele, což se stala její hlavní náplní života ve stáří.

4
Před 6 měsíci

Já budu asi trochu mimo. Důchod mám 18 300. Manžel zemřel před skoro 15 lety, mě bylo 49 let a manžel byl 3/4 roku v důchodu( celý život pracovat ve státní správě),a já po něm nemám nárok na žádný vdovský důchod. To je mi divné. Celých těch 15 let žiju sama.

Před 7 měsíciUpraveno

Tady vidím příklad,čím by se ČT měla také zabývat a to pravidelně informovat o tom ,jak si má občan hlídat a ukládat doklady o svojim zaměstnání,aby měl přehled,jaký důchod může očekávat!!

10
Před 6 měsíci

To je pekny duchod skoro prumer. Prumeru vetsinou nedosahuji 2/3 duchodcu. Moje teta ma 12 tis.

8
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA