No nevim 17000 mi neprijde tak strasne na zajisteni zakladnich zivotnich potreb pro jednoho cloveka. Spis je otazka, proc by mel mit clovek vubec vic. Na najem v nejake garsonce a zajisteni stravy a zakladnich sluzeb to staci a kdyz chce clovek vic, tak co brani vykonavat treba nejakou brigadu, podnikat proste nejaky privydelek. Dal bych takovehle duchody vsem a at se kazdy stara o ten zbytek sam. Vyssi duchody by meli mit lide teprve az ve chvili, kdy o nich revizni lekar skutecne prohlasi ze jsou objektivne jakekoliv prace neschopni.
17 tis. Kč je hezký důchod, zejména ve světle, že okamžikem přiznání důchodu padá povinnost odvádět odvody - nyní v minimální výši téměř 10 tis. Kč. Takže fakticky rozdíl mezi tím, zda 10 tis. Kč zaplatím nebo 17 tis. Kč dostanu, je 27 tis. Kč a to je hezká částka.
tak jedna věc že jsi platil vše jak uřady chtěli ale ta podstatnější je kolik 😄 protože pochybuju že to bylo řádově 15-20t mesíčně socka abys dostal duchod 20-21t kč 🙂
Proč potřebujete něco platit?
Srovnávat OSVČ a zaměstnance je nesmysl. A to úplně ve všem. To prostě nejde. Já např. půjdu do důchodu hned jak to půjde. Výše důchodu mě nezajímá. Hlavně že už nebudu muset nic platit.
Ja jsem platil mírně nad minimum a dostal jsem 21900kc,platil jsem si kap.zivotní pojištění a v 65 jsem dostal 1.milion.kdybych to nacpal státu tak bych měl o 400kc vyšší důchod.
Vsak je v poradku,ze dostane minimum. Pokud byl behem aktivniho zivota rozumny,tak usetrrne penize chytre investoval do nemovitosti,akcii nebo btc.
To je porad dokola. I podnikatel, který odvadel minimum na sociální se teď diví
Podnikatele co priznavaji jen minimalni mzdu a pak se divi ,že maji maly duchod.
Všechno je v pořádku 👌!Tihle lidé odvádí minimum ze zákona a potom se diví🙄🙄!!
Mám také 17000 Kč a jsem spokojený.
Pán si během podnikání nešetřil ? 🤔
A co by pán chtěl když Babiš má 24 tisíc důchod no